NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نتایج یک تحقیق: داروی جدید سرطان ریه فایزر اثربخشی چشمگیر دارد

عکس تزینی
عکس تزینی Copyright Canva
Copyright Canva
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک مطالعه بالینی جدید که نتایج آن اخیرا منتشر شده است، نشان می‌دهد که داروی جدید فایز برای مبارزه با نوعی سرطان ریه نادر اثربخشی چشمگیر دارد.

آگهی

داده‌های این مطالعه نشان می‌دهد که این دارو به طور قابل توجهی، روند پیشرفت بیماری را در مراحل آخر کند می‌کند و به طور چشمگیری جلوی مرگ بیماران را می‌گیرد. 

این دارو که قبلا برای استفاده تایید شده با نام تجاری لوربرنا «Lorbrena» در ایالات متحده و لورویکوا «Lorviqua» در اروپا در دسترس است. 

محققان در این مطالعه وضعیت سلامت صدها فرد مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک «NSCLC» با «ALK» مثبت را طی یک کارآزمایی بالینی به مدت پنج سال مورد بررسی قرار دادند. آنها در این تحقیقات متوجه شدند که بیش از نیمی از بیمارانی که با داروی لوربرنا تحت درمان بودند، بیماریشان پیشرفتی نداشته است.

این نوع سرطان ریه با جهش یک ژن خاص به نام لنفوم آناپلاستیک کیناز «ALK» ایجاد می‌شود. 

سرطان ریه سلول غیر کوچک بیش از ۸۰ درصد از موارد سرطان‌ ریه را تشکیل می‌دهد و که از این میزان ۵ درصد آنها مبتلا به تومورهای «ALK» هستند. سالانه ۷۲ هزار مورد جدید مبتلا به این سرطان در سراسر جهان ثبت می‌شود.

دسپینا تومایدو، مدیر فایزر با اشاره به این کارآزمایی بالینی می‌گوید که نتیجه این مطالعه واقعا «بی‌سابقه» است. این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف این دارو می‌تواند تا ۸۱ درصد جلوی پیشرفت بیماری و مرگ را بگیرد. 

تقریبا نیمی از شرکت کنندگان در این کارآزمایی بالینی داروی لوربرنا و مابقی شرکت کنندگان یک داروی نسل قبلی به نام «کریزوتینیب» دریافت کردند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این کارآزمایی بالینی نشان داد که ۶۰ درصد از بیمارانی که داروی جدید دریافت کرده بودند پس از پنج سال هنوز زنده هستند، این در حالی است که بیمارانی که داروی «کریزوتینیب» دریافت کرده بودند تنها ۸ درصد شانس زنده ماندن داشتند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آیا کشیدن یک تا دو نخ سیگار در روز «بی‌ضرر» است؟ سیگار الکترونیک چطور؟

مرد ۶۲ ساله آلمانی که ۲۱۷ بار واکسن کرونا زده بود مورد مطالعه قرار گرفت

نتایج یک مطالعه جدید: مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده با بروز ۳۲ بیماری ارتباط مستقیم دارند