کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد، اگر کییف سامانههای موشکی پیشرفته هدایت شونده موسوم به ATACM را از ایالات متحده تحویل بگیرد، روسیه نیروهای اوکراینی را بیشتر به عقب خواهد راند تا آنچه را که «منطقه حائل» میخواند، گسترش دهد.
کاخ سفید اکتبر گذشته اعلام کرده بود که نوعی از سامانههای موشکی پیشرفته هدایتشونده را در اختیار کییف قرار داده که میتواند اهدافی را تا ۱۶۵ کیلومتری مورد هدف قرار دهد.
اما بسته جدیدی که پس از تصویب لایجه کمکها به این کشور در کنگره، آماده تحویل به اوکراین است شامل یک سیستم پیشرفتهتر خواهد بود که بیش از ۳۰۰ کیلومتر برد دارد.
ولودیمیر زلنسکی رئيس جمهوری اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور سامانه موشکی پیشرفته دوربرد را دریافت خواهد کرد و برای این منظور از واشنگتن ممنون است.
دریافت چنین سامانهای امکان هدف قرار دادن نقاطی در اعماق بیشتر روسیه و همچنین در شبه جزیره کریمه را افزایش خواهد داد.
این سامانه جدید ATACMS (سیستمهای موشکی تاکتیکی ارتش) بر روی کامیونها نصب میشوند و موشک آن میتواند با سرعت ۳ ماخ حرکت کند که بسیار سریعتر از موشکهای کروز بریتانیایی و فرانسوی است که در حال حاضر در زرادخانه اوکراین استفاده میشوند. یک ماخ برابر است با سرعت ۱۲۲۵ کیلومتر در ساعت که آن را سرعت صوت یا Sonic speed مینامند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره این اقدام گفت که روسیه پیشتر هم مواضع خود را در این زمینه مطرح کرده و چیزی در این خصوص تغییر نخواهد کرد.
کرملین ماه گذشته اعلام کرده بود که تنها راه محافظت از خاک روسیه در برابر حملات اوکراین (که به گفته روسها شامل چهار منطقهای است که مسکو از اوکراین به خاک خود ضمیمه کرده) ایجاد یک «منطقه حائل» است تا این محدوده خارج از برد آتش اوکراین باشد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، سال گذشته گفته بود که نیروهای روسیه با تلاش برای دور راندن نیروهای اوکراین از مرزهای خود، به تحویل سلاح های غربی دوربرد به کییف پاسخ خواهند داد.
خبرگزاری رویترز گزارش کرده که تحویل این تسلیحات که به احتمال زیاد زمان آن علنی نخواهد شد، مشروط بر این است که اوکراین از این سامانه سیستمهای موشکی برای حمله به اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده نکند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دو مقام آمریکایی روز سهشنبه به رویترز گفتند که ایالات متحده در حال آمادهسازی بسته کمک نظامی یک میلیارد دلاری برای اوکراین است. این بسته نخستین کمک نظامی به اوکراین از لایحه جدیدی است که به تصویب مجلس نمایندگان و سنای آمریکا رسیده و پس از امضای جو بایدن به قانون تبدیل خواهد شد.