صد و بیست و ششمین روز اعتراضهای ایران در حالی آغاز شده است که دستگاه دیپلماسی این کشور با چالشهای بسیار و متفاوتی مواجه شده است.
صد و بیست و ششمین روز اعتراضهای ایران در حالی آغاز شده است که دستگاه دیپلماسی این کشور با چالشهای بسیار و متفاوتی مواجه شده است.
خبرگزاری رویترز از احضار سفیر ایران در سئول به وزارت خارجه کره جنوبی خبر داد. احضار سفیر ایران در سئول یک روز پس از احضار سفیر کره جنوبی در تهران به وزارت خارجه ایران انجام شده است.
ایران اعلام کرده بود که در اعتراض به سخنان یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی در امارات عربی متحده، سفیر این کشور در تهران را به وزارت خارجه احضار کرده است. رئیس جمهور کره جنوبی در این دیدار از ایران به عنوان تهدید برای امارات عربی متحده نام برده بود.
همزمان واکنشها به رأی پارلمان اروپا به قطعنامهای که از قرار گرفتن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا حمایت میکند، ادامه دارد.
آخرین اخبار و گزارشها از تحولات مرتبط با ایران بهخصوص اعتراضها در این کشور در روز پنجشنبه ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
جشنواره فیلم برلین به نمایندگان بخش دولتی سینمای ایران مجوز حضور نمیدهد
جشنواره بینالمللی فیلم برلین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که به نمایندگان بخش دولتی سینمای ایران اجازه حضور در این دور از جشنواره را نخواهد داد.
این جشنواره بینالمللی همچنین در بیانیه خود اعلام کرده است که به مؤسسات و شرکتها و رسانههایی که با دولت روسیه در ارتباط هستند هم اجازه حضور در جشنواره بینالمللی فیلم برلین را نخواهد داد.
جشنواره بینالمللی فیلم برلین در ادامه این بیانیه تاکید کرده است که برای افراد و رسانههایی که از این رژیمها دفاع میکنند هم مجوز حضور صادر نخواهد کرد.
به این ترتیب نهادهای ایرانی مانند سازمان صدا و سیما و بنیاد سینمایی فارابی که در سالهای گذشته حضوری فعال در بخشهای مختلف جشنواره بینالمللی فیلم برلین داشتند، اجازه حضور در این جشنواراه را نخواهند داشت.
صالح نیکبخت: نظر بازپرس پرونده مهسا امینی پذیرش کوتاهی سرباز-پرستارها بود
صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی در گفتگو با روزنامه اینترنتی فراز در تشریح ۴ ماه پیگیری این پرونده، گفت که «متاسفانه هیچ اقدامی در مورد پرونده مهسا صورت نگرفته است.»
او در خصوص اینکه چرا در مورد شرایط پرونده مهسا امینی اظهار نظر نمیکند، گفت: «متاسفانه به دلایل مختلف، اولا در چندبار آمد و رفت و احضار به بعضی جاها، من از انجام مصاحبه در مورد پرونده کیفری مهسا منع شدم.»
آقای نیکبخت در پاسخ به این سؤال که کدام مرجع از او خواسته است که مصاحبه نکند، گفت: «کاری نکنید من را به اداره بیتابلو ببرند.»
وکیل خانواده مهسا امینی در ادامه این گفتگو با اشاره به بند «ب» نظریه پزشکی قانونی که نوشته شده است آن ماموران و سرباز-پرستارهایی که مشغول ماساژ و احیای قلبی بودند، دیر آمدهاند و موتاهی کردهاند، گفت که نظر بازپرس پرونده این بود که آنها این نظریه را بپذیرند.

رئیسی و پوتین پس از ۹ روز دوباره گفتگو کردند
کاخ کرملین از گفتگوی تلفنی ولادیمیر پوتین و ابراهیم رئیسی، رؤسای جمهور روسیه و ایران خبر داد. این دومین گفتگوی تلفنی این دو در ۹ روز گذشته است.
