خبرهای کوتاه؛ زلنسکی از چند توطئه و ترور جان سالم به در برده است؟

یورونیوز فارسی
یورونیوز فارسی Copyright Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین تحولات ایران و جهان در روز سه‌شنبه ۳۰ آبان سال ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی را در قالب خبرهای کوتاه در این صفحه دنبال کنید.

آگهی

برای مشاهده خبرهای کوتاه روز گذشته به این صفحه مراجعه کنید.

عناوین خبرهای امروز:

21.11.2023
16:20

قاچاق انسان؛ صدها مامور پلیس پرتغال به مزارع یورش بردند

به گفته پلیس پرتغال، صدها مامور روز سه‌شنبه به مزارع منطقه آلنتجو واقع در جنوب پرتغال یورش بردند و ۲۸ مظنون به قاچاق انسان و بهره‌کشی از کارگران را دستگیر کردند.

گمان می‌رود که مظنونان بخشی از یک باند جنایی هستند که مهاجران را از کشورهایی همچون رومانی، مولداوی، اوکراین، هند، سنگال و پاکستان با وعده شغل و کار به پرتغال منتقل و سپس از آنها بهره‌کشی می‌کردند.

پلیس پرتغال می‌گوید که در مجموع دست به ۷۸ جستجو  زده و در این عملیات علاوه بر دست یافتن به شواهد و مدارک، ده‌ها قربانی را شناسایی کرده است. 

 

عکس تزیینی است
21.11.2023
16:07

توقیف کشتی توسط حوثی‌ها؛ دو کشتی مسیر خود را در منطقه دریای سرخ تغییر دادند

بر اساس داده‌های کشتیرانی و شرکت امنیت دریایی بریتانیایی «آمبری»، دو کشتی تجاری که مسیر خود را در دریای سرخ و خلیج عدن تغییر داده‌اند، به همان گروه کشتیرانی تعلق دارند که کشتی «گلگسی لیدر» آن توسط حوثی‌های یمن توقیف شد.

اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد حوثی‌ها یک کشتی باری متعلق به بریتانیا و ژاپن را در جنوب دریای سرخ توقیف کرده‌اند و این حادثه را «اقدام تروریستی ایران» توصیف کرد که برای امنیت دریایی بین‌المللی عواقب سوء در پی خواهد داشت. 

حوثی‌های تحت حمایت ایران، دیروز دوشنبه ویدئویی را منتشر کردند که در آن مردان مسلح با هلی‌کوپتر بر روی کشتی باری «گلگسی لیدر» فرو می‌آیند و آن را توقیف کرده و به بندره حدیده می‌برند.

حوثی‌ها این کشتی را اسرائیلی می خوانند. رویترز اما می‌نویسد کشتی «گلکسی لیدر» با پرچم کشور باهاما و متعلق به بریتانیاست که توسط یک شرکت ژاپنی اداره می‌شود اما گفته می‌شود که در اجاره تاجری اسرائیلی به نام «ابراهیم رامی اونگار» است. 

21.11.2023
15:54

اولین تصاویر کارگران گرفتار در تونلی در شمال هند  

اولین تصاویر ۴۱ مردی که بیش از یک هفته است در تونل در حال ساخت بزرگراهی در ایالت اوتاراکند در ارتفاعات هیمالیای هند گرفتار شده‌اند، منتشر شد.

ویدئوی منتشر شده آنها را در حالی که در فضایی محدود ایستاده‌اند و با نیروهای امدادی ارتباط برقرار کرده‌اند نشان می‌دهد.

این کارگران زمانی که در داخل تونل بودند، بدلیل ریزش بخشی از تونل گرفتار شدند. شمار کارگران در گزارش‌های اولیه ۴۰ نفر عنوان شده بود.

حفاری‌ها برای بیرون آوردن این کارگران که اکنون دسترسی به نور، اکسیژن، غذا، آب و دارو دارند و در امنیت هستند، از سر گرفته شده است.  

21.11.2023
12:01

زلنسکی گفت که کرملین به دنبال حذف من در عملیات «میدان ۳» است
 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین مدعی شده است که شمار تعداد سوءقصدهایی که از زمان آغاز جنگ، علیه او انجام شده است را از دست داده است. وقتی از او پرسیدند که از چند توطئه جان سالم به در برده است، آقای زلنسکی در مقر خود در کی‌یف به روزنامه بریتانیایی «سان» گفت: «واقعا نمی‌دانم»

او در مورد اولین تلاش روسیه برای سوءقصد علیه خودش گفت که «مثل اولین دوره از شیوع کووید» دلهره‌آور بود؛ اما موارد بعدی «آنقدرها هم بد نبودند.»

زلنسکی همچنین تأیید کرد که روسیه همچنان «شدیدا مترصد» است که او را از قدرت کنار بزند و حتی اسم رمز عملیات تازه‌ روسیه برای برکناری او را نیز می‌داند. دسیسه‌ای که زمانبندی در نظر گرفته شده برای آن به گفته آقای زلنسکی تا پایان سال جاری میلادی تعریف شده است.

