گروههای مدافع حقوق بشر طی هفتههای گذشته بارها حکومت ایران را به نقض حقوق معترضان متهم کردهاند. این موضوع طی روزهای گذشته به دنبال انتشار گزارش تحقیقی شبکه «سی ان ان» درباره اذیت و آزار جنسی معترضان بازداشت شده به طور خاص مورد توجه قرار گرفت.
شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه در حالی در نشستی ویژه صبح خود وضعیت در ایران را بررسی کرد که اعتراضها با وجود گذشت نزدیک به ۷۰ روز و به رغم برخورد نیروهای امنیتی با معترضان ادامه یافته است.
گروههای مدافع حقوق بشر طی هفتههای گذشته بارها حکومت ایران را به نقض حقوق معترضان متهم کردهاند. این موضوع طی روزهای گذشته به دنبال انتشار گزارش تحقیقی شبکه «سی ان ان» درباره اذیت و آزار جنسی معترضان بازداشت شده به طور خاص مورد توجه قرار گرفت.
بنا به آمار هرانا، وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تاکنون «۴۴۰ نفر از جمله ۶۱ کودک» در جریان اعتراضهایی که به دنبال جان باختن مهسا امینی آغاز شد کشته شدهاند.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با رویدادهای ایران در روز پنجشنبه سوم آذر (۲۴ نوامبر) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی در سازمان ملل رای آورد
قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند برای تشکیل کمیته حقیقتیاب در خصوص اعتراضات ایران و سرکوب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با ۲۵ رای مثبت، ۱۶ ممتنع و ۶ منفی رای آورد.
پاکستان، ونزوئلا، ارمنستان، چین، کوبا و اریتره ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.
پیش از رایگیری متمم پیشنهادی چین برای اصلاح متن قطعنامه رای نیاورده بود. چین پیشنهاد کرده بود بخشی از متن قطعنامه که خواستار تشکیل «کمیته حقیقتیاب» برای تحقیق در خصوص حوادث ایران شده بود، حذف شود.
واکنش وزارت خارجه به قطعنامه شورای حقوق بشر: «هیچ ساز و کار جدیدی را به رسمیت نمیشناسیم»
وزارت امور خارجه ایران در بیانیهای به صدور قطعنامه ضد جمهوری اسلامی در نشست ویژه شورای حقوق بشر واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده که جمهوری اسلامی ساز و کار جدید را نقض حاکمیت ملی خود میداند و آنرا به رسمیت نمی شناسد.
همچنین وزارت خارجه ایران با حمله به آلمان این قطعنامه را حاصل «اقدام ضد ایرانی تعداد معدودی از کشورهای غربی» معرفی کرده است.
تظاهرات پراکنده ضد حکومتی در کرج
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد گروهی از مردم شهر کرج در محلههایی چون گلهشهر تجمعات پراکندهای برگزار و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
بر اساس ویدیوهایی به اشتراک گذاشته شده در شبکههای اجتماعی، گروهی از معترضان با روشن کردن آتش و سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور» و «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» حمایت خود را از مردم کردستان ابراز میدارند.

اخبار ضد و نقیض درباره استعفای مدیرعامل فولاد خوزستان
در حالیکه ساعاتی پس از بازداشت وریا غفوری، اخباری در خصوص استعفای حمیدرضا گرشاسبی، مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان منتشر شده بود، حالا اخبار ضد و نقیضی در این رابطه در خروجی رسانههای داخل ایران مشاهده میشود.
سایتهای داخلی ایران به نقل از ایمان مرادی، مشاور رسانهای باشگاه فولاد از اساس خبر استعفای گرشاسبی را تکذیب کرده است. آقای مرادی گفته که در تماس تلفنی با گرشاسبی، او قسم خورده که استعفا نداده است.
