صد و بیست و پنجمین روز اعتراضهای ایران در حالی آغاز شده است که برخی از مقامات پارلمان و کمیسیون اروپا بر قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی تأکید دارند. در مقابل یک مقام سابق سپاه گفت که اگر اروپاییها دست به این «توطئه بزرگ» علیه سپاه بزنند، «ایران هم میداند چه کند.»
صد و بیست و پنجمین روز اعتراضهای ایران در حالی آغاز شده است که برخی از نمایندگان پارلمان اروپا بر قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا تأکید دارند.
افزایش درخواستها برای قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا در حالی است که محمد کوثری، نماینده تهران در مجلس ایران به اتحادیه اروپا در خصوص اتخاذ چنین تصمیمی هشدار داد.
آقای کوثری که سرتیپ سپاه پاسداران است، به خبرگزاری تسنیم گفت که «ممکن است تبعات توطئه اتحادیه اروپا علیه سپاه برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نباشد.»
او همچنین گفت که اگر اروپاییها دست به این «توطئه بزرگ» علیه سپاه بزنند، ایران هم میداند که چه کاری انجام دهد.
آخرین اخبار و گزارشها از تحولات مرتبط با اعتراضها در ایران در روز چهارشنبه ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
جلوگیری از برگزاری مراسم سالگرد مهندس مهدی بازرگان
بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان در اطلاعیهای از لغو برگزاری مراسم بیست و هشتمین سالگرد مهندس مهدی بازرگان، نخست وزیر موقت پس از پیروزی انقلاب مردم ایران در سال ۱۳۵۷ به دستور مقامهای امنیتی خبر داد.
قرار بود مراسم بیست و هشتمین سالگرد مهندس مهدی بازرگان روز جمعه ۳۰ دیماه بطور محدود در فضای دفتر انجمن اسلامی مهندسین برگزار شود.
جمعی از وکلا خطاب به محسنیاژهای: مانع اعمال خودسرانه معدودی از دادگاهها شوید
جمعی از وکلا و حقوقدانان ایرانی در نامهای سرگشاده به غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه ایران نسبت به ممانعت از حضور وکلای تعیینی در دادسراها و برخی از دادگاهها اعتراض کردند.
آنها در نامه سرگشاده خود نوشتهاند که «چند شعبه خاص از دادگاههای انقلاب مانع از حضور وکیل انتخابی در مرحله رسیدگی و دادرسی شده و اعتبار دادرسی و احکام قضایی را زایل میکنند.»
این گروه از وکلا و حقوقدانان ایرانی در ادامه نامه خود نوشتهاند که «در جریان بازداشتهای اخیر که عمدتاً جنبه سیاسی دارند این رفتارهای خودسرانه بیش از گذشته رخ داده است.»
آنها در پایان از رئیس قوه قضائیه خواستهاند که مانع اعمال «خودسرانه» معدودی از دادگاهها شده و با معرفی این قبیل قضات متخلف به دادسرای انتظامی و انفصال ایشان از سمتهای قضایی، از شأن و اعتبار دستگاه قضایی حمایت کند.
پارلمان اروپا با اکثریت قاطع به درخواست «تروریستی» نامیدن سپاه پاسداران رأی داد
پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۱۸ ژانویه به متمم طرحی رأی داد که در آن از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته شده است سپاه پاسداران ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی این اتحادیه قرار دهند.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است پارلمان اروپا روز پنجشنبه درباره اصل این طرح رأی گیری کند.
چارلی وایمرز، نماینده سوئدیتبار پارلمان اروپا گفت که این اصلاحیه توسط فراکسیون «محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپا» که یک فراکسیون راست میانه محسوب میشود، پیشنهاد شده است.
مصوبه روز چهارشنبه پارلمان اروپا با ۵۹۸ رأی مثبت، ۹ رأی منفی و ۳۱ رأی ممتنع به تصویب رسیده است.
به گفته چارلی وایمرز، مصوبه این نهاد اروپایی مربوط به اصلاحیهای برای گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، «سیافاسپی» (CFSP) است.
او همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر ابراز امیدواری کرده است که اعضای پارلمان اروپا فردا با برداشتن «گام بعدی»، خواستار تعلیق برجام» شوند.
آرای پارلمان اروپا برای شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا الزام آور نیست. دولتهای عضو اتحادیه اروپا دوشنبه آینده درباره مصوبه روز چهارشنبه پارلمان اروپا تصمیم خواهند گرفت.
اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا پیشتر از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا حمایت کرده بود.
وزیر کشور ایران: قرار گرفتن سپاه در فهرست تروریستی اروپا جای هیچ نگرانی ندارد
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران در واکنش به احتمال قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا، گفت که این موضوع، «جای هیچ نگرانی ندارد و سپاه با قدرت به راه خود ادامه خواهد داد.»
آقای وحیدی که از فرماندهان پیشین سپاه است، در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیات دولت گفت: «اینکه عدهای در غرب بخواهند کاری خارج از قواعد بینالملل انجام بدهند و یک نیروی رسمی را تروریسم بنامند، نشاندهنده ضعف فکری، اخلاقی و سیاسیشان است.»
وزیر کشور ایران همچنین تغییر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران را شایعه عنوان کرد. خبرها درباره تغییر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در فاصله کوتاهی پس از اعدام علیرضا اکبری منتشر شد. علیرضا اکبری که به اتهام جاسوسی اعدام شد، سالها پیش مشاور آقای شمخانی بود.

