تحولات ایران؛ وزارت اطلاعات ۴۲ نفر را در ارتباط با حمله شاهچراغ بازداشت کرد

با گذشت بیش از سه ماه از حادثه حمله به شاهچراغ، وزارت اطلاعات ایران از دستگیری ۴۲ نفر در این رابطه خبر داد. به گفته مقامات ایران این افراد «حمله را پشتیبانی میکردند.»
همزمان عبدالکریم سروش از نشست اپوزیسیون با اعلام «منشور همبستگی» و تمرکز بر فروپاشی نظام انتقاد کرد و گفت که «بیشتر این افراد حتی هرگز در میان مردم ایران هم نزیستهاند.»
پیش از این رضا پهلوی، مسیح علینژاد، حامد اسماعیلیون و نازنین بنیادی در نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» در دانشگاه جورج تاون آمریکا نظرات خود را درباره آینده اعتراضات ایران ارائه کردند.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز دوشنبه ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
سفیر ایران در مسکو: احتمال لغو روادید میان ایران و روسیه وجود دارد
كاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو از احتمال لغو روادید میان ایران و روسیه خبر داد.
آقای جلالی گفته است که مسکو و تهران ممکن است بر سر لغو روادید میان دو کشور در سال ۲۰۲۳ به توافق برسند و در حال حاضر ایران منتظر پاسخ روسیه به این موضوع است.
سفیر ایرن همچنین میگوید ایران موافق لغو روادید بین دو کشور است و در این خصوص نیز گامهایی برداشته واگر مسکو مانند تهران آمادگی خود را اعلام کند، میتوانیم ظرف مدت کوتاهی این کار را انجام دهیم.
تهران همچنین به مسکو پیشنهاد داده است که این روند را با لغو روادید برای تجار و رانندگان که نقش مهمی در توسعه تجارت دارند، آغاز کند.
وزارت اطلاعات ۴۲ نفر را به عنوان «اعضای شبکه پشتیبانی» از حادثه شاهچراغ بازداشت کرد
با گذشت بیش از سه ماه از حادثه تیراندازی در حرم شاهچراغ مقامات اطلاعاتی ایران از بازداشت ۴۲ نفر در این خصوص خبر دادند.
یکی از مدیران معاونت ضدتروریسم وزارت اطلاعات به خبرگزاری تسنیم (نزدیک به سپاه پاسداران) گفته است پس از حادثه حرم شاهچراغ «۴۲ نفر از اعضای شبکهای که فقط این حادثه را پشتیبانی میکردند شناسایی و دستگیر شدند.»
چهارم آبان امسال، در اوج اعتراضات مردمی در کشور،در حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ شیراز ۱۳ نفر کشته و ۳۰ نفر زخمی و مجروح شدند.
مقامات ایرانی این حمله را «تروریستی» خواندند. برخی مقامات بدون ارائه شواهد و جزییات اعتراضات سراسری را زمینهساز وقوع این حمله مسلحانه دانستند.
ایران و چین ۲۰ سند همکاری امضا کردند
چین و ایران ۲۰ سند همکاری امضا کرند. مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی هیئتهای دو طرف پس از دیدار با یکدیگر، بیست سند همکاری در زمینه مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بینالمللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی امضا کردند.
در حالی ایران از امضای این اسناد خبر داده است که پیشتر علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در خصوص اهداف این سفر گفته بود «پیگیری اجرای برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، بهویژه در حوزههای اقتصادی از جمله محورهای اصلی سفر رئیس جمهوری به چین است.»
عقد این توافقنامه محرمانه همواره با تردیدهایی در مورد احتمال مغایرت امتیازات واگذار شده به چین با منافع ملی ایران همراه بوده است. برخی منتقدان از آن به عنوان «قرارداد ترکمنچای» یاد میکنند و عدهای آن را ناقض اصل ۷۷ قانون اساسی میدانند.
اطلاع از ممنوعالخروجی با ۳ روش
سردار علی ذوالقدری رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا در خصوص چگونگی اطلاع افراد از ممنوع الخروجی خود گفته است از سه روش میتوان فهمید که ممنوع الخروج هستید یا خیر.
به گفته آقای ذوالقدری اگر فردی گذرنامه جدید درخواست کرده و آن را تحویل گرفته، پس معلوم است که آن فرد ممنوع الخروج نیست؛ روش دیگر این است که فردی که دارای گذرنامه است به اداره گذرنامه مراجعه کند تا وضعیتش بررسی شود. روش سوم از طریق اپلیکیشن «پلیس من» است که فرد وارد سامانه گذرنامه شده و می تواند ممنوع الخروجی خود را بررسی کند.
