NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

یکی از آهنگ‌های ناتمام گروه بیتلرز پس از ۴۳ سال با کمک هوش مصنوعی نهایی شد

فناوری به پل مک کارتنی اجازه داد تا در تور اخیر، از جمله در جشنواره گلستونبری سال گذشته، با لنون «دوئت» کند.
فناوری به پل مک کارتنی اجازه داد تا در تور اخیر، از جمله در جشنواره گلستونبری سال گذشته، با لنون «دوئت» کند. Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سر پل مک کارتنی، خواننده و نوازنده گروه بیتلز اعلام کرد که آخرین آهنگ این گروه که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده، اواخر امسال منتشر خواهد شد.

آگهی

این نوازنده گفته از فناوری جدید برای «درآوردن» صدای جان لنون از یک نسخه آزمایشی استفاده کرده است.

آقای کارتنی گفت: «ما به تازگی آن را به پایان رساندیم و امسال منتشر خواهد شد.»

اگرچه او نامی از این آهنگ نبرده است، اما احتمال می‌رد اثری به نام «اکنون و سپس» باشد که لنون در سال ۱۹۷۸ آهنگسازی آن را انجام داده بود.

این دمو یکی از چندین آهنگ ضبط شده روی نوار کاست بود که لنون کمی قبل از مرگش در سال ۱۹۸۰ آن را ضبط کرده بود و بعدا توسط یوکو اونو، بیوه لنون، به مک کارتنی داده شد.

لنون تا حد زیادی از این آهنگ را در آپارتمانش در نیویورک در حالی پیانو می‌نواخت، ضبط کرده بود.

ترانه‌ با این بیت شروع می‌شود «می‌دانم درست است، همه‌اش به خاطر توست / و اگر از پس آن برآیم، همه‌اش به خاطر توست»، نمونه‌ای از آهنگ‌های عاشقانه و ابراز پشیمانی لنون که در اواخر زندگی حرفه‌ای‌اش نوشت.

ایده استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی این نسخه نمایشی از فیلم «بازگشت» به کارگردانی پیتر جکسون گرفته شد.

مک کارتنی گفت: «جکسون توانست صدای جان را از یک نوار کاست بیرون بیاورد. ما صدای جان را در حالی که پیانو می‌زد، داشتیم و او توانست صداها را از طریق هوش مصنوعی از هم جدا کند.»

این خواننده و نوازنده افزود: «ما صدای جان را در یک نسخه آزمایشی داشتیم بنابراین با کمک هوش مصنوعی آن را جدا کردیم و سپس آن را با موسیقی ترکیب کردیم، همانطور که معمولاً انجام می‌دهیم.»

یکی دیگر از موانع برای ساخت این آهنگ، نقص فنی در ضبط نسخه آزمایشی این آهنگ بود. صدایی مداوم از مدارهای برق در آپارتمان لنون شنیده می‌شد.

در سال ۱۹۹۵ زمانی که این گروه در حال ساخت مجموعه‌ای حرفه‌ای برای اتحاد مجدد بیتلز بودند، ساخت آهنگ «اکنون و سپس» نیز مطرح شد که همان زمان به سرعت کنار گذاشته شد.

آقای کارتنی بعداً فاش کرد که این آهنگ به دلیل اینکه جورج هریسون آن را «آشغال لعنتی» نامیده بود و از کار کردن روی آن امتناع می‌کرد، کنار گذاشته شد.

او به مجله کیو گفت: « شعر این آهنگ زیبا بود اما ملودی نیاز به کمی بازسازی داشت، اما جورج آن را دوست نداشت. بنابراین به دلیل وجود دموکراسی در گروه ما این کار را نساختیم.»

در سال ۲۰۰۹، نسخه جدیدی بدون وجود نویز در پس‌زمینه بر روی یک سی‌دی بوتلگ منتشر شد که موجب شد برخی از طرفداران این گروه فکر کنند این آهنگ پس از مرگ لنون از آپارتمانش به سرقت رفته است.

در طول این سال‌ها، بارها گزارش‌هایی مبنی بر اینکه مک‌ کارتنی نسخه کاملی از این آهنگ را منتشر خواهد کرد، مطرح شد و این نوازنده اغلب از تمایل خود برای انجام این کار صحبت کرده بود.

آگهی

این خبر در حالی منتشر شد که جنجال‌ها در مورد استفاده از هوش مصنوعی همچنان در حال افزایش است.

آقای کارتنی گفته من زیاد در اینترنت نیستم، اما مردم به من می گویند «آهنگی وجود دارد که جان یکی از اثر‌های من را می‌خواند اما این آهنگ ساخته هوش مصنوعی است».

این خواننده گروه بیتلز افزود: «این ترسناک است اما در عین حال هیجان انگیز نیز هست، این آینده است و باید ببینیم به کجا منتهی می‌شود.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترجمه خودکار خطوط میخی ۵ هزار ساله با هوش مصنوعی توسط محققان اسرائیلی

شکایت خانواده مایکل شوماخر از یک مجله آلمانی به دلیل انتشار گفت‌وگویی توسط هوش مصنوعی

مسابقه گیتارنوازی بدون گیتار در فنلاند