لوکاس هامر، کفیل سیاسی عباس دریس و نماینده پارلمان اتریش در گفتوگو با یورونیوزفارسی میگوید: «در بحبوبه این همه خبرهای بد، احتمال آزادی او بهترین خبر بود.»
لوکاس هامر، کفیل سیاسی عباس دریس در میانه جلسه عمومی پارلمان اتریش دقایقی را به یورونیوز فارسی اختصاص داد تا از خبرهای اخیر پیرامون پرونده آقای دریس بگوید.
این سیاستمدار اتریشی از اخبار منتشر شده توسط وکیل پرونده براداران دریس مبنی بر آزادی آنها و رضایت خانواده «به اصطلاح مقتول» اظهار خوشحالی کرد.
فرشته تابانیان، وکیل مدافع عباس دریس در حساب ایکس خود (توییتر سابق) از دریافت رضایت از خانواده شهید صیادی و موافقت آنها با آزادی آقای دریس خبر داد.
همچنین او در گفتوگو با سایت خبری «امتداد» اعلام کرده که برای عباس دریس وثیقه ۴۰ میلیاردی و برای برادرش وثیقه ۴ میلیارد تومانی تعیین شده است.»
به گفته خانم تابانیان «هنوز مبلغ وثیقهها تامین نشده است.»
کفیل سیاسی عباس دریس در گفتوگو با یورونیوز تاکید دارد که قدردان تلاش وکیل این دو برادر است و شجاعت بیمانند او.
با این حال آقای هامر میگوید که عباس دریس از طبقه کارگری است و عدم دسترسی او به منابع مالی نباید در فرآیند آزادی او وقفه ایجاد کند.
او همچنین نیمنگاهی به وضعیت اخیر در منطقه دارد و بر این باور است که نه فلسطین با وجود گروه تروریستی حماس و نه ایران با وجود «گروه تروریستی سپاه» میتواند یک روز به صلح پایدار دست یابند.
عباس دریس و برادرش محسن در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در ماهشهر بازداشت شدند.
عباس دریس سپس به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی» متهم شد. پس از بررسی پرونده این دو در دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری، در نهایت اتهام محاربه در دیوان عالی کشور برای عباس دریس تایید شد اما محسن دریس از اتهام معاونت در محاربه تبرئه شده است.
یورونیوز: حتما در جریان اخبار جدید پرونده برادران دریس قرار گرفتهاید؟ نظرتان در این باره چیست؟
لوکاس هامر: بله خوشبختانه مطلع شدیم که خانواده «به اصطلاح مقتول» رضایت دادهاند. در میان این همه خبرهای بد، شنیدن چنین خبری بسیار مسرت بخش است.
هرچند از همان ابتدا بر بیگناهی این دو نفر تاکید داشتیم اما میدانیم که افراد بیگناه زیادی در ایران در زندان به سر میبرند. ماههاست که در کنار دیگر همکاران و نهادهای بینالمللی در تلاش بودیم تا صدای عباس دریس و برادرش را به مردم جهان برسانیم.
آنچه مهم است اینکه ما داستان تک تک نامهای زندانی شده در ایران را روایت کنیم و اجازه ندهیم جمهوری اسلامی هر کاری دلش خواست انجام بدهد.
یورونیوز: به عنوان کفیل سیاسی آقای دریس آیا با وکیل او در ارتباط هستید؟
**لوکاس هامر:**راستش را بخواهد ترجیح ما این است که هیچ ارتباطی با منابع داخل ایران نداشته باشیم چرا که با این کار بهانه به دست رژیم خواهیم داد و آنها خواهند گفت سیاستمداران غربی میخواهند در امور داخلی ما دخالت کنند. اما همینجا باید بگویم که بسیار قدردان وکیل شجاع او هستیم که در این وضعیت دشوار توانست در این پرونده پیچیده تاثیرگذار باشد. چنین کاری شجاعت و دلاوری فراوانی طلب میکند.
ما نیز به عنوان نمایندگان و افرادی که تاثیر و لابی سیاسی دارند میخواهیم به جهان نشان دهیم که ما تمام جنایات و حقکشیهای جمهوری اسلامی را دنبال کرده و آن را به مردم جهان اعلام میکنیم. آنها نمیتوانند در سکوت و خلوت به قلع و قمع معترضان بپردازند.
یورونیوز: حتما درباره هزینه وثیقه آزادی برداران دریس هم شنیدهاید؟ وکیل اعلام کرده که هنوز نتوانستند هزینه را تامین کنند.
لوکاس هامر: متاسفانه برای فردی که از طبقه کارگری میآید، تامین هزینههایی اینچنین محال است.
ما نیز دستمان برای کمک رساندن بسته است چرا که امکان دارد به رژیم ایران بهانه دهیم تا مسیر آزادی مختل شود.
بنابراین امیدوارم از مسیرهای داخل کشور امکان تامین مالی و آزادی هرچه سریعتر این دو نفر فراهم آید.