او همچنین درباره اینکه آیا هرکس پرونده در دادگاه داشته باشد ممنوع الخروج است یا خیر؛ گفته است درخواست ممنوع الخروجی افراد از طرف دادستانی کل کشور صادر و به پلیس مهاجرت و گذرنامه اعلام میشود؛ ممنوع الخروجی صادر شده برای اشخاص مدنظر به مدت ۶ ماه است و بعد از این مدت اگر نیاز باشد به درخواست دادستانی کل کشور دوباره تمدید خواهد شد.
انتقادات واکشبرانگیز عبدالکریم سروش به نشست اپوزیسیون در دانشگاه جرجتاون
سخنان عبدالکریم سروش، روشنفکر دینی درباره شست مخالفان جمهوری اسلامی در دانشگاه جرج تاون واکنشبرانگیز شد.
آقای سروش به تازگی در سخنانی درباره این نشست گفته بود کسانی که به عنوان مخالفان جمهوری اسلامی در این نشست شرکت کرده بودند با دردها و ارزشهای مردم ایران آشنایی ندارند و با «کمال بیخیالی» و «جسارت» دعوی رهبری این قوم را هم دارند.
او همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفته است نامی از اسلام و دیانت قاطبۀ مردم ایران در میان نبود بلکه اکثریت آنها کمال ناآشنایی با این سنت عظیم و قویم ایرانی داشتند و یکی از آنها هم که از «تجزیهطلبان» مشهور و بهنام است. یکی دیگر از آنها نیز که تا « سر تا پا برهنه نشد» او را به درون خانواده هنری نپذیرفتند، چندتایی از آنها که هم اصلاً از عالم سیاست خبری ندارند.
این سخنان واکنشهای زیادی را در شبکههای اجتماعی در پی داشت.
برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی این سخنان را «توهین آمیز» و و«قیحانه» خوانده بودند و آن را «هتاکی» به عبدالله مهتدی، گلشیفته فراهانی و دیگر حاضران در نشست دانسته بودند. برخی دیگر نیز این سخنان را «غیراخلاقی» و «زنستیزانه» دانسته بودند و نوشته بودند این حرفها «تهمت و دروغ» است.
شست ۸ تن از مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور در شهر واشنگتن برگزار شد. شرکتکنندگان در این نشست ضمن اعلام توافق بر سر یک "منشور همبستگی"، بر تمرکز خود بر فروپاشی جمهوری اسلامی تأکید کردند.
آقای سروش در حالی این سخنان را مطرح کرده است که این نشست با استقبال از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی همراه شده بود.
این روشنفکر دینی در حالی که از این نشست انتقاد کرده است که چندی پیش از سکوت مراجع تقلید ایران در قبال اعتراضات اخیر انتقاد کرد و از مراجع تقلید و روحانیون این کشور خواست که بانگ غمآلود خلقان را بشنوند و سکوت خود در رابطه اعتراضات اخیر را بشکنند.
ابراهیم رئیسی در رأس هیاتی بلندپایه وارد چین شد
ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری ایران روز سهشنبه وارد چین شد. این اولین سفر یک رئیس جمهور ایرانی به چین طی ۲۰ سال اخیر است.
آقای رییسی به دعوت رسمی شی جین پینگ رئیس جمهور چین به این سفر رفته است.
به گزارش رسانههای ایران ه «ابراهیم رئیسی ظهر روز سهشنبه به وقت محلی در کنگره ملی چین مورد استقبال رسمی شی جین پینگ قرار خواهد گرفت و پس از مذاکرات مشترک و ملاقات خصوصی، اسناد مهم همکاریهای دوجانبه میان ایران و چین در حضور روسای جمهور به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید».
هیئت از مقامهای بلند پایه ایران از جمله محمدرضا فرزین، رئیس جدید بانک مرکزی ایران. شش عضو دیگر کابینه ابراهیم رئیسی، شامل وزرای اقتصاد، نفت، امور خارجه، اقتصاد و امور دارایی، صنعت، معدن و تجارت، و کشاورزی نیز در این سفر حضور دارند.
آقای رئیسی و آقای شی در مقام رؤسای جمهور ایران و چین برای نخستین بار سپتامبر گذشته در حاشیه اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای در ازبکستان دیدار کردند. چین همچنین سال گذشته از درخواست ایران برای عضویت کامل در سازمان همکاریهای شانگهای حمایت کرده بود.