خبرگزاری فرانسه: شهروند ایرلندی-فرانسوی که در ایران زندانی است، اعتصاب غذای خشک کرده است
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک فرانسوی از اعتصاب غذای خشک برنارد فیلان، شهروند ایرلندی-فرانسوی که در ایران زندانی است، خبر داد. این منبع خبری وضعیت جسمی و روحی آقای فیلان را در پی این اعتصاب غذا، «وخیم» توصیف کرد.
خانواده این مرد ۶۴ ساله که از ماه اکتبر ۲۰۲۲ در ایران زندانی است به خبرگزاری فرانسه گفتند که آقای فیلان از روز دوشنبه اعتصاب غذای خشک کرده است.
این شهروند ایرلندی-فرانسوی که در زندان وکیلآباد مشهد زندانی است، از ابتدای سال جاری میلادی دست به اعتصاب غذای تر زده بود.
خواهر آقای فیلان با ابراز نگرانی از وضعیت برادرش، از مقامهای ایرانی خواست که او را آزاد کنند. او در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت که فکر میکند بازداشت آقای فیلان و دیگر اروپیان به دلایل سیاسی بوده است.
پیشتر وزارت خارجه فرانسه نسبت به وضعیت سلامتی آقای فیلان ابراز نگرانی کرده بود.
رئیس فدراسیون فوتبال: تلاش میکنیم بازیهای فوتبال و فوتسال با حضور تماشاگران برگزار شوند
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران وعده داد که از نیمفصل دوم لیگ برتر فوتبال، هواداران میتوانند در ورزشگاهها حضور یابند.
آقای تاج گفت: «تمام تلاش ما این است که بازیهای نیم فصل دوم فوتبال و فوتسال با حضور تماشاگران برگزار شود.»
رئیس فدراسیون فوتبال ایران پیش از این هم وعده داده بود که بازی پرسپولیس و استقلال با حضور تماشاگر برگزار میشود اما این وعده عملی نشد.
بازیهای فوتبال در ایران با آغاز اعتراضهای سراسری از چهار ماه پیش تاکنون بدون حضور تماشاگران برگزار شده است.
به گفته برخی منابع خبری، نهادهای امنیتی ایران مانند شوراهای تأمین استانها در پی گسترش اعتراضهای سراسری با حضور تماشاگران در ورزشگاهها مخالفت کردهاند.

نماینده مجلس ایران: ممکن است تبعات توطئه علیه سپاه برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نباشد
محمداسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس ایران در واکنش به احتمال قرار گرفتن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا نسبت به اتخاذ چنین تصمیمی هشدار داد.
آقای کوثری که سرتیپ سپاه پاسداران است، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت که «ممکن است تبعات توطئه اتحادیه اروپا علیه سپاه برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نباشد.»
او همچنین گفت که اگر اروپاییها «دست به این توطئه بزرگ علیه سپاه بزنند ما هم میدانیم چه کار کنیم چون با این اقدام سپاه نه تنها محدود نمیشود بلکه ممکن است شرایط طور دیگری رقم بخورد.»
آقای کوثری در ادامه گفت: «اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید استقلال خود از آمریکا را ثابت کرده و با هر اقدامی علیه سپاه مخالفت کنند؛ اگر آنها خواهان بازگشت به برجام و گفتوگو با ایران هستند خوب میدانند که اینگونه اقدامات میتواند باب هرگونه گفتوگو و مذاکره را ببندد.»

میزان: مهدی هاشمی پس از اجرای حکم شلاق به صورت مشروط از زندان آزاد شده است
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه ایران اعلام کرد که مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی پس از ۷ سال زندان و پرداخت جزای نقدی و اجرای حکم شلاق به صورت مشروط از زندان آزاد شد.
بنا به گزارش میزان، مهدی هاشمی ۱۸ مرداد سال ۱۳۹۴ شمسی از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر تهران به اتهام مشارکت در ارتشا، اختلاس، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور به ۱۰ سال حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده بود.
براساس حکم صادر شده برای مهدی هاشمی، شروع حبس او در تاریخ ۱۸ مرداد ماه همان سال آغاز شده بود.
وکیل مهدی هاشمی در مورد این پرونده گفت: «آزادی مشروط مهدی هاشمی در شرایطی اجرا شده که ۳ سال از امکان صدور حکم آزادی مشروط او و بیش از ۷ سال از آغاز حبس او گذشته است.»
