توئیتر حساب کاربری چندین روزنامهنگار برجسته را که اخیرا در مورد مالک جدید این پلتفرم یعنی ایلان ماسک نوشته بودند را به حالت تعلیق درآورده است. اتفاقی که آقای ماسک در توجیه آن در توئیتی نوشت: «قوانین منع انتشار اطلاعات شخصی برای همه از جمله روزنامهنگاران اعمال میشود.»
اتحادیه اروپا به ایلان ماسک هشدار داد که پس از تعلیق «نگران کننده» حساب چند روزنامهنگار از روی این پلتفرم پیامرسانی، ممکن است توئیتر تحت قانونی رسانهای در آینده، مشمول تحریم شود.
ورا ژورووا، معاون کمیسیون اروپا در یک پیام توئیتری نوشت: «اخبار مربوط به تعلیق خودسرانه اکانت خبرنگاران در توئیتر نگرانکننده است. قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا مستلزم احترام به آزادی رسانه و حقوق اساسی است. این موضوع تحت آزادی رسانه ما تقویت شده است. ایلان ماسک باید از این موضوع آگاه باشد. خطوط قرمزی وجود دارد و ممکن است تحریمها به زودی اعمال شود.»
توئیتر حساب کاربری چند روزنامهنگار برجسته را که اخیرا در مورد مالک جدید این پلتفرم یعنی ایلان ماسک نوشته بودهاند، به حالت تعلیق درآورده است. اتفاقی که آقای ماسک در توجیه آن در توئیتی نوشت: «قوانین منع انتشار اطلاعات شخصی، برای همه از جمله روزنامهنگاران اعمال میشود.»
آقای ماسک در پاسخ به توئیتی درباره تعلیق حساب کاربری روزنامهنگاران در توئیتر نوشت: «قوانین داکسینگ برای روزنامهنگاران هم مانند سایرین اعمال میشود.» داکسینگ به قوانین توئیتر مبنی بر ممنوعیت به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی دیگران اشاره دارد.
او افزود: «انتقاد از من در تمام طول روز عالی است. اما منتشر کردن مکان واقعی من و به خطر انداختن خانوادهام اینطور نیست.»
او سپس در توئیت دیگری نوشت که برای داکسینگ یک تعلیق هفت روزه وجود دارد و با ارسال یک نظرسنجی از کاربران توئیتر درخواست کرد تا در مورد زمان بازگرداندن اکانتهای افرادی که «موقعیت مکانی دقیق» او را منتشر کردهاند، رای بدهند.
از جمله اکانتهای روزنامهنگارانی که به حالت تعلیق درآمده، حساب درو هارول، خبرنگار واشنگتن پست بود. او در پلتفرم رسانههای اجتماعی ماستودون (Mastodon) نوشت که اخیرا در مورد آقای ماسک گزارشی منتشر کرده است. آقای هارول بعد هم «دادههای در دسترس عموم و به طور قانونی به دست آمده» را در نوشتههایش منتشر کرد.
در اقدامی دیگر آقای ماسک که همچنان مدعی است به آزادی بیان تعهد دارد، اکانت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق ایالات متحده را بازگرداند. اکانت آقای ترامپ به دلیل مطالبش در زمان حمله به کنگره ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ میلادی تعلیق شده بود.
آقای ماسک در ماه آوریل در توئیتی دیگر نوشته بود: «امیدوارم بدترین منتقدان من در توئیتر باقی بمانند، زیرا آزادی بیان به این معناست.»
ماجرای توئیتر با رئیس جدیدش به اینجا ختم نشد. این شرکت در حال حاضر با کارکنان بسیار کمتری کار میکند چراکه از زمان روی کار آمدن آقای ماسک، هزاران نفر از این شرکت اخراج شدهاند.
اکانتهای رایان مک خبرنگار نیویورک تایمز، دونیه اوسالیوان خبرنگار سیانان و آرون روپار روزنامهنگار مستقل هم به حالت تعلیق درآمده است.
سخنگوی نیویورک تایمز درباره گفت: «تعلیق اکانتهای توئیتری تعداد زیادی از روزنامهنگاران برجسته از جمله مک روزنامهنگار نیویورک تایمز، مشکوک و تاسفآور است. نه روزنامه نیویورک تایمز و نه آقای رایان هیچ توضیحی درباره علت وقوع این اتفاق دریافت نکردهاند. امیدواریم همه اکانتهای روزنامهنگاران بازگردانده شوند و توئیتر توضیح قانعکنندهای برای این اقدام داشته باشد.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سیانان هم گفت که تعلیق این اکانتها تکاندهنده و غیرقابل توجیه و نگران کننده است، اما عجیب نیست. این شبکه اعلام کرد که از توئیتر توضیح خواسته و براساس پاسخ آنها، رابطه خود با این پلتفرم را مورد ارزیابی مجدد قرار خواهد داد.