الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و متحد نزدیک روسیه که یکشنبه شب وارد تهران شد روز دوشنبه با ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
ایران پس از توافق با عربستان سعودی بر سر احیای مناسبات فیمابین که با میانجیگری چین محقق شد اینک با میزبانی از الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و متحد نزدیک روسیه در تلاش است تا روابط خود را با جبهه شرق تقویت کند.
بنا به گزارش رسانههای دولتی ایران، توسعه همکاریهای همهجانبه و در صدر آنها مناسبات اقتصادی و تجاری بهخصوص پروژههای صنعتی، کشاورزی، ترابری و لجستیک میان تهران و مینسک در دستور کار مذاکرات آقای لوکاشنکو و هیات همراه او با مقامهای ایرانی قرار دارد.
پیشبینی میشود که در جریان سفر آقای لوکاشنکو به تهران، «نقشه راه جامع همکاری همهجانبه بلاروس و ایران» امضا شود.
الکساندر لوکاشنکو که یکشنبه شب به همراه هیاتی وارد تهران شده بود، روز دوشنبه با ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران دیدار و گفتگو کرد.
آقای لوکاشنکو تنها رهبر اروپایی است که از حمله نظامی روسیه به اوکراین حمایت کرده است. ایران و بلاروس، دو کشوری هستند که به دلایل مختلف از جمله نقض حقوق بشر، توسط کشورهای غربی تحریم شدهاند.
بلاروس پس از آنکه ایران در دو سال گذشته روابطش را با روسیه گسترش داد، از توسعه روابط تهران و مینسک استقبال کرد.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز دوشنبه ۲۲ اسفند (۱۳ مارس) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
ایران: تسهیل آزادی زندانیان فرانسوی به اقدامهای پاریس بستگی دارد
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره آخرین وضعیت زندانیان فرانسوی در ایران و اینکه آیا تهران قصد آزاد کردن آنها را دارد یا خیر، گفت: «در مورد شهروندان فرانسوی، گفتوگوهای دیپلماتیک و قضایی و کنسولی برقرار است.»
او در ادامه گفت: «به عنوان سخنگوی وزارت خارجه میتوانم ابراز امیدواری کنم که شاهد رخدادهای خوبی در این زمینه باشیم، البته مواضع و اقدامات کشورها در این زمینه میتواند نقش مثبت و تسهیل کننده ایفا کند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین با متهم کردن دولت فرانسه به رفتار «غیرسازنده» و نقش «مداخلهآمیز» در ارتباط با تحولات داخلی اخیر ایران، گفت: «استمرار چنین مواضع نمیتواند در مورد موضوعات زندانیان کمککننده باشد.»
آقای کنعانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «عفو حق هیچ مجرمی نیست و نمیتواند مورد مطالبه یکجانبه دولت متبوع آن شهروند قرار بگیرد.»
ایران پس از عربستانخواستار احیای روابط دیپلماتیک با بحرین شد
ایران پس از توافق با عربستان سعودی که با میانجیگری چین محقق شد، ابراز امیدواری کرد که روابط دیپلماتیک خود را با بحرین احیا کند.
بحرین، کویت و امارات عربی متحده در سال ۲۰۱۶ در حمایت از عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کردند. کویت و امارات عربی متحده در ماههای گذشته روابط دیپلماتیک خود را با ایران از سر گرفتند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به واکنشها به توافق تهران و ریاض، گفت: «با فضای مثبتی که در منطقه شاهد هستیم این تحول مثبت میتواند در ارتباط با دیگر کشورهای منطقه از جمله بحرین اتفاق بیفتد.»
بحرین بارها ایران را به حمایت از قیام شیعیان این کشور به منظور سرنگونی دولت منامه متهم کرده است، اتهامی که تهران آن را رد میکند.

شهره آغداشلو با لباسی که شعار «زن، زندگی، آزادی» روی آن نقش بسته بود در مراسم اسکار حاضر شد
شهره آغداشلو، هنرپیشه ایرانی-آمریکایی با لباسی که روی یک طرف آن شعار »زن، زندگی، آزادی» و در طرف دیگر آن، نام مهسا امینی، نیکا شاکرمی و هاجر عباسی، سه تن از جانباختگان این خیزش نقش بسته بود، روی فرش قرمز نود و پنجمین دوره جوایز اسکار حضور یافت.
کریستین سیریانو که از طراحان شناخته شده است لباس ویژه خانم آغداشلو را برای حمایت از خیزش «زن، زندگی، آزادی» طراحی کرده است.
لوکاشنکو با علی خامنهای دیدار کرد
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس که برای گفتگو با مقامهای ایران به تهران سفر کرده است، عصر دوشنبه با علی خامنهای، رهبر ایران دیدار کرد.
