ریشی سوناک در پارلمان بریتانیا در پاسخ به انتقادات در خصوص اقدام بدون هماهنگی دولتش برای مشارکت در حملات به حوثیها اعلام کرد این اقدام لندن و واشینگتن محدودکننده و نه تشدیدکننده تنشها در منطقه بوده است.
آقای سوناک همچنین با اشاره به اینکه این اقدام در پاسخ به تهدیداتی که علیه کشتیهای بریتانیایی صورت گرفته احتمال پیوستن این کشور به اقدامات نظامی بیشتر علیه حوثیها را رد نکرد. سوناک به نمایندگان پارلمان بریتانیا همچنین گفت که جتهای این کشور سایتهای پرتاب پهپاد و موشکهای بالستیک حوثیها را هدف قرار دادهاند. او در ادامه اضافه کرد که بر اساس برآوردهای اولیه تمام ۱۳ هدف برنامهریزی شده بدون تلفات غیرنظامی نابود شدهاند.
نخست وزیر بریتانیا در ادامه صحبتهایش با اشاره به اینکه هدف از این حملات تضعیف و مختل کردن توانایی حوثیها برای انجام حملات بوده افزود: «مشارکت بریتانیا به عنوان یک اقدام محدود در نظر گرفته شده و ما امیدواریم حوثیها اکنون عقب نشینی کرده و به حملات بی ثبات کننده خود پایان دهند. ما در حفاظت از امنیت، مردم و منافع خود در صورت لزوم تردید نخواهیم کرد.»
او در پاسخ به انتقادات نمایندگان پارلمان درباره اینکه چرا پیشتر آنها را در جریان این تصمیم قرار نداده تاکید کرد که ضرورت به حمله با سرعت برای محافظت از امنیت این عملیاتها باعث شده تا فرصتی برای مشورت با پارلمان وجود نداشته باشد.
پیشتر گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا هم در گفتگو با اسکای نیوز گفته بود که لندن منتظر خواهد ماند تا ببیند در دریای سرخ چه اتفاقاتی میافتد و سپس در خصوص اقدامات آنی ممکن در قبال حوثیها تصمیمگیری خواهد کرد.
او همچنین احتمال عملیات نظامی بیشتر علیه حوثیهای یمن را رد نکرد و افزود که لندن در پاسخ به آنچه او «سرکشی حوثیها» خوانده در حملات آمریکا علیه این گروه مشارکت کرده و برای انجام حملات هوایی بیشتر آمادگی دارد.
ارتش بریتانیا پنجشنبه شب به نیروهای ایالات متحده پیوست و به تلافی هدف قرار دادن تجارت بینالمللی در دریای سرخ، حملاتی را علیه مواضع حوثیها انجام داد. آقای شاپس در پاسخ به پرسشی در این رابطه که آیا لندن قصد دارد اقدامات خود را در قبال حوثیها تشدید کند پاسخ منفی داد اما در عین حال اضافه کرد که بریتانیا به دقت وضعیت را زیر نظر خوهد داشت.
او همچنین در ادامه افزود: «قصد ما ورود به یمن یا چیزی شبیه به آن نیست، بلکه صرفا ارسال یک پیام بسیار روشن و بدون ابهام برای حوثیهای مورد حمایت ایران هدف ما بود تا آنها بدانند که رفتارشان در دریای سرخ کاملا غیرقابل قبول است.»
او در ادامه همچنین اضافه کرد که بریتانیا و آمریکا هشدارهای مستقیم و غیرمستقیمی به ایران در مورد حملات حوثیها در دریای سرخ ارسال کردهاند. وی در ادامه افزود: «ما به طور مستقیم و غیرمستقیم پیامهایی را به ایران و حوثیها فرستادیم تا به آنها بگوییم که زمان رو به اتمام است.»
هرچند بریتانیا در نخستین حملات به مواضع حوثیها با آمریکا همراهی کرد اما این کشور در موارد بعدی در این عملیات مشارکت نداشت. آقای شاپس در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص نگرانیهای بریتانیا در قبال تحولات دریای سرخ تاکید کرد که تغییر مسیر حمل و نقل بینالمللی به دلیل تنشهایی که حوثیها ایجاد کردهاند هزینههای قابل توجهی را بر حمل و نقل دریایی تحمیل کرده است.
وزیر دفاع بریتانیا همچنین چندین بار در این گفتگو بر غیرقابل قبول بودن حملات حوثیها به کشتیهای تجاری تاکید و اضافه کرد که این روند نمیتواند ادامه یابد.
اقدامات بریتانیا و ایالات متحده در حالی صورت گرفته که سخنگوی نیروهای مسلح یمن تهدید کرده حملات به مواضع حوثیها بدون پاسخ نخواهد ماند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
هرچند مقامهای دولت بریتانیا از تصمیم خود برای مشارکت در حملات با آمریکا به یمن حمایت میکنند اما برخی از نمایندگان پارلمان این کشور از تصمیم سرخود دولت و در جریان قرار ندادن قوه مقننه در این خصوص خشمگین و ناراضی هستند. هرچند رهبر حزب مخالف کارگر به صراحت اعلام کرده که این جریان سیاسی از تصمیم دولت مبنی بر مشارکت در حملات آمریکا حمایت میکند.