تحولات ایران؛ وزیر امور خارجه ایران بازداشت خبرنگاران در ایران را رد کرد

در آخرین تحولات مرتبط با اعتراضات ایران که نزدیک به پنج ماه از آغاز آن میگذرد حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه در گفتوگو با رادیو ان.پی.آر آمریکا بازداشت خبرنگاران در جریان اعتراضات اخیر را انکار کرد.
آقای امیرعبدالهیان گفت: «ما نمیتوانیم بازداشت روزنامهنگاران در ایران را تأیید کنیم. هیچ خبرنگاری در جریان ناآرامیها بازداشت نشد.»
او در حالی چنین ادعایی کرده است که همچنان بسیاری از روزنامهنگاران از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی در زندان هستند و چند روز پیش نیز الناز محمدی دبیر اجتماعی روزنامه هممیهن بازداشت و به زندان منتقل شد.
علاوه بر این شب گذشته نیز نسرین ستوده در مصاحبه با کریستین امانپور، مجری شبکه سیانان، با پرداختن به اعتراضات جاری در ایران تاکید کرد که اعتراضات هنوز تمام نشده است.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز پنجشنبه ۲۰ بهمن (۹ فوریه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
جو امنیتی در شهر جوانرود همزمان با چهلم برهان الیاسی
تصاویری که از شهر جوانرود در شبکههایی اجتماعی منتشر شده است نشان میدهد همزمان با چهلم برهان الیاسی جو سنگین امنیتی در این شهر برقرار است.
در روزهای گذشته دوستان و نزدیکان برهان الیاسی، از کشته شدگان اعتراضات اخیر در شهر جوانرود برای برگزاری مراسم چهلم او بر مزارش فراخوان داده بودند.
برهان ۲۲ ساله در دهم دیماه همراه همشهریانش برای مراسم چهلم کشتهشدههای این شهر رفته بود که با شلیک مستقیم نیروهای حکومت ایران کشته شد.
مدیر مسئول روزنامه شرق: تلاشها برای پیگیری وضعیت «نیلوفر حامدی» نتیجه نداد
مدیر مسئول روزنامه شرق گفته است برای پیگیری وضعیت نیلوفر حامدی تلاشهای زیادی شده اما هیچکدام نتیجه نداده است.
مهدی رحمانیان، در گفتوگو با روزنامه «هممیهن» گفت نامهنگاریهای زیادی شد و درخواست ملاقات با مقامات را کردیم اما به هیچکدام پاسخی ندادند. در این مدت ۴ نفر از خبرنگاران شرق، جز خانم حامدی درگیر پروندههای امنیتی شدند که برای دو نفر از آنها ظاهرا قرار منعتعقیب صادر شده است.
رحمانیان در بخش دیگری از سخنانش گفته است خانم نیلوفر حامدی و الهه محمدی مسائلی را منتقل کردند که مسئولان خودشان هم میدانستند. چیزی نبوده که در جریان نباشند.« ما مستحق این رفتارها نیستیم».
بهمن قبادی: در ملاقات با رابرت مالی به او گفتم حق مذاکره با ایران را ندارید
رابرت مالی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با بهمن قبادی، فیلمساز ایرانی ملاقات و گفتوگو کرد.
او در صفحه توییتر خود با گذاشت عکسی از این ملاقات نوشته است:«امروز گفتوگوی ارزشمندی با بهمن قبادی فیلمساز مطرح بینالمللی درباره هنر، فعالیتهای او و مبارزات مردم ایران از جمله کردها، بلوچها و سایر گروههای اقلیت داشتیم.»
بهمن قبادی نیز در پست اینستاگرامی با اشاره به این ملاقات گفته است در این گفتوگو از آقای مالی «گله» کرده است.
او در این ویدئو میگوید از آقای رابرت مالی پرسیده است که «چرا شما اصلا با جمهوری اسلامی گفتگو میکنید؟گفتوگو درباره برجام یعنی چی؟ حق گفتوگو ندارید »
آقای قبادی در بخش دیگری از این ویدیو میگوید عکس فرهاد میثمی را به آقای مالی نشان داده و به او گفته که چرا درباره فرهاد میثمی و ۲۵ هزار بازداشتی دیگر در ایران «بزرگ کار» نکردند و کمتر صحبت کرده است.
امام جمعه موقت تهران: باید حجاب را کنترل کرد، اوضاع آرامتر شده
کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران خواسته است در شرایط فعلی که به گفته او اوضاع «آرامتر» شده است باید حجاب زنان را«کنترل» کرد.
او در حالی این سخنان را بیان میکند که ویدیوهایی که این روزها در فضای مجازی منتشر میشود نشان میدهد همچنان تعدادی از زنان در ایران حجاب اجباری به سر ندارند.
حمایت مولوی عبدالحمید از بیانیه موسوی
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان از بیانیه میرحسین موسوی برای برگزاری همه پرسی در ایران حمایت کرد.
در متنی که در صفحه توییتر او منتشر شده است آمده است: «تحمیل بیش از یک دهه حصر خانگی بر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد، از نمونههای بیعدالتی است.آقای موسوی با بیانیۀ اخیر خود نشان داد که واقعیتهای جامعه را درک کرده است. وقت آن است که سایر سیاستمداران و علما به نجات کشور بیندیشند و واقعیتها را ببینند».
میرحسین موسوی ۱۵ بهمن ماه در بیانیهای خواستار همه پرسی برای «نجات ایران» شد.
پیش از آن نیز مولوی عبدالحمید در آبان ماه امسال در نماز جمعه زاهدان خواستار برگزاری همه پرسی با حضور ناظران بینالمللی شده بود.
وزیر امور خارجه ایران بازداشت خبرنگاران در ایران را رد کرد
در آخرین تحولات مرتبط با اعتراضات ایران که بیش از پنج ماه از آغاز آن میگذرد حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران در گفتوگو با رادیو ان.پی.آر آمریکا بازداشت خبرنگاران در جریان اعتراضات اخیر را انکار کرد.
آقای امیرعبدالهیان گفته: «ما نمیتوانیم بازداشت روزنامهنگاران در ایران را تأیید کنیم. هیچ خبرنگاری در جریان ناآرامیها بازداشت نشد.» او در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد به برخی افرادی که در اعتراضات بازداشت شدهاند، «برچسب مجدد» زده شده و گفته است: «شما میتوانید در هر لحظه آن شخص مورد نظر را مدافع حقوق بشر، روزنامهنگار و هر چیز دیگری بنامید.»
او در حالی چنین ادعایی کرده است که همچنان بسیاری از روزنامهنگاران از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی در زندان هستند و چند روز پیش نیز الناز محمدی دبیر اجتماعی روزنامه هممیهن بازداشت و به زندان منتقل شد.
وزیر خارجه ایران همچنین آمارهای سازمانهای حقوق بشری درباره شمار بازداشتشدگان و کشتهشدگان در اعتراضات اخیر را رد کرد و مدعی شد در این زمینه، «اغراق» شده است.