سفر آقای لوکاشنکو به تهران در حالی انجام شده است که ایران و بلاروس به دلایل مختلف از جمله سرکوب شدید اعتراضها در هر دو کشور تحت تحریمهای کشورهای غربی قرار دارند.
آقای خامنهای در این دیدار با اشاره به مشترکات «فراوان» ایران و بلاروس، بر ضرورت همکاری تهران و مینسک برای مقابله با تحریمهای کشورهای غربی علیه این دو کشور تأکید کرد.
او با یادآوری زمینههای همکاری ایران و بلاروس از جمله در «علم و فناوری»، «تجارت» و «فعالیتهای سیاسی در مجامع بین المللی»، به موضوع خط عبور شمال به جنوب اشاره کرد و گفت که راهاندازی این خط به نفع دو کشور و همچنین روسیه و منطقه است.
همچنین بر اساس گزارش رسانههای رسمی ایران، آقای لوکاشنکو هم در این دیدار با بیان سخنان مشابهی در مورد تحریمهای اعمال شده علیه دو کشور، گفت: «شرایط سخت کنونی بینالمللی، دوستان واقعی و غیر واقعی را برای ما مشخص کرد و ما مصمم به همکاری ویژه با همراهان واقعی هستیم.»

«بیش از ۳۰ دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی در پی اعتراض به مسمومیتهای دانشآموزان ممنوعالورود شدند»
ضیا نبوی، فعال دانشجویی از ممنوعیت ورود بیش از ۳۰ دانشجو به دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد.
بنا به گفته منابع خبری، این ممنوعیتها در پی تجمع اعتراضی دانشجویان ایران به مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان در این کشور به اجرا درآمده است.
اعتراض دانشجویان به مسمومیتهای دانشآموزان عموما دختر در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی با خشونت حراست این دانشگاه مواجه شد.
مجید انصاری: احتیاج ایران به «افایتیاف» آنقدر آشکار است که نیاز به تحلیل ندارد
مجید انصاری، عضو تشخیص مصلحت نظام ایران در خصوص آثار عدم تصویب «افایتیاف» (FATF) در مناسبات ایران گفت: «من بهعنوان کسی که درگیر این مسئله در مجمع بوده، واقعا نمیفهمم چرا «افایتیاف» همان روزهای اول که به مجمع آمد، تصویب نشد! آنقدر این موضوع و احتیاج کشور برای پیوستن به سیستم بانک جهانی آشکار است که اساسا نیازی به تحلیل ندارد.»
آقای انصاری در گفتگو با روزنامه شرق گفت که نپیوستن ایران به «افایتیاف» «واقعا زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و فسادهای گستردهای را بر اثر بهاصطلاح دورزدن تحریمها پدید آورده است.»
او در ادامه گفت: «اینکه مدام گفته شود ما سفره شما را به برجام و «افایتیاف» و مانند آن گره نمیزنیم، اساسا قابل درک نیست؛ چراکه امر اقتصاد کشور با مسائل و موضوعات مبتلابه در سیاست خارجی ارتباط مستقیم داشته و ارتباط اساسا یک امر عقلانی است. اینکه اظهارنظر یک مقام بلندپایه در عرصه بینالملل درباره ایران یا یک پالس مثبت یا منفی، نرخ ارز در کشور را تا چند هزار تومان دستخوش تغییر میکند، مگر میتوان این ارتباط را از اساس انکار کرد؟»

رئیس قوه قضائیه ایران از «عفو» ۲۲ هزار معترض خبر داد
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه ایران در مورد آخرین آمار زندانیها و بازداشتیهای شامل «عفو» اخیر، گفت: «تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شدهاند که ممکن است این آمار افزایش یابد. از این میزان، ۲۲ هزار نفر عفوشدگانِ اغتشاشات هستند که یا محکومیت پیدا کرده بودند و یا قبل از محکومیت، عفو شدند.»
آقای محسنی اژهای که در جلسه شورای عالی قوه قضائیه این آمار را ارائه میکرد، در ادامه گفت: «تعداد قلیلی از این افراد در زندان بودند و اکثراً یا با قرار صادره در بیرون از زندان بودند و یا هنوز رسیدگی به پرونده آنها تکمیل نشده بود.»
مقامهای قضایی و امنیتی ایران که همواره از اعتراضهای مردمی به عنوان «اغتشاشات» نام میبرند تاکنون از ارائه آمار دقیق شمار بازداشتیها در جریان اعتراضهای سراسری ایران خودداری کردهاند.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ: در شب چهارشنبه سوری از «ظرفیت مساجد و گروههای مردمی» استفاده میشود
عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در مورد تمهیدات پلیس برای مراسم شب چهارشنبه سوری بر استفاده از «ظرفیت مساجد و گروههای مردمی» تأکید کرد.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در یک نشست گفت که پلیس از مدتها قبل اقدامات خود را برای مراسم شب چهارشنبهسوری آغاز کرده است.
