مارتین شوپ: واقعیت این است که تحریمها بر وخامت اوضاع افزوده و هر روز افغانهای بیشتری برای تامین مایحتاج اولیه، گرمایش و بهقولی «زندهماندن» خود و خانوادههایشان، مجبور به فروش متعلقاتشان هستند.
مقامات صلیب سرخ میگویند یکی از چالشهای جدی مردم افغانستان در هفتهها و ماههای آینده، مقابله با سرمای زمستان و «نبرد برای زندهماندن» است.
از زمان سقوط کابل در اوت ۲۰۲۱ میلادی، این دومین زمستانی است که تحت حاکمیت طالبان فرا میرسد و با خروج نیروهای خارجی و عدم شناسایی بینالمللی حکومت طالبان، هر روز تعداد بیشتری از مردم دچار فقر و گرسنگی میشوند.
در افغانستان، کمکهای خارجی تقریبا متوقف شده و تاثیرات اپیدمی کووید همچنان عیان است. جنگ اوکراین نیز بر وضعیت اقتصادی کشور و قیمت کالاهای اساسی تاثیر گذاشته است.
مارتین شوپ، مدیر بخش عملیات کمیته بینالمللی صلیبسرخ در مصاحبهای که روز یکشنبه منتشر شد اعلام کرد که تحریم حکومت طالبان و مسدود کردن میلیونها دلار از داراییهای این کشور، باعث شده تا کابل برای دسترسی به پولهای خارجی (که پیش از عقبنشینی نیروهای آمریکایی و ناتو کمکحال مردم افغانستان بود) با محدودیتهای زیادی روبرو شود.
به قول این مقام صلیب سرخ، سرمای شدید در این کشورعمدتا کوهستانی نیز باعث شده نیاز افغانها به کمکهای بشردوستانه مضاعف شود.
مارتین شوپ در ادامه صحبتهایش با اذعان به اینکه قیمتها بیوقفه و به دلایل متعدد در حال افزایش هستند، میگوید واقعیت این است که تحریمها بر وخامت اوضاع افزوده است. هر روز افغانهای بیشتری برای تامین مایحتاج اولیه، گرمایش و بهقولی «زندهماندن» خود و خانوادههایشان مجبور به فروش متعلقاتشان هستند.
چالشهای سازمانهای بشردوستانه در افغانستان
مسئله «تحریمها» یک دغدغه جدی حتی در دریافت و ارسال کمکهای بشردوستانه است.
درست است که در بسیاری از تحریمهای کلیدی، موارد بشردوستانه معاف و سازمانهای بینالمللی نظیر صلیبسرخ همچنان قادر به فعالیت میدانی در خاک افغانستان هستند، اما کار بیش از پیش پیچیده شده است.
درحال حاضر صلیب سرخ حقوق ماهانۀ ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای فعال در بخش درمان افغانستان را میپردازد تا بدیهیترین خدمات بهداشتی و سلامت تداوم یابد.
این مدیر ارشد صلیب سرخ با اذعان بهاینکه «پرداخت حقوق» اولویت سازمان متنبوعش نیست و اینکه «به عنوان یک سازمان بشردوستانه، مرجع درستی برای پرداخت حقوق نیستیم» میگوید که استثنائا و تنها به دلیل تضمین ادامه خدمات، مجبور به این کار شدهاند.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
مارتین شوپ که برای اولین بار بعد از قدرتگیری مجدد طالبان از افغانستان بازدید کرده، میگوید صلیبسرخ حتی غذا وآب اکثر زندانهای افغانستان را تامین میکند. او بدون اشاره به تعداد زندانیان حاضر زندانهای افغانستان، از پوشش ۸۰ درصدی زندانیان توسط صلیبسرخ خبر میدهد.
تاکنون هیچکشوری بطور رسمی حکومت طالبان را بهرسمیت نشاخته است؛ هر چند برخی از دولتها بصورت موردی همکاریهایی را با کابل آغاز کردهاند.
دغدغههای حقوق بشری و در راس آن مسائل مربوط به حقوق زنان از جمله پیششرطهای جامعهبینالملل برای شناسایی رژیم طالبان است؛ پیششرطی که نه تنها عملی نشده بلکه در فقدان توجه بینالمللی، هر روز با تصمیمات «ضد زن» طالبان رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد.