وزارت خارجه کانادا در بیانیهای اعلام کرد ۱۲ مقام جمهوری اسلامی را به دلیل نقض سیستماتیک حقوق بشر به فهرست تحریمهای خود افزوده است.
تحولات در ایران با وجود گذشت چندین ماه از زمان جانباختن مهسا امینی پس از بازداشت توسط گشت ارشاد، همچنان متاثر از این واقعه است.
در تازهترین مورد، منابع خبری نزدیک به میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از افزایش «محدودیتهای ناگهانی» علیه این دو رهبر جنبش سبز در حصر خانگی خبر دادند.
کانال سایت کلمه در شبکه اجتماعی تلگرام دلیل اعمال محدودیتهای بیشتر در حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از عصر یکشنبه را انتشار بیانیههای آنها در حمایت از جنبش «زن، زندگی، آزادی» اعلام کرد.
میرحسین موسوی، آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامی ایران به تازگی با انتشار بیانیهای خواستار «برگزاری همهپرسی آزاد و سالم»، «تشکیل مجلس موسسان» و «تدوین قانون اساسی جدید» در ایران شد.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز دوشنبه ۸ اسفند (۲۷ فوریه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
فرمانده سپاه خطاب به اروپا: تحمل ما حد و حدودی دارد، مراقب باشید خودتان را خطر نیندازید
حسین سلامی، فرمانده سپاه تهدید کرد در صورتی که کشورهای اروپایی به فشار خود علیه ایران ادامه دهند، خود را خطر خواهند انداخت.
سلامی در صحبتهای خود با برشمردن «تحریمهای اروپا، حمایت از رسانههای فارسی زبان و همچنین پشتیبانی از براندازها» تاکید کرد که «صبر و تحمل ایران، حد و حدودی دارد» و در صورت ادامه این روند، کشورهای اروپایی با مشکل رو به رو خواهند شد.
این فرمانده نظامی ایران در ادامه گفت: «اروپاییها با داشتن نفت و امنیت زنده هستند، باید مراقب خودشامن باشند و بیشتر از این ادامه ندهند در غیر این صورت خودشان را به خطر میاندازند.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «رسانههای خودشان و رسانههایی که در دیگر کشورها هستند کاملاً رسمی و بهزبان فارسی از براندازها حمایت میکنند و به آنها امکانات و سلاح میدهند، اروپا در تحریم اقتصادی ملت ما پیشگام است در حالی که ما میتوانستیم با اهرمهای اقتصادی که داریم یک نبرد اقتصادی بزرگ را علیه آنها آغاز کنیم، نبردی که تحمل آن را ندارند.»
دو ناو ایرانی در سواحل برزیل پهلو گرفتند
خبرگزاری رویترز گزارش داده ناوهای مکران و دنا با مجوز دولت برزیل اجازه توقف در اسکله شهر ریودوژانیرو پیدا کردهاند.
رسانههای ایران هم روی این موضوع تبلیغات گستردهای کرده و حضور دو ناو ایرانی را در بندر برزیل نشانه قدرت جمهوری اسلامی معرفی کردهاند.
پیش از این الیزابت بیگلی، سفیر آمریکا در برزیل گفته بود که این دو ناو جنگی ایرانی به دلیل «فعالیتهای تروریستی» و «تجارت غیرقانونی» در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفتهاند. خانم بیگلی از دولت برزیل خواسته بود که به همین دلیل اجازه ندهد این کشورها در سواحل برزیل توقف کنند.
با این حال به نظر میرسد دولت چپگرای لولا داسیلوا که پیش از این هم روابط خوبی با جمهوری اسلامی داشته، تصمیم گرفته رویکرد پیشین خود را در قبال تهران پی بگیرد و به کشتیهای ایرانی اجازه داده در سواحل این کشور پهلو بگیرند.
سخنگوی سازمان انرژی هستهای ایران: گروسی به زودی به تهران میآید
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی هستهای میگوید در پی گفتگوهایی که میان تهران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفته، به زودی رافائل گروسی مدیر کل این نهاد بینالمللی به ایران سفر خواهد کرد.
آقای کمالوندی در گفتگو با تلویزیون ایران اعلام کرد که گفتگوهای میان هیئت اعزامی آژانس با مقامهای جمهوری اسلامی در خصوص غنیسازی ۸۴ درصد سازنده بوده و این ابهامات «حل و فصل» شده است.
او همچنین اضافه کرد که رئيس سازمان انرژی هستهای ایران به صورت رسمی از مدیرکل آژانس دعوت کرده تا به ایران سفر کند.
آقای گروسی پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که بتواند به زودی سفر و با مقامهای جمهوری اسلامی در خصوص برنامه هستهای ایران گفتگو کند.
رئيسی: افزایش قیمت ارز کار دستهای بیگانه و دشمنان است
ابراهیم رئيسی میگوید کشورهای غربی پس از آنکه نتوانستند در اعتراضات اخیر به اهداف خود برسند، از مسیر اقتصادی و افزایش قیمت ارز خواستهاند نارضایتی را در میان مردم ایجاد کنند.
رئیسی در ادامه صحبتهای خود در جمعه ائمه جمعه گفت: «قیمت ارز تا آبان ماه افزایش بسیار اندکی داشت، اما حالا سوال اینجاست که با این وجود، جهش یکباره قیمت چگونه بوجود آمد؟» او در پاسخ به این پرسش خود مولفههایی چون اقدامات دشمنان، دستهای بیگانه وهمچنین ایجاد نارضایتی بین مردم را از جمله افزایش قیمت بیسابقه ارز در بازار ایران نامید.
رئيس پیشین قوه قضائيه همچنین گفت: «دشمن وقتی دید سدهایی که مقابل پیشرفت ملت ایران ایجاد کرده بود در حال شکستن هستند، ابتدا بلوا و اغتشاش خیابانی به راه انداخت و وقتی با آگاهی و بصیرت مردمی در این فتنه نیز ناکام ماند، تلاش کرد با افزایش بیاعتمادی و ایجاد نارضایتی و کشاندن آن به سفره مردم اهداف خود را دنبال کند.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود مدعی شد که قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل هم افزایش پیدا کرده و این نشان میدهد «جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود.»
کانادا ۱۲ مقام جمهوری اسلامی را تحریم کرد
دولت کانادا در تازهترین فهرست تحریمی خود، نام ۱۲ مقام جمهوری اسلامی را به دلیل آنچه «نقض فاحش و سیستماتیک» حقوق بشر خوانده شده در میان تحریمشدگان قرار داده است.
در این فهرست نام افرادی چون اسماعیل زارعی کوشا فرماندار کردستان و مرتضی میرآقایی فرمانده بسیج سپاه کردستان دیده میشود.
همچنین سید صادق حسینی، رحیم جهانبحش، حسین رجبپور، محمد توحیدی، حبیب شهسواری، محمدنظر عظیمی، بهمن ریحانی، هدایتالله فرزادی، مراد فتحی و سیدسعید رضا عاملی رنانی دیگر افرادی هستند که به فهرست تحریمیهای کانادا افزوده شدهاند.
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا میگوید اموال احتمالی این افراد در کانادا مسدود میشود و اجازه سفر به کانادا نیز به آنها داده نخواهد شد.
امیرعبداللهیان: رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی یک اصل است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو کشورهای غربی را به تحریک ناآرامیها در ایران متهم کرد. او همچنین با دفاع از سرکوبها توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی مدعی شد که رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی «یک اصل با ارزش» است.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار داشت که جمهوری اسلامی از ابتدای مرگ مهسا امینی با خانواده او همدردی کرده است.
وزارت بهداشت ایران: اجبار کارکنان زن داروخانهها به پوشیدن مقنعه مشکی را رسانهها برای ضربهزدن پررنگ کردند
حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت ایران در واکنش به اجبار کارکنان زن داروخانهها برای پوشیدن مقنعه مشکی، گفت: «دستورالعمل پوشش استاندارد برای کارکنان داروخانهها را همیشه داشتهایم. این دستورالعمل هم که ابلاغ شده است صرفا درخصوص استاندارد پوشش است. به تبع این دستورالعمل، یکی از بندهای آییننامه رعایت شئونات اسلامی است.»
او در ادامه بدون اشاره به چرایی ابلاغ دوباره آئیننامه پوشش کارکنان داروخانهها، گفت که این دستورالعمل، همان آییننامه قبلی است اما «برخی از رسانهها از روی شیطنت برخی از بخشهای آن را پررنگتر کردهاند که از طریق آن بتوانند ضربه بزنند.»
در ماههای گذشته شماری از داروخانهها در ایران بهدلیل پوشش کارکنان زن آنها پلمپ شدهاند.
تغییر فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان پس از ۴ ماه؛ رادان: در بحث امنیت با کسی تعارف نداریم
فرمانده نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان همزمان با تشدید فضای امنیتی در این استان، برای دومین بار در چهار ماه گذشته تغییر کرد.
تغییر فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در حالی انجام شده که در روزهای گذشته خبر جانباختن ابراهیم ریگی، یکی از معترضان در یکی از کلانتریهای نیروی انتظامی در این استان در جریان دومین بازداشت خبرساز شده است.
احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی ایران در جلسه معرفی فرمانده جدید این نیرو در استان سیستان و بلوچستان، در توجیه تغییر زودهنگام این مقام مدعی شد که خدمت محمد قنبری در این استان به واسطه مسوولیتهایی که داشته خاتمه یافته است تا در پلیس آگاهی کشور در طرح مبارزه با سارقان مشغول به خدمت شود.
استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای ایران است که با آغاز اعتراضهای سراسری در این کشور شاهد بیشترین اعتراضها در شش ماه گذشته بوده است که همچنان ادامه دارد.
آقای رادان به هنگام معرفی فرمانده جدید انتظامی استان سیستان و بلوچستان گفت: «در بحث امنیت با کسی تعارف نداریم. عبور از امنیت خط قرمز ما است و به کسی اجازه عبور از خط امنیت را نمیدهیم چراکه جلوی قطار در حال حرکت توسعه سیستان و بلوچستان را میگیرد.»
به گزارش رسانههای ایران، سرتیپ دوم دوستعلی جلیلیان با حکم فرمانده نیروی انتظامی ایران به سمت فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان منصوب شده است. آقای جلیلیان پیش از این فرمانده انتظامی شهر ری در استان تهران بود. همچنین بنا به اعلام آقای رادان، فرمانده جدید انتظامی سیستان و بلوچستان پیشتر در این استان سابقه حضور داشته است.
آقای جلیلیان چند روز پیش از انتصاب به عنوان فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان همراه با شماری از فرماندهان نیروی انتظامی ایران به درجه سرتیپ دومی ارتقا پیدا کرده بود.

درخواست ۲۰ زن زندانی سیاسی فعلی و پیشین برای آزادی فعالان محیط زیست از زندان
بیست زن زندانی سیاسی فعلی و پیشین در نامهای خواستار آزادی فعالان و کارشناسان محیط زیست از زندان شدند.
امضاکنندگان این نامه که با دو تن از فعالان و کارشناسان محیط زیست همبند بودهاند، با اشاره به آزادی شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی در روزهای گذشته، اعلام کردهاند در حالی که همه ناظران بر «ساختگی بودن» پرونده این گروه از فعالان و کارشناسان محیط زیست اذعان داشتهاند اما «موارد بیشمار نقض حقوق بشر در این پرونده پایان نمیپذیرد.»
این گروه از زنان زندانی سیاسی فعلی و پیشین در ادامه نامه خود نوشتهاند که اگرچه آزادی سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، سام رجبی، مراد طاهباز، امیرحسین خالقی و طاهر قدیریان امری «ضروری» است اما با آزادی آنها هم، «رنج و کابوسی که بر زندگی آنها و خانوادهها و جامعه ایران سایه انداخته، جبران نخواهد شد.»
امضاکنندگان این نامه در ادامه از « دو سال بازداشت در سلولهای بند امنیت سپاه پاسداران و هشت ماه تحمل سلولهای انفرادی، بازجوییهای تحت شکنجه و فشار روحی و روانی شدید و برخی نیز زیر شکنجه فیزیکی، تهمت، افترا، تهدید، ارعاب، نیرنگ و فریبکاری، هتک حرمت و تهدید و آزار جنسی، تهدید به تزریق آمپول هوا و فلجکننده، مخدوش کردن نوشتههای متهمان، نشان دادن عکس و فیلم از کاووس یبدامامی و تحت بازجویی بودن خواهر و پدر و … متهمان، ایجاد صداهای دلهرهآور و کوبیدن به صندلیها و دیوارها، ملاقات با همسر با لباسهای خونآلوده و لبهای چاک خورده، عدم دسترسی به پرونده تا امروز به دلیل محرمانه و فوق امنیتی خواندن آن، عدم دسترسی به وکیل تا جلسات دادگاه، بیاطلاعی از کیفرخواست تاکنون، توهین قاضی به متهمان و اخراج آنها از جلسات محاکمات و دادگاه و عدم ابلغ آرا و بالاخره محرومیت از آزادی مشروط، مرخصی و شمول بخشنامههای صادره از سوی قوه قضائیه» به عنوان «موارد بیشمار نقض حقوق بشر در این پرونده» نام بردهاند.
این نامه به امضای نرگس محمدی، ناهید تقوی، زهرا زهتابچی، فاطمه مثنی، مهوش شهریاری، فریبا کمالآبادی، سپیده قلیان، بهاره هدایت، فائزه هاشمی، گلرخ ایرایی، ویدا ربانی، شکیلا منفرد، عالیه مطلبزاده، نوشین جعفری، هستی امیری، رها عسگریزاده، ژیلا مکوندی، ملیحه جعفری، گلاره عباسی و بهاره سلیمانی رسیده است.
«مشاوره اجباری به دانشجویان در شیراز و تهران به دلیل رعایت نکردن حجاب»
کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور در شبکه اجتماعی تلگرام از احضار دانشجویان در تهران و شیراز به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری و الزام آنها برای شرکت در جلسات «مشاوره اجباری» خبر داد.
بر اساس گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، احضاریههای دانشگاه شیراز برای دانشجویان با امضای مرکزی با عنوان «کمیته صیانت از شئون دانشگاهی دانشگاه شیراز» ارسال شده است.
بنا به این گزارش، در احضاریهای که دانشگاه شیراز برای دانشجویان ارسال کرده، آمده است: «پیرو گزارش دریافتی درباره شما، متاسفانه برخی از قوانین و مقررات پوشش و رفتار اجتماعی و شئون دانشجویی را رعایت نکردهاید.»
در احضاریهای که دانشگاه شیراز برای دانشجویان ارسال کرده و تصویر آن را کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور منتشر شده است، دانشجویان احضار شده باید «جهت دریافت زمان مشاوره اجباری» با شماره تلفن ذکر شده تماس بگیرند.
کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور در خبری دیگر از اقدام دانشگاه سوره در تهران در فراخواندن دانشجویان برای شرکت در «کارگاههای گفتگوی فرهنگی» خبر داد.
بنا به این گزارش، دانشگاه سوره در پیامک فراخواندن دانشجویان برای دانشجویان برای شرکت در «کارگاههای گفتگوی فرهنگی» نوشته است: «غیبت در این کارگاهها موجب ممانعت از حضور شما در آزمونهای پایانی ترم جاری خواهد شد.»
بر اساس اعلام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، پس از ارسال این پیامک با دانشجویان از طرف واحد مشاوره دانشگاه برای شرکت در «کارگاههای کنترل هیجان و خشم» تماس گرفته شده است.