گرم‌ترین سپتامبر کره زمین از دوره صنعتی شدن؛ ۲۰۲۳ احتمالا گرم‌ترین سال تاریخ خواهد بود

تغییرات اقلیمی و گرمای هوا
تغییرات اقلیمی و گرمای هوا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

موسسه تغییرات اقلیمی کوپرنیک (C3S) می‌گوید ماه سپتامبر جاری، گرم‌ترین سپتامبر تاریخ از زمان صنعتی شدن جهان است.

آگهی

بر اساس این آمار میانگین دمای ماهانه از ژانویه تا سپتامبر امسال ۱.۴ درجه سانتیگراد بالاتر از این عدد پیش از دوره صنعتی شدن یعنی بین سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ است. این عدد تنها یک دهم درجه کمتر از رقم تعیین شده ۱ و نیم درجه‌ای است که در توافقنامه آب و هوای پاریس تاکید شده بود که تا پایان قرن جاری میلادی نباید دمای هوا از آن فراتر برود. 

در بخشی از بیانیه موسسه کوپرنیک آمده است که دمای هوا در سپتامبر سال جاری، ۱.۷۵ درجه بیشتر از دوره پیش از صنعتی‌شدن در نیمه‌دوم قرن نوزدهم بوده است. همچنین میانگین دمای هوا در این ماه ۰.۹۳ درجه بالاتر زمان اندازه‌گیری درجه هوا بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۲، بوده است.

دانشمندان می‌گویند که تغییرات اقلیمی اصلی‌ترین دلیل گرم‌تر شدن هوا است که به ناهنجاری‌های اقلیمی و آب و هوایی و جاری شدن سیل و و گرم‌تر شدن اقیانوس‌ها می‌انجامد. پیش‌بینی می‌شود سال ۲۰۲۳ به گرم‌ترین سال تاریخ تبدیل خواهد شد.

میانگین دمای جهانی از ژانویه تا سپتامبر در حال حاضر پنجم صدم درجه بالاتر از دوره مشابه در سال ۲۰۱۶ بوده که گرم‌ترین سال ثبت شده تاکنون بوده است. 

بر اساس نتایج این تحقیق، اروپا با ۲.۵۱ درجه بالاتر از میانگین دمای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ گرمترین سپتامبر خود را تجربه کرد و بسیاری از کشورها از جمله فرانسه رکوردهای ملی را شکستند. میانگین دمای سطح دریا در این ماه، به استثنای مناطق قطبی، به بالاترین حد خود یعنی ۲۰.۹۲ درجه رسید.

دانشمندان می گویند گرمتر شدن دمای سطح دریا به دلیل تغییرات آب و هوایی، احتمال رخ دادن رویدادهای شدید آب و هوایی مانند طوفان دانیل را که در سپتامبر در لیبی و یونان سیل ایجاد کرد، افزایش می‌دهد. 

موسسه کوپرنیک همچنین می‌گوید که میزان آب شدن یخ‌ها در قطب جنوب هم افزایش کم‌سابقه‌ای پیدا کرده و میزان یخ ماهانه در دریای قطب شمال هم ۱۸ درصد کمتر از میانگین پیشین بوده است. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

قرار است نشست بعدی مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل از ۳۰ نوامبر در دبی آغاز شود و رهبران جهان در این نشست موظف خواهند بود تا در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین تامین مالی سازگاری با این تغییرات با یکدیگر به اجماع برسند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

موج گرمای خطرناک در ژاپن؛ در ۳۷ استان هشدار گرمازدگی صادر شد

روانشناسان می‌گویند گرمای شدید می‌تواند بر سلامت روان انسان‌ تاثیر بگذارد

شکسته شدن رکورد گرمای اقیانوس‌ها؛ کارشناسان: احتمال ثبت رکوردهای جدید دیگر وجود دارد