یورونیوز: حالا که وضعیت پرونده آقای دریس به اینجا رسیده، برنامه بعدی شما چیست؟
لوکاس هامر: نخست اینکه امیدوارم عباس دریس زودتر آزاد شود. رصد تمام مراحل آزادی در ارتباط با نهادهای بینالمللی از جمله برنامههای در دستور کار ماست. همین امروز با برخی در سازمان عفو بینالملل دیدار داشتیم. اما آزادی عباس دریس هنوز و تا این لحظه که من با شما گفتوگو میکنم رقم نخورده است.
درخواست من است که او هرچه زودتر آزاد شود چرا که او هیچ خطایی مرتکب نشده و امیدواریم زودتر بتواند فرزندانش را در آغوش بکشد.
داستان زندگی عباس دریس همین حالا هم به اندازه کافی تراژیک هست چرا که همسر او وقتی خبر اعدام او را شنید از شدت غصه و اضطراب فوت کرد.
این را هم بگویم که وضعیت باید در ایران تغییر کند چرا که ایران به دنبال صلح نیست، نه در داخل و نه در خارج از مرزهایش. نمونه حمایت حداکثری او از حماس نیز بیانگر این وضعیت است.
یورونیوز: به مساله جنگ اخیر میان حماس و اسرائیل اشاره کردید. به عنوان نماینده درپارلمان اتریش موضعتان در این باره چیست؟
لوکاس هامر: اجازه بدهید بحث قبلیام را تمام کنم. تا رژیم کنونی ایران بر سرکار است، هیچ صلحی در جهان رقم نخواهد خورد. به همین خاطر است که من بر حمایتم از انقلاب فمنیستی رخ داده در ایران حمایت میکنم. زنان و مردان ایران به خوبی دریافتهاند رژیمی که حقوق مردم خود را در داخل مرزها رعایت نمیکند، خواهان رعایت حقوق بشر در خارج از مرزهایش هم نیست. رسیدن به صلح در فلسطین با حمایت ایران از حماس امکانپذیر نیست. از این جهت انقلاب فمنیستی ایران برای نه تنها برای مردم این کشور که برای مردم منطقه و جهان در خور اهمیت است.
یورونیوز: برگردیم به جنگ کنونی حماس و اسرائیل. موضع اروپا در این زمینه چه باید باشد؟
لوکاس هامر: پاسخ به این سوال برای شخص من پیچیده و دشوار است چرا که من از خانواده یهودیتبار هستم. خانواده من از سالها پیش از اروپا به آمریکای جنوبی و نه اسرائیل پناه بردند. سالهای ۱۹۳۰ روی دیوارهای اتریش نوشته شده بود «یهودیان از اینجا بروید» و حالا روی دیوارهای فلسطین خواستار خروج یهودیها هستند.
از سوی دیگر شاهد مرگبارترین حمله حماس به اسرائیل بودهایم. حمله ای که نمیتوان از لفظ ترور برای آن استفاده کرد. آن حمله مصداق کشتار دستهجمعی بود.
بگذارید خلاصه کنم. حماس خواستار صلح نیست. منطقه به سوی عادی سازی روابط میان اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه پیش میرفت و بارقههایی از ایجاد صلح اما حماس صلح نمیخواهد و متاسفانه دسترسی به صلح کماکان غیرقابلدسترستر میشود.
آنهایی که هزینه این جنگ را میپردازند، کودکان و آدمهای معمولی هستند. آنها که در دو طرف درگیری هیچ خطایی مرتکب نشدهاند.
یورونیوز: به نظرتان «صلح» تا چه میزان قابل دسترس است؟
**لوکاس هامر:**ما با نهاد تروریستی مانند حماس در منطقه به صلح نمیرسیم. ما نمیتوانیم ما یک گروه تروریستی به صلح برسیم. این کار شدنی نیست. حتی اگر خیلی ها پا پیش بگذارند. شاید بتوان بر ایده تشکیل دو-دولت فلسطینی و اسرائیلی متمرکز شد.
یورونیوز: فکر نمیکنید مدتهاست که اقدام عملی جدی برای رسیدن به راهحل دو دولت در دستور کار هیچ قدرت سیاسی نیست؟
لوکاس هامر: موافقم، ما از راهحل دو دولت بسیار دور شدهایم اما بحران و جنگ اخیر نشان داد که باید به راه حلی جدی فکر کرد.
حالا وقت آن است که تمام قدرتمندان و سیاستمداران جهان پایانی برای این خشونتها و وحشیگریها بیایند. باید از شر حماس خلاص شویم. به باور من دستیابی به صلح با هیچ نهاد تروریستی امکان پذیر نیست. مادامیکه که حماس در فلسطین باشد، این کشور روی صلح نخواهد دید و مادامیکه که سپاه در ایران، مردم ایران نیز.