آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضها در ایران در روز شنبه ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) را میتوانید در این صفحه پیگیری کنید.
هفته شانزدهم اعتراضات ایران در حالی آغاز میشود که براساس گزارشها در آستانه سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، معترضان شب گذشته در سعادتآباد و پونک در غرب، نارمک و اتوبان امام علی در شرق و بلوار هاشمی در جنوب تهران شعارهای ضدحکومتتی سردادند و بنرهای قاسم سلیمانی را آتش زدند.
بر اساس گزارشها شب گذشته مناطقی از کرج نیز شاهد اعتراضات خیابانی بود. اعتراضات همچنین در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان پس از برگزاری نمازجمعه زاهدان به امامت مولوی عبدالحمید تا شامگاه ادامه داشته است.
در آستانه سال نو میلادی، حمایتهای بینالمللی از معترضان همچنان ادامه دارد. در آخرین تحولات، روز گذشته ارور برژه، نماینده پارلمان فرانسه کفالت سیاسی منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه، پدر و مادر پویا بختیاری، جوان معترضی که در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ در مهرشهر کرج کشده شد را بر عهده گرفتند. همچنین نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان از آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور درخواست کرد که برای قرارگیری سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا سریعتر اقدام کند.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضها در ایران در روز شنبه ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) را میتوانید در این صفحه پیگیری کنید.
پیام مشترک چند چهره اپوزیسیون ایران برای سال جدید میلادی
با آغاز سال نو میلادی به وقت ایران شماری از چهرههای اپوزیسیون ایران در خارج از کشور با انتشار پیامی مشترک در شبکههای اجتماعی سال ۲۰۲۳ را «سال تحقق آزادی و عدالت» در ایران توصیف کردند.
حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، رضا پهلوی، مسیح علینژاد، علی کریمی و گلشیفته فراهانی از جمله این چهرهها بودند.
آنها بهطور جداگانه اما همزمان نوشتند که سال گذشته سال «شکوه همبستگی ایرانیان با هر باور و زبان و گرایش» بوده است و با همبستگی و سازماندهی سال میلادی پیشرو سال «تحقق آزادی و عدالت در ایران» خواهد بود.
پس از این اقدام مشترک افراد و چهرههای دیگر نیز به این حرکت پیوستند و این پیامها را در صفحات اجتماعی خود تکرار کردند.
از ۵۰ برنامه محبوب ایرانیان در گوگلپلی ۴۰ مورد فیلترشکن است
روزنامه اعتماد نوشت: از ۵۰ برنامه محبوب ایرانیان در گوگلپلی ۴۰ مورد فیلترشکن است و تنها ۳ تا ۴ برنامه عادی هستند. بقیه موارد هم پیامرسانها و شبکههای اجتماعی فیلتر شده است.
وزیر خارجه بریتانیا: در مورد ایران باید به جای حرف زدن، عمل کنیم
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا در توئیتی اقداماتی را که دولت بریتانیا در مدت ۱۰۰ روزی که از فعالیت او به عنوان وزیر خارجه بریتانیا میگذرد برای پاسخگو ساختن جمهوری اسلامی انجام داده توضیح داد و نوشت: «در مورد ایران باید به جای حرف زدن، عمل کنیم. ما ۴۷ نفر را از زمان کشته شدن مهسا امینی تحریم کردهایم، ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اخراج کردیم و به تحریم سپاه پاسداران ادامه میدهیم. ما تا زمانی که ایران را پاسخگو کنیم، دست بر نمیداریم.»
محمود مرادخانی، خواهرزاده علی خامنهای: فریده مرادخانی اعتصاب غذای خود را شکست
محمود مرادخانی، خواهرزاده علی خامنهای در توئیتی گفت که فریده مرادخانی، خواهرش اعتصاب غذای خود را شکسته است و نوشت: «فریده مرادخانی به اصرار خانواده و با وجود عدم توجه مسئولین به درخواست موجهش به انتقال به زندان اوین، اعتصاب غذای خود را شکست و همچنان در میان زندانیان غیر سیاسی در کانون اصلاح و تربیت به سر میبرد. بسیاری دیگر در وضعیتی بسیار بدتر و در خطر مرگ در زندانهای رژیم جمهوری اسلامی بسر میبرند. فریده مرادخانی و خانواده او همواره دغدغه میهن و هم میهنان خود را داشته و خواهند داشت. باشد که هر چه زودتر شور انقلابی و تلاش همه ما، ایران و ایرانیان را از شر استبداد علی خامنهای و دار و دسته اش نجات بدهد.»
وی هفته گذشته در روز ۳ دی در توئیتی از اعتصاب غذای خواهرش «در اعتراض به محل نگهداریش و عدم انتقال به اوین» خبر داده بود.
ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی به تحمل بیش از هفت سال زندان محکوم شد
علی مجتهدزاده، وکیل ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی از صدور حکم زندان در پرونده جدید برای موکلش خبر داد و در توئیتی نوشت: «در پرونده جدید، خانم ویدا ربانی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محکوم به تحمل شش سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و پانزده ماه حبس دیگر به اتهام تبلیغ علیه نظام شد. بنا به وظیفه قانونی به رای صادره اعتراض خواهم کرد.»
