آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران و جهان در روز جمعه ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ برابر با هفتم آوریل ۲۰۲۳ را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران و جهان در روز جمعه ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ برابر با هفتم آوریل ۲۰۲۳ را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
برای ملاحظه پوشش زنده تحولات ایران و جهان در روز گذشته، میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.
فهرست مهمترین عناوین خبری امروز:
لاوروف: هر گونه مذاکرات صلح در مورد اوکراین باید معطوف به «نظم نوین جهانی» باشد
تهران و ریاض به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند
جستجو برای یافتن سرنشینان بالگرد نظامی در ژاپن؛ گارد ساحلی قطعاتی را در دریا پیدا کرد
لاوروف: هر گونه مذاکرات صلح در مورد اوکراین باید معطوف به «نظم نوین جهانی» باشد
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در جریان سفر به ترکیه گفت که مسکو میخواهد مذاکرات صلح اوکراین بر ایجاد یک «نظم جهانی جدید» متمرکز باشد. وی افزود که روسیه «نظم جهانی تک قطبی به رهبری یک هژمون» را نمیپذیرد.
این دیپلمات ارشد روسیه که برای گفتگو با همتای ترکیهای خود مولود چاووش اوغلو عازم آنکارا شده بود، تهدید کرد که اگر مانعی بر سر صادرات روسیه باشد، از توافق مهمی که سال گذشته با میانجیگری ترکیه انجام شده بود دست خواهد کشید.
لاوروف گفت: «هر مذاکره ای باید با در نظر گرفتن منافع و نگرانیهای روسیه باشد.» لاوروف همچنین تهدید کرد که اگر پیشرفتی در رفع موانع بر سر صادرات کود و غلات روسیه حاصل نشود، آن وقت است که در مورد توافق صادرات غلات اوکراین تجدید نطر خواهد کرد.
پیش از سفر لاوروف به ترکیه، مسکو توافقنامه صادرات غلات اوکراین را «به نشانه حسن نیت برای ۶۰ روز دیگر» تمدید کرده بود. روسیه بارها تهدید کرده است که اگر به اهداف خود نرسد، از این توافق که اجازه صادرات بیش از ۲۵ میلیون تن غلات اوکراینی را میدهد، صرف نظر خواهد کرد.

پکن یک اندیشکده و یک کتابخانه آمریکایی را تحریم کرد
پکن دو سازمان آمریکایی را به دلیل میزبانی از رئیسجمهوری تایوان در سفر اخیر وی به ایالات متحده را تحریم کرد. سفر خانم تسای اینگ-ون از سوی مقامات چینی به شدت محکوم شده بود.
وزارت امور خارجه چین روز جمعه اعلام کرد که اندیشکده «هادسون» مستقر در واشنگتن و «کتابخانه رونالد ریگان» در کالیفرنیا از هرگونه همکاری، مبادله یا معامله با موسسات و افراد در چین منع خواهند شد.

درخواست کره جنوبی، ایالات متحده و ژاپن از کشورهای جهان برای بازگرداندن کارکنان کره شمالی به کشور خودشان
سئول، واشنگتن و توکیو روز جمعه از کشورهای عضو سازمان ملل خواستند تا اتباع کشور کره شمالی که در خارج از وطن خود مشغول به کار هستند را به کشورشان بازگردانند. این سه پایتخت مدعی هستند که اتباع کره شمالی به دور زدن تحریمها برای تامین مالی برنامه تسلیحاتی پیونگیانگ کمک میکنند.
کره شمالی با دارا بودن سلاح هستهای، مدتهاست که با گسیل شهروندانش برای کار به کشور های همسایه چین و روسیه و همچنین به کشورهای اروپایی، خاورمیانه و آفریقایی توانسته است برای خود ثروتی به هم رساند.
نمایندگان کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در بیانیه خود آوردهاند که «اتباع کره شمالی با فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات در خارج از کشور، با استفاده از هویت و ملیتهای ساختگی، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را دور میزنند و درآمد حاصله را در جهت تامین بودجه برای ساخت سلاحهای کشتار جمعی غیرقانونی و توسعه موشکهای بالستیک کره شمالی هزینه میکنند.»