با این حال پایگاه ورزش ۳ گزارش داده که باشگاه فولاد با استعفای مدیرعامل خود مخالفت کرده است. این وبسایت ورزشی گزارش داده که اعضای هیئت مدیره ضمن ابراز مخالفت با استعفای گرشاسبی تاکید کردهاند که «پیگیر حل مشکلات پیشآمده» نیز خواهند بود.
فرمانده بسیج: ما به صورت همهجانبه به میدان آمدهایم
غلامرضا سلیمانی، رئيس سازمان بسیج میگوید در طی اعتراضات اخیر با وجود تلاشهای «دشمنان» حتی یک پایگاه بسیج هم سقوط نکرده است.
اظهارات این مقام نظامی در حالی مطرح میشود که در شبکههای اجتماعی تصاویر متعددی از حمله معترضان به پایگاههای بسیج در سراسر کشور منتشر شده است.
سلیمانی همچنین مدعی شد که دشمن در جنگی ترکیبی به میدان آمده است. او در ادامه افزود: «بسیج در مواجهه با این جنگ ترکیبی به صورت همه جانبه به میدان آمد و هیچ بسیجی یک قدم به عقب نیامد بلکه به قلب فتنه تازید و حتی یکی از تجهیزات بسیج هم به دست دشمن نیفتاد.»
دادستان مشهد از صدور کیفرخواست برای یکی از معترضان به اتهام قتل ۲ بسیجی خبر داد
محمدحسین درودی، مشهد از صدور کیفرخواست برای پرونده قتل ۲ بسیجی خبر داد. این مقام قضايی میگوید در شعبه ویژه بازرسی پرونده متهم بررسی و اتهام «محاربه» برای متهم صادر شده است.
بر اساس رویه جمهوری اسلامی افرادی که به اتهام محاربه محکوم میشوند، مجازات اعدام در انتظارشان خواهد بود.
زهرا رهنورد: طاقت دیدن رنج و درد هموطنانم را ندارم، یا مرا هم بکشید یا تسلیم خواست مردم شوید
زهرا رهنورد، فعال سیاسی که همراه با میرحسین موسوی بیش از یک دهه است در حصر هستند در پیامی به حاکمان جمهوری اسلامی گفته یا «او را هم بکشند و یا تسلیم خواست مردم شوند.»
خانم رهنورد در بخشی از این پیام خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی گفت: «از بلوچستان تا کردستان را به خاک و خون کشیدید، از تا جنوب و چهارگوشه ایران را غرق خون، تیر، تنفگ و باتوم کردید.»
او افزوده «مهسا و سارا و نیکا، مهرشاد و اسرا و آیلار و حمیدرضا و آدینهنژاد و دیگران، و دانشآموز و دانشجو را کشتید و زندان کردید».
او در پایان با تاکید بر اینکه دیگر طاقت دیدن رنج و درد هموطنان را ندارد گفت: «بیاید مرا هم بکشید یا تسلیم خواست مردم شوید.
تجمعات اعتراضی در خیابانهای تهران
تصاویر منتشر شده در شبکهها اجتماعی نشان میدهد مردم در خیابانهای مختلف شهر تهران تجمعات پراکندهای تشکیل دادند و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
ویدیوهایی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده نشان میدهد مردم در خیابان ولیعصر، محلههای تهرانپارس و سعادت آباد شعارهایی با مضمون حمایت از مردم کردستان سر دادهاند.
در محله هفتحوض در نارمک تهران هم معترضان با حضور در خیابانها شعارهایی چون «آزادی، آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
مدیرعامل باشگاه فولاد پس از بازداشت وریا غفوری از سمت خود استعفا کرد
حمیدرضا گرشاسبی، مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان، ساعاتی پس از دستگیری وریا غفوری، بازیکن این باشگاه، از سمت خود استعفا داد.
پایگاه خبری ورزش ۳ که این خبر را منتشر کرده توضیح بیشتری در این رابطه ارائه نکرده است.
حمیدرضا گرشاسبی، پدر آرمان گرشاسبی، خواننده گروه «چارتار» است که پیش از این مدیر عامل باشگاه پرسپولیس تهران بوده است.