رئیس‌ جمهوری اوکراین گفت: اسم رمز عملیات «میدان ۳» است که با هدف «تغییر ریاست جمهوری [اوکراین] طرح ریزی شده است. تلاشی برای خداحافظی است، که لزوما قرار نیست از طریق کشتن من باشد. منظورم این است که [برنامه‌های روسیه] همواره در حال دگرگونی است. آن‌ها از هر ابزاری که داشته باشند استفاده خواهند کرد.»

به نظر می رسد که اسم رمز «میدان ۳» اشاره‌ای به «انقلاب میدان» اوکراین در فوریه ۲۰۱۴ باشد که طی آن معترضان دست به اعتراض زدند و ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور وقت اوکراین که اتفاقا متحد مسکو بود را سرنگون کردند.

زلنسکی در مصاحبه‌ای که دوشنبه شب در از سوی روزنامه سان منتشر شد گفت که از ماه فوریه ۲۰۲۲ یعنی زمان آغاز تهاجم گسترده مسکو به اوکراین، دست‌کم از «پنج یا شش» سوء قصد، جان سالم به در برده است.

زلنسکی،‌ رئیس جمهوری اوکراین - عکس از آسوشیتدپرس
21.11.2023
11:20

رئیس جمهوری آذربایجان فرانسه را به ایجاد بی‌ثباتی در قفقاز جنوبی متهم کرد
 

بر اساس بیانیه مطبوعاتی که روز سه شنبه منتشر شد، الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان، فرانسه را به «تسلیح» ارمنستان متهم کرد و گفت که پاریس «زمینه را برای جنگی تازه» در قفقاز آماده می‌کند.

آقای علی‌اف اعلام کرد که پاریس با «تسلیح» ارمنستان و «فراهم ساختن زمینه برای یک جنگ جدید در منطقه ما» به «بی‌ثبات‌سازی» منطقه دامن می‌زند.

تنش‌ها از زمان عملیات برق‌آسای آذربایجان در بازپس‌گیری منطقه «قره باغ کوهستانی» در ماه سپتامبر به بالاترین حد خود رسیده است.

قره باغ کوهستانی منطقه‌ای جدایی‌طلب بود که باکو و ایروان بیش از سه دهه بر سر آن با یکدیگر مناقشه داشتند.

فرانسه یکی از حامیان تاریخی ارمنستان است.

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان - عکس از آسوشیتدپرس
21.11.2023
10:25

اوکراین: روسیه با موشک و پهپاد بیمارستانی در دونتسک را مورد هدف قرار داد

ا‌رتش اوکراین می‌گوید در پی حملات موشکی و پهپادی روسیه، یک بیمارستان، یک معدن و همچنین زیرساخت‌های غیرنظامی در شهر سلیدوفه در منطقه دونتسک این کشور آسیب دیده است. 

بر اساس اعلام مقام‌های اوکراینی نیروهای روسیه از چهار موشک هدایت شونده، یک موشک کروز و یازده پهپاد تهاجمی برای این حملات استفاده کرده‌اند. هنوز گزارشی از تلفات احتمالی این حملات منتشر نشده است. 

تصویر آرشیوی است - AP

21.11.2023
07:45

مرگ ۱۳ نفر در بولیوی در پی دمای بی‌سابقه

دولت بولیوی روز دوشنبه اعلام کرد که سیزده نفر در روزهای اخیر بر اثر گرمازدگی در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات هواشناسی از افزایش دمای بی‌سابقه در این کشور خبر داده‌اند و ماریا رنه کاسترو، وزیر بهداشت نیز اعلام کرد که همه قربانیان، از بیماری‌هایی همچون دیابت یا فشار خون رنج می‌بردند.

وی افزود: «در ۱۰۰ درصد موارد، کم آبی شدید یا متوسط تا شدید وجود داشته و دلیل مرگ این افراد نیز همین بوده است.»

سازمان هواشناسی بولیوی روز دوشنبه از ثبت رکورد گرما در حداقل ۱۵ شهر این کشور خبر داد که در برخی مناطق بین ۳۶ تا ۴۱ درجه سانتی‌گراد بوده است.

علاوه بر گرما، بخش‌هایی از شمال شرق و غرب بولیوی را نیز دود قابل توجهی از آتش‌سوزی‌های جنگلی در بر گرفته که هنوز تحت کنترل قرار نگرفته‌اند.

افزایش دما با سوزاندن جنگل‌ها و مراتع تشدید می‌شود؛ عملی که برای افزایش مناطق کشاورزی انجام می‌شود.

بر اساس آخرین گزارش وزارت محیط زیست بولیوی، شعله‌های آتش امسال ۲.۹ میلیون هکتار از جمله ۲ میلیون هکتار بوته‌زار و علفزار و ۹۳۵ هزار هکتار جنگل را سوزانده است.

AP; Bolivia
21.11.2023
07:19

ریشی سوناک در واکنش به درخواست‌ها برای قرنطینه در زمان همه‌گیری کرونا: بگذارید مردم بمیرند

تحقیقات انجام شده درباره نحوه مدیریت بحران کرونا توسط دولت بریتانیا، حاکی از آن است که ریشی سوناک، نخست‌وزیر کنونی این کشور ، یک بار در زمان همه‌گیری ویروس کرونا گفته بود که دولت به جای برقراری دومین قرنطینه سراسری باید «بگذارد مردم بمیرند».

