شیوع تب خوکی آفریقایی، پرورش دهندگان خوک در صربستان، بوسنی و کرواسی را مجبور به از بین بردن هزاران راس خوک کرد. حالا دولتها برای جبران خسارت کشاورزان تحت فشار قرار گرفتهاند.
بیش از ۱۳هزار راس خوک در بوسنی و حدود ۳هزار خوک در کرواسی از ماه ژوئن تاکنون معدوم شدهاند، پرورش دهندگان خوک میترسند در صورت تبعیت از دستورات دولت برای کشتن حیوانات سالم در مزارع آسیبدیده، این ارقام بسیار بالاتر بروند.
کمیسیون اتحادیه اروپا در ۱۹ ژوئیه تاکید کرد هیچ خوکی از مناطق تحت تاثیر تب خوکی آفریقایی در کرواسی نباید به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا فرستاده شود.
وزارت کشاورزی صربستان روز جمعه اعلام کرد از اول امسال تاکنون حدود ۱۸ هزار خوک را معدوم کرده است.
این وزارتخانه اعلام کرد: «اداره دامپزشکی تدابیر شدیدی را برای جلوگیری از شیوع این بیماری عفونی در نظر گرفته است و بر جمعیت خوکهای اهلی و گراز وحشی نظارت مستمر انجام میدهد.»
این بیماری تاکنون ۱۰۶۸ مزرعه را آلوده کرده و یا تحت تاثیر قرار داده است.
تب خوکی آفریقایی برای انسان بی ضرر است اما در خوکهای اهلی و گرازهای وحشی بسیار مسری و کشنده است. این بیماری از آفریقا به اروپا و آسیا گسترش یافته است و تاکنون صدها میلیون خوک را از بین است و بر بازارهای جهانی گوشت تاثیر گذاشته است.
چین واردات خوک و گراز وحشی از بوسنی و کرواسی را از ۱۰ ژوئیه ممنوع کرد.
مقامات این سه کشور روز پنجشنبه در دیدار با یکدیگر بر سر درخواست پول از کمیسیون اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی برای کمک به کشاورزان موافقت کردند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دولت کرواسی با یک بسته مالی به ارزش ۷.۵ میلیون یورو موافقت کرده است تا خسارات وارده به پرورش دهندگان خوک را جبران کند.