بر اساس اعلام کاخ کرملین، وضعیت سوریه و همکاری ایران و روسیه در بخش حمل و نقل و انرژی از محورهای گفتگوی پوتین و رئیسی در روز پنجشنبه بوده است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که در بیانیه کاخ کرملین در مورد گفتگوی تلفنی روسای جمهور روسیه و ایران به مسأله جنگ اوکراین اشاره نشده است. رویترز از تهران به عنوان «شریک مهم» مسکو از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین نام برده است.
ایرنا هم در گزارش خود فقط به این نکته اشاره کرد که روسای جمهور ایران و روسیه درباره مسائل دوجانبه بحث و تبادل نظر کردهاند.
گفتگوی روسای جمهور ایران و روسیه در روزی انجام شده است که پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه، خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا شد.

گزارش نرگس محمدی از نام و وضعیت ۵۸ زندانی بندعمومی زنان زندان اوین
صفحه رسمی اینستاگرام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی گزارشی از نام و وضعیت ۵۸ زندانی در بند عمومی زنان زندان اوین را منتشر کرد.
خانم محمدی در این گزارش نوشته است که این زندانیان بیش از ۸ هزار و ۳۵۰ روز در سلولهای انفرادی بودهاند.
او همچنین در این گزارش با اشاره به اینکه ۲ نفر از ۵۸ زن زندانی، بازداشتی بوده و هنوز حکمی نگرفتهاند، نوشته است که «۵۶ زن زندانی اوین فقط و صرفاً در پرونده اخیرشان (بدون احتساب زندانهای گذرانده در سالهای گذشته، به موجب پروندههای پیشینشان) به تحمل بیش از ۳۳۰۰ ماه زندان، معادل ۱۰۰.۰۰۰ روز زندان محکوم شدهاند.»
خانم محمدی همچنین خبر داده است که در میان ۵۸ زن زندانی، ۱۰ زن در ردیف سنی ۶۰ سال به بالا قرار دارند که به احکام سنگین زندان محکوم شدهاند.
او همچنین در این گزارش نوشته است که در میان ۵۸ زن زندانی در زندان اوین، برخی مبتلا به «بیماریهای جدی و خطرناکی» هستند که تحمل حبس را برایشان دشوار کرده و تحمل حبس، شرایط بیماریشان را روز به روز حادتر میکند.

ستاد کل نیروهای مسلح ایران: پارلمان اروپا مراقب عواقب مصوبه خود باشد
ستاد کل نیروهای مسلح ایران در بیانیهای نسبت به اقدام پارلمان اروپا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا هشدار داد.
این ستاد در بیانیه خود که در رسانههای دولتی ایران منتشر شده است، پارلمان اروپا را «پارلمان درمانده اروپا» و مصوبه روز پنجشنبه این نهاد اروپایی را «مضحک» خوانده است.
در این بیانیه آمده است: «اقدام اخیر پارلمان اروپا، علاوه بر اینکه بدعتی در قواعد و مقررات بین المللی است، امنیت، آرامش و صلح منطقهای و جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد که پارلمان اروپا بایستی مراقب عواقب آن باشد.»
ستاد کل نیروهای مسلح ایران در بیانیه خود همچنین مدعی شده است که اگر اقدامهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه نبود، «چه بسا دولتهای اروپایی، امروز تحت سیطره و پرچم داعش بودند و سران آن به بردگی گرفته میشدند.»
نتبلاکس قطع اینترنت ایران را تائید کرد
نتبلاکس که وضعیت ارتباطات اینترنت در جهان را رصد میکند تائید کرد که اینترنت همراه در ایران از صبح روز پنجشنبه برای نزدیک به ۳ ساعت قطع شده است.
پیشتر مقامهای ایرانی اعلام کرده بودند که اینترنت به هنگام برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاهها در اطراف حوزههای این آزمون قطع خواهد شد. آنها دلیل چنین تصمیمی را برای جلوگیری از تقلب در آزمون سراسری اعلام کردند.
