NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

محک اتحادی دیرینه در روزهای جنگ؛ آمریکا چگونه با کمک‌های نظامی خود پشت اسرائیل ایستاد؟

پدافند هوایی «فلاخن داوود»
پدافند هوایی «فلاخن داوود» Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ابعاد گسترده فاجعه انسانی در نوار غزه باعث شده است تا متحدان اسرائیل به ویژه آمریکا برای محدودسازی کمک‌های نظامی به این کشور تحت فشار قرار گیرند.

آگهی

مقام‌های ایالات متحده هفته گذشته هشدار دادند که در صورت عدم تغییر سیاست دولت اسرائیل در زمینه جنگ غزه مجبور خواهند شد تا رویکرد خود را تغییر دهند. اسرائیل در صدر کشورهایی قرار داد که از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون بیشترین کمک نظامی را از آمریکا دریافت کرده‌اند. 

کمک‌های نظامی چند میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل هم‌اکنون براساس سومین توافق ده ساله بین دو کشور صورت می‌گیرد. طبق این توافق که دوره آن در سال ۲۰۲۸ میلادی به پایان می‌رسد آمریکا طی یک دهه ۳۸ میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی می‌کند.

این رقم شامل ۳۳ میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی و پنج میلیارد دلار برای تهیه سامانه‌های موشکی می‌شود. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

از جنگنده‌های «اف-۳۵» تا گنبد آهنین

جنگنده «اف-۳۵»
جنگنده «اف-۳۵»AP Photo

اسرائیل تاکنون ۳۶ فروند هواپیمای نظامی «اف-۳۵» که از آن به عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده هوایی نام برده می‌شود تحویل گرفته است. این در حالی است که این کشور قرار است ۷۵ جنگنده «اف-۳۵» دیگر نیز خریداری کند.

خرید این جنگنده‌ها با بودجه کمک نظامی اختصاص یافته از سوی آمریکا صورت می‌گیرد. 

سامانه دفاع موشکی اسرائیل موسوم به «گنبد آهنین» نیز به کمک آمریکا تکمیل شده است. واشنگتن پس از جنگ سال ۲۰۰۶ بین اسرائیل و گروه حزب‌الله لبنان به اسرائیل برای دستیابی به «گنبد آهنین» کمک کرد. 

واشنگتن تاکنون به دفعات صدها میلیون دلار در اختیار اسرائیل گذاشته است تا ذخیره موشک‌های این سامانه دفاعی را تقویت کند. 

ایالات متحده به اسرائیل برای تهیه پدافند هوایی «فلاخن داوود» یا «دیویدز اسلینگ» که برای رهگیری راکت‌های پرتاب‌شده از فاصله ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری طراحی شده کمک مالی کرده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از حمله روز هفت اکتبر حماس به اسرائیل و آغاز جنگ غزه از کنگره خواست تا کمک ۱۴ میلیارد دلاری به اسرائیل را تصویب کند. طرح این کمک همراه با اختصاص بودجه کمک نظامی به اوکراین و تایوان در کنگره مورد بررسی قرار گرفت. هرچند مجلس سنای آمریکا آن را تصویب کرده است اما این طرح به دلیل مخالفت جمهوریخواهان با کمک نظامی بیشتر به اوکراین هنوز در مجلس نمایندگان تصویب نشده است.

شماری از اعضای چپگرای حزب دموکرات در مجلس نمایندگان نیز با تصویب بودجه کمک نظامی به اسرائیل مخالفت می‌کنند. 

آمریکا به جز کمک نظامی از چه طریق‌های دیگری از اسرائیل حمایت می‌کند؟

شورای امنیت سازمان ملل متحد
شورای امنیت سازمان ملل متحدAP Photo

یکی از مشهودترین کمک‌های غیرنظامی آمریکا به اسرائیل را می‌توان کمک دیپلماتیک در شورای امنیت سازمان ملل دانست. واشنگتن ماه‌ها پس از آغاز جنگ غزه با استفاده از حق وتوی خود مانع از تصویب قطعنامه‌ای در دفاع از برقراری آتش‌بس در باریکه غزه شد. 

آمریکا به همراه کشورهای بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت در این نهاد حق وتو دارد.

ایالات متحده سابقه دفاع از اسرائیل در دیگر نهادهای بین‌المللی را نیز دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در حالی تصمیم به خروج کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل گرفت که انتقادهای این شورا از اسرائیل یکی از دلایل اصلی اتخاذ این تصمیم بود.

مخالفت اسرائیل با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با ایران نیز یکی از دلایل اصلی خروج آمریکا از برجام در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بود. 

آگهی

آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ سفارت خود در اسرائیل را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد. این در حالی است که اختلاف بر سر آینده این شهر به همراه موضوع بازگشت آوارگان فلسطینی یکی از موانع اصلی برای دستیابی به توافق صلح پایدار در جریان مذاکرات گذشته بین فلسطینی‌ها و اسرائیل بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ناتو مسیر عضویت اوکراین را «غیرقابل بازگشت» خواند اما تحقق آن را به پایان جنگ با روسیه گره زد

نارضایتی اسرائیل از تعلیق ارسال بمب‌های آمریکایی؛ واشنگتن: بازبینی می‌کنیم

تحول سیاست غرب در قبال جنگ اوکراین؛آیا کی‌یف با تسلیحات آمریکایی و اروپایی به خاک روسیه حمله می‌کند؟