محمدیان در ادامه گفت: «در روز سهشنبه از ساعت سه بعد ازظهر اقدامات و استقرار پلیس در خیابانها و محلات تهران آغاز شده و پلیس با اخلالگران آرامش شهروندان برخورد خواهد کرد.»
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ همچنین گفت افرادی که برای شهروندان «ایجاد مزاحمت» کنند بازداشت و خوردوهایشان هم تا پایان تعطیلات نوروز توقیف میشوند. البته او مشخص نکرد که منظور از «ایجاد مزاحمت» برای شهروندان چیست.
در سالهای پس از انقلاب ۵۷، محدودیتهای زیادی برای برگزاری مراسم چهارشنبهسوری که یکی از آیینهای سنتی ایرانیان برای نوروز است، اعمال شده است.

هتل «سرای عامریها» در کاشان به دلیل «عدم رعایت حجاب توسط گردشگران» پلمب شد
هتل «سرای عامریها» در کاشان که یک هتل مشهور و جذاب برای گردشگران در این شهر است در آستانه نوروز به درخواست شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان کاشان و به دستور دادستانی این شهرستان پلمب شد.
شبکه شرق در گزارشی نوشت که علت این اقدام، «عدم رعایت حجاب توسط گردشگران» بوده است.
مسئولان سرای عامریها در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشتند: «بیشک این اقدام در شرایط کنونی اقتصادی و اوضاع نابسامان گردشگری، آنهم در آستانه سال نو که مسافران نوروزی سفرهای خود را برنامهریزی و اقدام به رزرو هتل کردهاند، پیامدهای جبرانناپذیری برای صنعت گردشگری کاشان و ایران خواهد داشت.»
رئیسی از لوکاشنکو استقبال کرد
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و متحد نزدیک روسیه که یکشنبه شب وارد تهران شد رو دوشنبه با ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
بنا به گزارش رسانههای دولتی ایران، توسعه همکاریهای همهجانبه و در صدر آنها مناسبات اقتصادی و تجاری بهخصوص پروژههای صنعتی، کشاورزی، ترابری و لجستیک میان تهران و مینسک در دستور کار مذاکرات آقای لوکاشنکو و هیات همراه او با مقامهای ایرانی قرار دارد.
پیشبینی میشود که در جریان سفر آقای لوکاشنکو به تهران، «نقشه راه جامع همکاری همهجانبه بلاروس و ایران» امضا شود.
آقای لوکاشنکو تنها رهبر اروپایی است که از حمله نظامی روسیه به اوکراین حمایت کرده است. ایران و بلاروس به دلایل مختلف از جمله نقض حقوق بشر، از سوی کشورهای غربی تحریم شدهاند.
بلاروس پس از آنکه ایران در دو سال گذشته روابطش را با روسیه گسترش داد، از توسعه روابط دو تهران و مینسک استقبال کرد.
پیشتر دفتر ریاستجمهوری بلاروس در بیانیهای اعلام کرده بود که سفر آقای لوکاشنکو به ایران دو روزه خواهد بود و مقام دو کشور در مورد راههای گسترش روابط اقتصادی و تجاری فیمابین گفتگو خواهند کرد.
رئیس جمهوری ایران پس از مراسم استقبال از آقای لوکاشنکو گفت که «هر دو کشور با یک جانبهگرایی مخالف هستند و این راهی است که هم تحریمها خنثی میشود و از طرفی با توجه به ظرفیت خوب بین کشورهای مستقل به پیشرفت ملتها و دولتها منجر خواهد شد.»
آقای رئیسی با اشاره به تقویت روابط ایران و بلاروس در دولتش گفت که «ما مصمم هستیم روابط منطقهای و فرامنطقهای خود با بلاروس را افزایش دهیم.»
لوکاشنکو هم در این کنفرانس خبری مانند همتای ایرانی خود بر همکاری مشترک تهران و مینسک برای مقابله با تحریمهای بینالمللی علیه دو کشور تاکید کرد.
تأکید تهران و مینسک بر گسترش روابط تجاری میان دو کشور در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده، تجارت دوجانبه ایران و بلاروس سالانه به ۴۰ میلیون دلار هم نمیرسد.
لوکاشنکو در حالی برای دیدار با مقامهای ایران وارد تهران شده است که از او به عنوان «آخرین دیکتاتور اروپا» نام میبرند.