حملات جدید روسیه به اوکراین دستکم ۲ کشته بر جای گذاشت

اوکراین روز دوشنبه هدف موج جدیدی از موشکباران مرگبار روسیه قرار گرفت که طی آن زیرساختها و تاسیسات برق در این کشور به شکل جدی آسیب دید.
رسانههای دولتی روسیه همزمان تصاویری از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه منتشر کردند که در حال رانندگی با خودروی مرسدس بنز است و از روی پل کریمه عبور میکند. این پل ماه گذشته و پس از حمله نیروهای اوکراینی آسیب دیده بود و احتمالا این ویدیو با این هدف منتشر شده که نشان دهد نیروهای روس توانستهاند پل کریمه را ترمیم کنند و عبور و مرور به صورت کامل در آنجا برقرار شده است.
الکساندر استاروخ، رئيس منطقه مرکزی زاپوریژژیا میگوید دستکم ۲ نفر در اثر حملات روسها کشته شدهاند. همچنین گزارشها از اختلال در خدمات آب، برق و گرمایش در بخشهایی از شرق و جنوب اوکراین منتشر شده است.
تقریبا نیمی از سیستم انرژی کشور پس از ماهها حملات سیستماتیک به زیرساختهای برق آسیب دیده است. اوکراینیها اغلب ساعتها در سرما و تاریکی رها شدهاند، در حالی که دمای هوای بیرون به زیر صفر رسیده است.
این حملات پس از آن صورت میگیرد که اتحادیه اروپا، کشورهای گروه ۷ و استرالیا تصمیم گرفتند سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه نفت را با هدف محدود کردن درآمد روسیه از صادرات نفت تعیین کنند. اقدامی که خشم روسیه را به همراه داشته است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش تاکید کرده که این اقدامات نمیتواند تاثیری بر اقتصاد روسیه و عزم این کشور داشته باشد. وی همچنین افزود که روسیه این تصمیمات کشورهای غربی را به عنوان «گامی در جهت بی ثبات کردن بازارهای جهانی انرژی» ارزیابی میکند و موجب خواهد شد قیمت نفت تغییر کند.
این سقف تازهترین گام از مجموعه اقداماتی است که توسط کشورهای غربی علیه روسیه صورت گرفته تا فشارها بر مسکو را که از ۹ ماه پیش علیه اوکراین جنگ به راه انداخته، افزایش دهد.
این اقدام جهانی در کنار تحریمهای اتحادیه اروپا برای خرید نفت خام از روسیه از مسیر دریا از روز دوشنبه اجرایی شد. تحریم جدید از ارسال محمولههای دریایی نفت خام روسیه به اتحادیه اروپا جلوگیری میکند. این در حالیست که دو سوم صادرات نفت خام روسیه به اروپا از همین طریق تامین میشود و اجرایی کردن این محدودیت میتواند مسکو را از میلیاردها یورو محروم کند.
هدف سقف قیمت نفت این است که وقتی روسیه نفت خام خود را به کشورهای غیر اتحادیه اروپا میفروشد، نتواند به قیمتی بالاتر از بشکهای ۶۰ دلار از آن درآمد کسب کند.
قیمت بازار هر بشکه نفت خام اورال روسیه در حال حاضر حدود ۶۵ دلار است که اندکی بالاتر از سقف ۶۰ دلاری توافق شده است. تحلیلگران بر این باورند که این اقدام ممکن است در کوتاه مدت تاثیر محدودی بر اقتصاد روسیه داشته باشد. در همین زمینه، هرچند کییف ابتدا از تعییت سقف استقبال کرده بود اما در ادامه تاکید کرد که این سیاست و اعمال محدودیت نمیتواند چندان به اقتصاد روسیه آسیب وارد کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
ولودمیر زلنسکی، رئيس جمهوری اوکراین با «ضعیف» خواندن این اقدام تاکید کرد که روسیه پیشتر با «بیثبات کردن عامدانه» بازار جهانی انرژی خسارات بسیاری به بار آورده است.