خانم ربانی روز ۲ آبان در جریان اعتراضات جاری ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
وی پیش از این در پروندهای دیگر در تیرماه به پنجسال حبس تعزیری محکوم شده بود.
نسرین جوادی، فعال کارگری زندانی در اوین: تا پای مرگ رفتم؛ برای قوه قضائیه و سازمان زندانها زنده بودنمان معنایی ندارد
نسرین جوادی، فعال کارگری ۶۵ ساله زندانی در نامهای که در حساب کاربری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی منتشر شده است، از عدم رسیدگی مسئولین زندان اوین به او زمانی که به سختی بیمار بوده است نوشت.
وی در این نامه گفته است که در روز پنج شنبه بیست و ششم آبانماه هزار و چهار صد و یک با علائم سرماخوردگی به دفتر بند رفته و اعلام کرده حالش خوب نیست و استخوان درد شدید دارد و از آنجا که هیچگونه امکانات اولیه رسیدگی پزشکی در داخل بند وجود ندارد با شرایط بد جسمی باید از بند خارج شود. پس از مراجعه به بهداری زندان، دکتر تنها چند قرص مسکن به وی میدهد.
روز بعد با وخیمتر شدن وضعیت وی، دکتر به او سرم زده و با اتمام سرم دوباره به بند بازگردانده میشود. وی میافزاید: «تا حدود یازده صبح روز شنبه که روی تختم بودم، یکی از هم بندیهایم نگران میشود که من تا این ساعت نمیخوابم و مشاهده میکند دستم بی اختیار از تخت آویزان است، او بلافاصله دستم را میگیرد و متوجه میشود دستم سرد است و نبضم کند میزند و اختیار دستم را ندارم، سریع به دوستانم اطلاع میدهد و آنها بالای سرم میآیند و صدایم میزنند، جواب میدهم، دوستانم از نگاهم متوجه میشوند که حالم غیر طبیعی است و سریع به دفتر بند اطلاع میدهند که بدنم سرد است و صورتم داغ و تب دار و کنترل اعضای بدنم را ندارم. دکتر، پرستار و رئیس و معاون بند بالای سرم حاضر میشوند و می بینند فشارم هفت، اکسیژن خونم و همچنین سطح هوشیاریم بسیار پایین است و میگوید سریع به بیمارستان منتقل شوم.»
وی سپس با توصیف شرایط بد آمبولانس میگوید که به خاطر تکانهای اتوموبیل آنژیوکت متصل به سرم از دستش جدا شده و خون روی دستانش ریخته است. وی پس از گذراندن دو روز در بیمارستان مرخص میشود.
خانم جوادی با اشاره به این که با مرخصیش به دلیل بیماری موافقت نشده است نوشت: «مرا با سربازان و خانم نگهبان به بند انتقال دادند. وقتی وارد بند شدم تمام همبندیهایم با تعجب که چرا مرا با این حال ترخیص کردهاند دورم را گرفتند. من در بند دوباره وضعیت جسمی بسیار بدی پیدا کردم طوریکه روی تخت زندان در داخل بند سرم دریافت کردم و چون خانواده از وضعیتم با خبر شدند مجددا پیگیر مرخصی درمانی شدند که در نهایت موافقت نشد. سه هفته از بیماری من گذشت و دوستانم در حد امکاناتی که در زندان وجود دارد از من مراقبت کردند تا کمی به حال طبیعی برگردم. بعد از آن گفتند باید به پزشکی قانونی بروم.»
پس از چند روز پزشک، بیماری او را در ابتدا برونشیت تشخیص داده و برایش آنتیبیوتیک تجویز میکند. اما وی دوباره بعد از چند روز به بهداری زندان مراجعه میکند و به او گفته میشود که آزمایشات نشان داده بیماری آنفلونزا بوده است. آزمایشات همچنین سنگ صفرا و پوکی استخوان را هم نشان داده بود.
وی سپس افزود: «در این دوره بیماری سخت، که من تا پای مرگ رفتم از رئیس زندان گرفته تا حفاظت و دادیاری و اجرای احکام هیچیک بطور جدی پیگیر وضعیت من نشدند. در زندان اوین کم نیستند زندانیانی امثال من که بالای ۵۰ و ۶۰ سال سن دارند و با مشکلات جسمی خطرناک و مختلفی دست به گریبانند، با اینحال و به رغم اینکه مسئول جان و سلامتی ما زندانیان سیاسی، قوه قضائیه و سازمان زندانهاست، جان و سلامتی ما برای آنان مهم نیست و چه بسا که برای آنها زنده بودنمان معنایی ندارد.»

کفیل سیاسی محمد قبادلو: او برای آزادی اعتراض کرد و اکنون باید روز تولد خود را در «سلول شکنجه حکومت اسلامی» به تنهایی بگذراند
کلارا آنه بونگر، وکیل، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی محمد قبادلو، معترض بازداشتشده اعتراضات جاری که حکم اعدام او توسط دیوان عالی کشور تایید شده است، در توئیتی نوشت: «امروز تولد محمد قبادلو است. وی پس از آنکه به صورت غیرقانونی به اعدام محکوم شد، اکنون زندانی است. او برای آزادی اعتراض کرد و حالا باید روز تولد خود را تنها در زندان شکنجه حکومت اسلامی در ایران بگذراند. ما به تو میاندیشیم محمد!»