NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پس‌لرزه‌های سخن جنجالی ترامپ؛ توسک: رمان سه تفنگدار را بخاطر بسپاریم؛ همه برای یکی، یکی برای همه

دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ در سمت چپ، دیدار امانوئل ماکرون و توسک در پاریس، فوریه ۲۰۲۴
دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ در سمت چپ، دیدار امانوئل ماکرون و توسک در پاریس، فوریه ۲۰۲۴ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوزفارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در حالی که نگرانی‌ها از پاپس کشیدن احتمالی واشنگتن افزایش یافته است؛ دونالد توسک، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه اعلام کرد که هیچ جایگزینی برای مشارکت اروپا، ناتو وآمریکا برای مواجهه با خطرات امنیتی فزاینده وجود ندارد.

آگهی

همچنان که جنگ اوکراین وارد سومین سال خود می‌شود، پایتخت‌های اروپایی به عواقب بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید چشم دوخته‌اند.

آقای توسک هم اکنون در قالب یک سفر رسمی در پاریس به سر می‌برد و بعد از آن نیز به برلین خواهد رفت تا روابط نزدیک‌تری را با این دو قدرت بزرگ اروپایی پیگیری کند.

اظهارات روز یکشنبه دونالد ترامپ با فحوای سلب حمایت ایالات متحده از آن‌دسته از اعضای ناتو که به قدر کافی برای آمادگی دفاعی در برابر تهاجم احتمالی روسیه هزینه نمی‌کنند، خشم شرکای غربی را برانگیخته است.

توسک در بیانیه‌ای مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت: «هیچ بدیلی برای اتحادیه اروپا، ناتو و همکاری‌های فراآتلانتیک وجود ندارد. اروپا باید به قاره‌ای امن تبدیل شود و این بدان معناست که اتحادیه اروپا، فرانسه و لهستان باید قوی شوند و آمادگی دفاع از مرزهای خود و دفاع و پشتیبانی از متحدان و دوستان خارج از اتحادیه را داشته باشند.»

او با اشاره به رمان نویسنده مشهور فرانسوی گفت: «احتمالا اینجا در پاریس است که جمله معروف رمان سه تفنگدار اثر الکساندر دوما به وضوح تداعی می‌شود: همه برای یکی و یکی برای همه.»

«احتمالا اینجا در پاریس است که جمله معروف رمان سه تفنگدار اثر الکساندر دوما به وضوح تداعی می‌شود: همه برای یکی و یکی برای همه.»
دونالد توسک
نخست وزیر لهستان

در زمانی که حمایت‌های ایالات متحده از کی‌یف، در بحبوحه‌ی اختلافات سیاسی و حزبی در واشنگتن دچار تعلل شده است، ورشو، پاریس و برلین معتقدند که حفظ یکپارچگی اتحادیه اروپا در حوزه‌های دفاعی و افزایش حمایت ۲۷ کشور عضو از اوکراین امری حیاتی می‌نماید.

یک منبع دولتی لهستان به خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که: «اروپا باید مساعی خود را سر و سامان دهد... الان مساله این است که در صورت پیروزی ترامپ چه اتفاقی خواهد افتاد. زمان نداریم. در نتیجه اروپا باید ظرفیت صنعت دفاعی خود را بیشتر کند.»

این منبع افزود که اروپا نیاز فوری به تولید مشترک مهمات دارد و لهستان هم دیگر مانع «خودبسندگی راهبردی» اروپا نمی‌شود و در نتیجه اروپا کمتر به دیگران وابسته خواهد شد.

این تغییر در سایر نقاط اروپا نیز مشاهده شده است.

روابط لهستان و آلمان

دیتمار نیتان، یک مقام آلمانی مسئول همکاری با لهستان گفت: «اولین بار است که یک دولت لهستانی اعلام می‌کند که تقویت قابلیت‌های دفاعی امنیتی اروپا در سطح منطقه‌ای متضاد با ناتوی قوی نیست.»

روابط بین لهستان و آلمان به دلیل هشت سال حکومت ملی‌گرایان در ورشو تیره شد. در کارزار انتخابات ماه اکتبر لهستان، حزب قانون و عدالت که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ میلادی در قدرت بود، برلین را به عنوان یک شرور همه جانبه در موضوعات مختلف از جمله مهاجرت تا انرژی معرفی کرد.

با این حال، تحلیلگران بر این باورند که بازگشت دونالد توسک، رئیس سابق شورای اروپا به عرصه سیاست ملی در لهستان، موجب خواهد شد که  پلتفرم «مثلث وایمار» برای همکاری سیاسی بین آلمان، فرانسه و لهستان که در سال ۱۹۹۱ ایجاد شد، مجددا جان دوباره‌ای به خود بگیرد.

آقای ماکرون گفت: «مایه مسرت است که شما برگشتید و از حالا شریکی داریم که می‌توانیم به آن‌ها اعتماد کنیم، شریکی که طرفدار اروپا است و در مورد امنیت اروپا و چالش‌های عمده‌ای که با آن روبرو هستیم روشن است.»

در کنار دیدارهای دونالد توسک با امانوئل ماکرون در پاریس و اولاف شولتس در برلین؛ وزرای خارجه این سه کشوربه طور همزمان روز دوشنبه در پاریس دیدار خواهند کرد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

آگهی

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفته است که تزریق انرژی جدید به پروژه اروپایی در سال مهم انتخاباتی در اروپا و هم در ایالات متحده ضروری است.

این منبع فرانسوی افزود که مذاکرات فی‌مابین در مورد موضوعاتی از جمله راه‌های مقابله با دروغ پراکنی‌های روسیه و کمک به اوکراین و همچنین تقویت صنعت دفاعی اروپا متمرکز خواهد بود.

«آنالِنا بِربوک»، وزیر امور خارجه آلمان پیش از ورود به پاریس گفت: «قدرت ما در این واقعیت نهفته است که ما در فرانسه، لهستان و آلمان به اروپای خود از منظرهای متفاوت نگاه می‌کنیم. انتظار به حق مردم اروپا این است که ما انگیزه‌هایی را در این امر توسعه دهیم.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مقام ارشد دولت آلمان: در صورت پیروزی ترامپ، بریتانیا و فرانسه باید سپر هسته‌ای اروپا باشند

دبیرکل ناتو نسبت به پیدایش شکاف بین آمریکا و اروپا هشدار داد

تلاش‌های نافرجام برای ترور ترامپ؛ «سرویس مخفی» آمریکا بیش از پیش زیر تیغ انتقاد رفته است