این مطلب از دفتر خاطرات پاتریک والنس برداشته شده است که در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، مشاور ارشد علمی دولت بریتانیا بود.

او در دفتر خاطرات خود در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی نوشته است که در جریان جلسه‌ای که با حضور بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت و ریشی سوناک (در آن زمان وزیر دارایی) برگزار شده، آقای سوناک چنین سخنی بر زبان رانده است.

بر اساس نوشته‌های این دفتر، در واقع دومینیک کامینگز، مشاور ارشد بوریس جانسون در طول همه‌گیری کرونا، آنچه را که در جلسه شنیده بود به پاتریک والنس منتقل کرده است.

والنس همچنین در دفتر خاطراتش نوشته است: «ریشی معتقد است که باید به مردم اجازه داد که بمیرند و این اشکالی ندارد. اینها نتیجه فقدان رهبری است.»

سخنگوی ریشی سوناک اعلام کرد که نخست‌وزیر قصد دارد به جای پاسخ به تک‌تک موضوعات مطرح شده در این گزارش، شواهدی را به تیم تحقیق تحویل دهد و در آن زمان موضع خود را اعلام کند.

این تحقیقات با هدف بررسی عملکرد دولت بریتانیا در زمان همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور در حال انجام است که نه تنها به بخش‌های بزرگی از اقتصاد بریتانیا آسیب رساند بلکه باعث کشته شدن بیش از ۲۲۰ هزار نفر شد. 

پیش از این هم در این تحقیقات، شواهدی به دست آمده بود مبنی بر اینکه ریشی سوناک به دلیل اصرار بر سیاست «بیرون بخورید تا به اقتصاد کمک کنید»، در تابستان ۲۰۲۰ میلادی از سوی یکی از مشاوران علمی دولت «دکتر مرگ» لقب گرفته بود. زیرا همین سیاست او منجر به گسترش بیشتر ویروس کرونا از مسیر فعالیت بارها و رستوران‌ها شده بود.

AP; Britain's Prime Minister Rishi Sunak
21.11.2023
06:48

کره شمالی مقامات ژاپن را از پرتاب قریب‌الوقوع یک ماهواره مطلع کرد

کره شمالی مقامات ژاپن را از قصد خود برای پرتاب یک ماهواره در روزهای پیش‌رو مطلع کرد.

تصمیم پیونگ‌یانگ برای پرتاب این ماهواره، به معنای نادیده گرفتن هشدارهای سئول و قطعنامه‌های سازمان ملل است که این کشور را از استفاده از فناوری موشک‌های بالستیک منع کرده‌اند.

به گفته مقامات گارد ساحلی ژاپن، این ماهواره در تاریخی بین چهارشنبه ۲۲ نوامبر تا جمعه ۱ دسامبر پرتاب خواهد شد.

پرتاب این ماهواره، سومین تلاش پیونگ یانگ پس از شکست دو پروژه پیشین در ماههای مه و اوت برای قرار دادن یک ماهواره نظامی در مدار زمین محسوب می‌شود.

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن نیز اعلام کرد که به دولت خود دستور داده «هر کاری که ممکن است برای جمع‌آوری اطلاعات و انتقال آن به مردم ژاپن، همچنین هر تلاشی که لازم است برای لغو برنامه پرتاب انجام دهند و برای شرایط غیرقابل پیش‌بینی نیز آماده باشند».

او نیز هشدار داد که هرگونه استفاده از فناوری موشک‌های بالستیک ناقض قطعنامه‌های سازمان ملل است و افزود که ژاپن در حال هماهنگ کردن واکنش خود با کره جنوبی و ایالات متحده بر اساس توافقنامه دفاعی سه‌جانبه است.

سئول هفته‌هاست که هشدار داده که پیونگ یانگ در «مراحل نهایی» آماده سازی برای پرتاب یک ماهواره جاسوسی جدید است و وزیر دفاع این کشور گفته بود که پرتاب احتمالا در اوایل این هفته انجام می‌شود.

‌سئول می‌گوید کره شمالی که نزدیکی اخیرش با روسیه باعث نگرانی ایالات متحده و متحدانش در کره جنوبی و ژاپن شده، در ازای دریافت فناوری‌های فضایی روسیه با هدف پرتاب یک ماهواره جاسوسی نظامی، به مسکو تسلیحات می‌دهد.

پیش از این در ماه نوامبر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر به کره جنوبی، روابط نظامی «رو به رشد و خطرناک» پیونگ یانگ و مسکو را محکوم کرده بود.

AP;

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحولات ایران و جهان؛ دو مرد آمریکایی در پرونده تلاش برای فروش نفت ایران مجرم شناخته شدند

تحولات جنگ اوکراین؛ استقرار موشک مافوق صوت روسیه و دیدار دیوید کامرون از اوکراین

تحولات ایران و جهان؛ خبر اعدام «متهم به قتل مامور سپاه» تایید شد