NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آغاز مذاکرات قاهره و شرایط وخیم غزه؛ نتانیاهو با رئیس موساد بر سر آتش‌بس با حماس هم رای نیست

Tents are crammed together as displaced Palestinians camp on the beach, west of Deir al-Balah, Gaza Strip
Tents are crammed together as displaced Palestinians camp on the beach, west of Deir al-Balah, Gaza Strip Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در پی اصرار بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل بر این موضوع که نیروهای کشورش از کریدور «فیلادلفی» در جنوب نوار غزه خارج نخواهند شد، خبرگزاری رویترز به نقل از یک فرد آگاه، از گفتگوی او با مذاکره‌کنندگان اسرائیلیِ نشست قاهره خبر داد.

آگهی

دور جدید مذاکرات با هدف برقراری آتش‌بس در غزه، روز شنبه به میزبانی قاهره آغاز شد و بحث بر سر تخلیه نیروهای اسرائیلی از کریدور فیلادلفی (نوار باریکی در امتداد مرز غزه و مصر) و کریدور نتزاریم (گذرگاهی که غزه را به دو نیم تقسیم می‌کند) همچنان از مهمترین موضوعات اختلاف در جریان مذاکرات آتش‌بس است که با میانجی‌گری مصر، قطر و ایالات متحده برگزار شده است.

در جریان نشست روز شنبه، پیشنهادات جدیدی به بحث گذاشته شد و دو منبع امنیتی مصر نیز گفتند که هیأتی از سوی حماس به قاهره آمده تا پیشنهادات جدید را بررسی کند.

حماس ایالات متحده آمریکا را متهم کرده که با حسن نیت میانجیگری نمی‌کند.

به نوشته رویترز، انتظار می‌رود شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر نیز در دور جدید مذاکرات شرکت کند.

منابع مصری گفتند که پیشنهادات جدید، شامل مصالحه بر سر چگونگی تامین امنیت «مناطق کلیدی» و بازگشت مردم به مناطق شمالی غزه است. با این حال در اولین روز از دور جدید این مذاکرات، هیچ نشانه‌ای از پیشرفت بر سر چگونگی کنترل مناطق کلیدی مشاهده نشده است.

نتانیاهو بارها تاکید کرده است که اسرائیل از کنترل «کریدور فیلادلفی» دست نخواهد کشید زیرا می‌خواهد از قاچاق سلاح و رفت و آمد ستیزه‌جویان حماس در این مسیر جلوگیری کند.

نتانیاهو همچنین می‌گوید که اسرائیل باید پست‌های بازرسی را در «کریدور نتزاریم» حفظ کند تا از حرکت شبه‌نظامیان حماس از بخش جنوبی نوار غزه به مناطق شمالی آن جلوگیری کند.

رویترز به نقل از این فرد آگاه به گفتگوها که نخواسته نامش فاش شود، نوشت که نتانیاهو سرانجام موافقت کرده است که موقعیت نیروهای اسرائیلی را در «کریدور فیلادلفی» چندصد متر تغییر دهد، اما با وجود فشار اعضای تیم مذاکره‌ کنندۀ اسرائیلی، همچنان تاکید کرده که کنترل کامل بر این کریدور را حفظ خواهد کرد.

این فرد آگاه که از نزدیک از جریان مذاکرات مطلع است، می‌گوید: «نخست‌وزیر اصرار دارد که برخلاف فشار برخی از اعضای تیم مذاکره کننده که مایل به عقب‌نشینی از آنجا هستند، این وضعیت ادامه یابد.»

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل این هفته گزارش داد که نتانیاهو به شدت از تیم مذاکره کننده به رهبری دیوید بارنیا، رئیس سرویس اطلاعاتی «موساد» به دلیل تمایل به دادن امتیازات زیاد، انتقاد کرده است.

نتانیاهو از سوی خانواده‌های برخی از گروگان‌های اسرائیلی که همچنان در غزه نگهداری می‌شوند، برای دستیابی به توافق تحت فشار شدید است.

بسیاری از این خانواده‌ها در اعتراض به عدم دستیابی به یک توافق برای آزادی گروگان‌ها، به جمع منتقدان نتانیاهو پیوستند و او را متهم می‌کنند که برای حفظ منافع سیاسی خودش مانع از تحقق این توافق شده است.

در مقابل، تندروهای کابینه نتانیاهو نیز بشدت مخالف هرگونه اعطای امتیاز به طرف مقابل هستند.

هشدار سازمان ملل متحد درباره گسترش انواع بیماری‌ها در غزه

سازمان ملل هشدار داد که در پی تداوم درگیری‌ها در غزه، بحران انسانی وخیم‌تر شده، سوءتغذیه افزایش یافته و حتی برای اولین بار در ۲۵ سال گذشته مورد جدیدی از فلج اطفال دیده شده است.

این سازمان هشدار داد که ادامه جنگ، وضعیت اسفبار ۲.۳ میلیون نفر از مردم غزه را بدتر خواهد کرد که تقریباً همه آنها بی‌خانمان شدند و در چادرها یا در میان ویرانه‌ها بسر می‌برند.

آگهی

دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (OCHA) نیز روز جمعه اعلام کرد که میزان کمک‌های غذایی وارد شده به غزه در ماه ژوئیه، یکی از کمترین میزان از اکتبر گذشته بوده است.

این آژانس همچنین گفت که در ماه ژوئیه، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه حاد در شمال غزه چهار برابر بیشتر از ماه مه بوده است؛ در مناطق جنوبی غزه که درگیری شدت کمتری دارد این تعداد بیش از دو برابر شده است.

وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که حملات اسرائیل به این باریکه روز شنبه ادامه داشته و ۵۰ کشته دیگر بر جای گذاشته است. به گفته مقامات این وزارتخانه، بسیاری از قربانیان خصومت‌های ۴۸ ساعت گذشته همچنان زیر آوار گرفتارند.

بیش از ۱۰ ماه از آغاز جنگ اسرائیل و حماس می‌گذرد و اکنون ایالات متحده اسرائیل را برای پایان دادن به این درگیری تحت فشار قرار داده است.

آگهی

این جنگ پس از آن آغاز شد که افرادی مسلح به رهبری حماس در ۷ اکتبر به جنوب اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ گروگان را ربودند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت نوار غزه که تحت کنترل حماس اداره می‌شود، در جریان این جنگ بیش از ۴۰ هزار فلسطینی کشته شدند. این وزارتخانه هنگام اعلام آمار کشته شدگان این درگیری، هیچ تفکیکی میان شبه‌نظامیان کشته شده و غیرنظامیان قائل نمی‌شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چگونه رهبران اقتدارگرای خاورمیانه از جنگ غزه سود می‌برند؟

اسرائیل و حماس با توقف سه‌روزه جنگ برای واکسیناسیون فلج اطفال غزه موافقت کردند

پوتین با حمایت از تشکیل فلسطین مستقل در دیدار عباس از مسکو: از درد و رنج فلسطینی‌ها آگاهیم