کمپین فعالین بلوچ از برپایی پستهای بازرسی در اطراف مسجد مکی زاهدان خبر داد
کمپین فعالین بلوچ از برپایی پستهای بازرسی در مناطق مختلف زاهدان و اطراف مسجد مکی، محل اقامه نمازجمعه که به امامت مولوی عبدالحمید برگزار میشود، خبر داد.
این کمپین به نقل از یک منبع مطلع خبر داد که نیروهای نظامی پستهای بازرسی را به صورت «حلقهوار» برپا کردند که مسجد مکی و مصلای مکی زاهدان در محاصره آنها قرار گرفته است. بنا به این گزارش، در مسیرهای ورودی به شهر زاهدان هم نیز پستهای بازرسی برپا شده است.
از زمان آغاز اعتراضها در ایران، هر هفته پس از نماز جمعه زاهدان راهپیمایی اعتراضی برگزار میشود.
کره جنوبی سفیر ایران در سئول را احضار کرد
خبرگزاری رویترز از احضار سفیر ایران در سئول به وزارت خارجه کره جنوبی خبر داد. احضار سفیر ایران در سئول یک روز پس از احضار سفیر کره جنوبی در تهران به وزارت خارجه ایران انجام شده است.
ایران اعلام کرده بود که در اعتراض به سخنان یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی در امارات عربی متحده، سفیر این کشور در تهران را به وزارت خارجه احضار کرده است. رئیس جمهور کره جنوبی در این دیدار از ایران به عنوان «تهدید» برای امارات عربی متحده نام برده بود.
روابط میان تهران و سئول در سالهای گذشته به دلیل منابع مالی مسدودشده ایران در کره جنوبی با تنش مواجه بوده است.

آغاز آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاههای ایران؛ «موضوع تقلب صحت ندارد»
خبرگزاریهای دولتی ایران از آغاز برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاهها خبر دادند. همزمان عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش ایران گفت: ادعاهایی که در برخی کانالها و شبکههای اجتماعی درباره تقلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲ مطرح میشود، صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.»
آقای پورعباس گفت: ۹ نفر در استان گلستان قصد داشتند اقداماتی در جهت ارسال سؤالات به خارج از حوزه امتحانی صورت دهند که با توجه به رصد قبلی ناکام ماندند. یک نفر نیز در یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی اقدام به عکسبرداری از ۳ صفحه دفترچههای خود و انتقال آن به خارج از محل برگزاری آزمون و ارسال برای پشتیبان خود کرد که این فرد نیز دستگیر شد.»
با برگزاری این آزمون سراسری که از ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه آغاز شده و تا عصر روز جمعه ادامه خواهد داشت، اینترنت در اطراف حوزههای امتحانات قطع شدهاند. مقامهای دولتی دلیل چنین تصمیمی را جلوگیری از تقلب در آزمون سراسری عنوان شده است.
ایرنا در گزارشی شمار کل داوطلبان شرکتکننده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاهها را ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ اعلام کرده است. بنا به گزارش ایرنا، شمار داوطلبان زن و مرد در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاهها نسبت ۶۰ به ۴۰ دارد.
وزارت خارجه اسرائیل از مصوبه پارلمان اروپا در مورد سپاه پاسداران استقبال کرد
الی کوهن،، وزیر خارجه اسرائیل در پیامی با استقبال از مصوبه پارلمان اروپا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا، نوشت: «جمهوری اسلامی تروریسم را به تمام دنیا صادر می کند و سپاه پاسداران بزرگترین سازمان تروریستی جهان است.»
او در این پیام از مصوبه پارلمان اروپا به عنوان «گامی مهم در مبارزه با رژیم جمهوری اسلامی» یاد کرده است.
اسرائیل نخستین کشوری است که به صورت رسمی از رأی پارلمان اروپا به پیشنهاد اصلاحی قرار دادن سپاه پاسداران در سازمانهای تروریستی اروپا استقبال کرده است.
افزایش درخواستها برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا در حالی است که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکنون از هرگونه اظهارنظر در خصوص این موضوع امتناع کرده است.