ناوگروه ایران پس از آنکه نتوانست از تنگه پاناما عبور کند در آفریقای جنوبی پهلو گرفت
به گزارشی که اواخر پنجشنبه توسط «موسسه دریایی ایالات متحده» و بر اساس تصاویر ماهوارهای منتشر شده است، دو ناوگروه ایرانی پس از اینکه موفق به عبور از تنگه پاناما نشدند در بندر کیپتاون در آفریقای جنوبی پهلو گرفتند.
این دو ناوگروه به نامهای ناوبندر مکران و ناوچه دنا پس از عبور از کنار سواحل شرقی آمریکای جنوبی، در روز چهارم آوریل در بندر کیپتاون در جنوب آفریقا مشاهده شدند.
این دو کشتی ماموریت خود را از مهرماه سال گذشته آغاز کردند و با عبور از اقیانوس هند، دریای جنوبی چین، و دور زدن کیپ هورن در جنوب شیلی در اوایل ژانویه (دیماه) خود را به سواحل آمریکای جنوبی رساندند تا در نهایت در ماه فوریه و علیرغم ابراز نگرانی آمریکا، در بندر «ریو دژانیرو» برزیل پهلو گرفتند.
اندکی قبل از رسیدن این کشتیها به بندر برزیل، مقامات آمریکایی در روز سوم فوریه ۲۰۲۳، مکران و دنا را در قالب تنبیه به خاطر تامین پهپادی روسیه از جانب تهران، هدف تحریم قرار دادند.
مکران، در حقیقت یک نفتکش تبدیل شده است که به عنوان یک سوخترسان برای هر دو کشتی عمل میکرده است تا بتوانند مسافت طولانیتری را طی کنند. این دومین بار در دو سال گذشته است که مکران بخشی در ماموریتهای این چنینی دیده میشود. مکران در سال ۲۰۲۱ نیز ناوچه سهند را در یک ماموریت همراهی کرده بود.
شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی در روز یازدهم ژانویه ۲۰۲۳ گفته بود که «نیروی دریایی ایران در سالهای گذشته در تمامی تنگههای راهبردی دنیا، غیر از دو تنگه، حضور داشته و ورود به تنگه پاناما را برای تا پایان سال [۱۴۰۱] برنامهریزی کرده است.»
به نظر میرسد به این ناوگروهها در نهایت اجازه عبور از تنگه پاناما را نداشته و این دو کشتی مجبور به دور زدن از حنوب شیلی و ادامه مسیر به سمت برزیل و سپس آفریقای جنوبی شدهاند.

متهم اصلی پرونده قتل کیان پیرفلک به اعدام محکوم شد
به گزارش خبرگزاریهای ایران و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، جلسه رسیدگی به اتهامات متهم اصلی پرونده در دادگاه انقلاب اهواز برگزار شد. براساس کیفرخواست صادره، عباس کورکوری به مواردی از جمله «محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان مردم» و «ارعاب و افساد فیالارض از طریق ارتکاب جنایت به وسیله تیراندازی با سلاح جنگی» و «ایراد خسارت عمده به تمامیت جسمانی منتج به جان باختن هفت نفر از جمله کیان پیرفلک» متهم بود.
بر اساس نظریه کارشناسی جنائی، شلیک از اسلحه مکشوفه از متهم دلالت بر برخورد گلوله با پیکر مرحوم کیان پیرفلک داشته و عباس کورکوری به اعدام محکوم شد.
این حکم غیر قطعی بوده و در دیوان عالی کشور قابل فرجام خواهی است.
کیان پیرفلک ۲۵ آبان ماه در جریان اعتراضهای ضدحکومتی در ایذه در حالیکه با پدر، مادر و برادر کوچکترش در خودرو و در حال بازگشت به خانهاشان بودند، توسط افراد مسلح هدف تیراندازی قرار گرفتند که در پی آن، کیان جانباخت و پدرش هم زخمی شد.
جستجو برای یافتن سرنشینان بالگرد نظامی در ژاپن؛ گارد ساحلی قطعاتی را در دریا پیدا کرد
گارد ساحلی ژاپن روز جمعه اعلام کرد که با گذشت یک روز پس ناپدید شدن یک بالگرد نظامی از صفحه رادارها، امدادگران توانستهاند قطعات آن را در دریا پیدا کنند.
بر این اساس، چندین تکه از این بالگرد، از جمله یک در، یک تیغه شکسته و یک قایق نجات زرد رنگ که هنوز داخل کیسه بستهبندی بود در آبهای شمال جزیره «ایرابوجیما» پیدا شد.
هنوز هیچ نشانهای از علت این حادثه وجود ندارد. این بالگرد با ۱۰ سرنشین در حال انجام ماموریت شناسایی در منطقه بود. هنوز از سرنوشت سرنشینان این بالگرد اطلاعاتی در دست نیست و عملیات جستجو همچنان ادامه دارد.
ارتش ژاپن، قبلا نیز شاهد حوادث این چنینی بوده است. در ژانویه ۲۰۲۲، یک جت جنگنده ژاپنی در آب های مرکزی ایشیکاوا سقوط کرد و دو خلبان آن کشته شدند. در سال ۲۰۱۹، نیز یک جت رادارگریز اف-۳۵ پس از برخاستن از شمال شرقی ژاپن در یک مأموریت آموزشی به دریا سقوط کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران: تهران و ریاض به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پس از برگزاری نشست دیپلماتهای ارشد ایران و عربستان در پایتخت چین و صدور بیانیهای مشترک، از احیای رسمی روابط دیپلماتیک تهران-ریاض خبر داد.
ناصر کنعانی در جمع خبرنگاران در پکن گفت: «شاهد گفتوگوهای خوب و مثبتی بین دو کشور بودیم و میتوانیم بگوییم امروز روابط رسمی بین دو کشور فعال شده است و در همین زمینه به تدریج شاهد تبادل هیاتهای مختلف در سطوح دولتی و خصوصی بین دو کشور خواهیم بود.»
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان روز پنجشنبه ششم آوریل (۱۷ فروردین) در پکن با یکدیگر دیدار کردند. این نخستین دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک بود.
در متن بیانیه مشترک، طرفین متعهد شدند در «ایجاد امنیت، ثبات و شکوفایی منطقه» با یکدیگر تشریک مساعی داشته باشند.
