اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در کنفرانسی در حاشیه نشست مشترک با حضور نخست وزیر ارمنستان، وزیر امور خارجه آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه ۲۷۰ میلیون یورو برای کمک به توسعه و تابآوری ارمنستان پس از جنگ قرهباغ اختصاص داده است.
فن در لاین در این نشست که روز جمعه ۵ آوریل (۱۷ فروردین) در مقر کمسیون اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار شد، گفت که اتحادیه اروپا تاکنون بیش از نیم میلیارد یورو برای سرمایهگذاری در ارمنستان کمک کرده است.
وی افزود: «چشمانداز جدیدی که اتحادیه اروپا برای کمک به ارمنستان در نظر گرفته شامل یک طرح توسعه و تابآوری اقتصادی به ارزش ۲۷۰ میلیون یورو در سالهای آینده است. این کمک برای تقویت هر چه بیشتر جامعه ارمنستان و کمک به رشد صنایع و بازرگانی آن اختصاص یافته است.»
رئیس کمیسیون اروپا در این نشست از تلاشهای نخست وزیر ارمنستان در پیشبرد «واقعی» دموکراسی و اجازه ندادن به روسیه برای برای دور زدن تحریمها با استفاده از این کشور، استقبال کرد.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا از سپتامبر گذشته تاکنون برای کمک به آوارگان جنگی قرهباغ در ارمنستان حدود ۳۰ میلیون یورو در اختیار این کشور قرار داده است.
نخستین نشست مقامات بلند پایه آمریکا، اتحادیه اروپا و ارمنستان دو ماه پیش در همین مکان برگزار شده بود.
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان نیز در این کنفرانس با قدردانی از دولت آمریکا و اتحادیه اروپا، اظهار امیدواری کرد که سرمایهگذاران آمریکایی و اروپایی بتواند به توسعه زیرساختهای عمرانی، ارتباطات و ترابری این کشور کمک شایستهای کنند.
وی با اشاره به موضوع جنگزدگان قرهباغ گفت: «کمک به بیش از ۱۰۰ هزار آواره قرهباغ در ارمنستان، اهمیت ویژهای دارد و باید به کمک هم برای فراهم کردن مسکن و زندگی معمولی برای آنها تلاش کنیم.»
پاشینیان درباره روابط با باکو گفت: «ما ضمن پافشاری بر اهمیت حاکمیت ملی دو کشور، همچنان به سیاست عادیسازی روابط با جمهوری آذربایجان و نیز به طرح چهارراه صلح با کشورهای همسایه پایبندیم.»
«چهارراه صلح» نام طرحی ابتکاری است که به ابتکار دولت جمهوری ارمنستان به عنوان «چشمانداز ارمنستان در خصوص برقراری صلح پایدار و پیشرفت منطقه قفقاز جنوبی و تبدیل آن به منطقه صلح و همکاری» تهیه شده است. ارمنستان دو هفته پیش این طرح را به شورای اروپا ارائه داد.
پس از آن، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با تأکید بر همپیوندی کشورش با اتحادیه اروپا در کمک به ارمنستان و کمک ۶۵ میلیون دلاری واشنگتن به ایروان در سال ۲۰۲۵ گفت که این مبلغ در مقایسه با کمک دو سال گذشته واشنگتن، ۵۰ درصد بیشتر است.
وی با اشاره به سخنان پاشینیان گفت کشورش به دولت ایروان در موضوع آوارگان جنگی قرهباغ نیز کمک خواهد کرد.
ده ماه پس از محاصره قرهباغ کوهستانی به دست نیروهای جمهوری آذربایجان به دنبال جنگی خونبار، نخستین گروه از آوارگان در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ اجازه یافتند وارد ارمنستان شوند. پس از آن حدود ۱۰۰ هزار مهاجر دیگر به مرور از ناگورنو قره باغ وارد ارمنستان شدند.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
بلینکن روز چهارشنبه با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان درباره پیشبرد روند صلح با ارمنستان تلفنی گفتگو کرده بود.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در سخنان خود در حاشیه این نشست، بر علاقه اتحادیه اروپا به ادامه همکاری با ارمنستان «در همه ابعاد» تأکید کرد.
آرارات میرزائیان، وزیر امور خارجه ارمنستان یک ماه پیش اعلام کرد کشورش خواهان پیوستن به اتحادیه اروپاست.