دیوان بینالمللی دادگستری با رای سازمان ملل درباره اشغال سرزمینهای فلسطینی نظر میدهد

فلسطینیها از رای مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص عواقب حقوقی اشغال سرزمینهای فلسطین توسط اسرائيل استقبال کردند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته است تا در خصوص عواقب حقوقی اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائيل اظهار نظر کند. این نهاد قضائی بینالمللی که در لاهه مستقر است عالیترین دادگاه سازمان ملل است که به اختلافات بین دولتها رسیدگی میکند. هرچند احکام این نهاد الزامآور است اما خود دیوان قدرتی برای اجرای آن ندارد.
این تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل میتواند چالشی مهم برای بنیامین نتانیاهویی باشد که روز پنجشنبه در راس یک دولت راستگرای تندرو افراطی بار دیگر به قدرت بازگشت. اعضای کابینه او از الحاق اراضی اشغالی در کرانه باختری استقبال میکنند. اسرائيل در جنگ ۱۹۶۷ بسیاری از مناطق فلسطینیها را به اشغال خود در آورده و در طول بیش از نیم قرن اخیر به درخواستهای بینالمللی برای پس دادن این سرزمینها پاسخ منفی داده است.
نبیل ابورودینه، سخنگوی محمود عباس، رئيس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن استقبال از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «زمان آن فرا رسیده که اسرائیل دولتی تابع قانون باشد و به خاطر جنایات جاری خود علیه مردم ما پاسخگو باشد». حسین الشیخ، مقام ارشد فلسطینی یکی دیگر از کسانی بود که از این مسئله استقبال و از آن به عنوان «پیروزی دیپلماسی فلسطینی» نام برد.
مقامهای اسرائیلی هنوز در مورد این رای گیری اظهار نظری نکردهاند و تنها گیلاد اردان، فرستاده اسرائيل در سازمان ملل این تصمیم را محکوم کرد.
در این رایگیری ۸۷ عضو رای مثبت دادند در حالی که اسرائيل، ایالات متحده و ۲۴ عضو دیگر با آن مخالفت کردند. ضمن اینکه ۵۳ کشور هم در این رایگیری رای ممتنع دادند.
بر اساس تصویب مجمع عمومی، این نهاد بینالمللی از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته تا نظر مشورتی خود را در مورد پیامدهای حقوقی «اشغال، شهرکسازی و الحاق سرزمینهای فلسطینی به اسرائيل» اعلام کند. همچنین از این نهاد حقوقی خواسته شده تا نظر خود را در خصوص اقداماتی که اسرائيل با هدف تغییر ترکیب جمعیتی، مناطق فلسطینی انجام میدهد اعلام کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این اتفاق در حالی رخ میدهد که دولت جدید اسرائيل متعهد شده روند شهرکسازیهای خود در کرانه باختری را تقویت کند.