اعتراض‌های ایران؛ گزارش‌هایی از برگزاری تجمع‌های اعتراضی در چند شهر از جمله تهران

اعتراض‌ شبانه در مهاباد
اعتراض‌ شبانه در مهاباد Copyright شبکه‌های اجتماعی
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین خبرها و گزارش‌ها درباره اعتراضات سراسری ایران و واکنش‌های بین‌المللی به آن‌ در روز چهارشنبه ۱۸ آبان (۹ نوامبر) را در این مطلب پیگیری کنید.

آگهی

پنجاه و چهارمین روز از اعتراض‌های مردمی در ایران با فرا رسیدن چهلم کشته‌شدگان سرکوب خونین تظاهرات گروهی از مردم زاهدان مصادف شده است، سرکوبی که بنا بر گزارش‌ها بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.  

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در تازه‌ترین واکنش به وقایع استان سیستان و بلوچستان در دیدار با دانشجویان زن دانشگاه‌های زاهدان گفت: «تعجب‌آور است برخی از مسئولان به‌جای اینکه جنایتکارانی را که مردم بی‌گناه را کشته‌اند ملامت کنند، از آنها دفاع می‌کنند و می‌گویند مردم با سلاح به فرمانداری [خاش] حمله کرده‌اند، درحالی‌که حمله با سلاح نه در خاش انجام گرفته و نه در مصلای زاهدان.»

گزارش‌های منتشر شده حاکی است که در جریان تظاهرات روز سیزدهم آبان نیز در پی حمله ماموران امنیتی به تظاهرکنندگان در خاش ۱۶ نفر کشته شده‌اند. 

استان سیستان و بلوچستان تا کنون شاهد بیشترین کشته‌شدگان در جریان اعتراض‌های هشت هفته گذشته در ایران بوده است. 

در ادامه اعتراض‌ها، مردم در مناطقی از تهران و تعدادی از شهرهای دیگر ایران همچون کرج، مشهد، یزد و سنندج سه‌شبه شب با برگزاری تجمع‌‌های پراکنده و سردادن شعارهای ضدحکومتی به پیشواز چهلم کشته شدگان جمعه خونین زاهدان رفتند و تجمع‌های دانشجویی نیز در دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شد. 

09.11.2022
21:38

گزارش‌هایی از برگزاری تجمع‌های اعتراضی در چند شهر از جمله تهران

گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی از برگزاری تجمع‌های اعتراضی در چند شهر از جمله تهران، مشهد، اصفهان، بندرعباس، اراک و شیراز حکایت دارد. 

این تجمع‌ها همزمان با چهلمین روز پس از سرکوب خونین تظاهرات معترضان در زاهدان برگزار شد. ده‌ها نفر در «جمعه خونین» زاهدان کشته شدند. 

در برخی از ویدئوهای منتشرشده از تجمع‌های اعتراض‌آمیز شعارهایی ضدحکومتی از جمله «مرگ بر دیکتاتور» شنیده می‌شود.

یورونیوز به طور مستقل قادر به تائید صحت ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نیست. 

09.11.2022
20:18

ترانه علیدوستی حجاب از سر برداشت 

ترانه علیدوستی، بازیگر سینما در صفحه اینستاگرامش تصویری از خود بدون حجاب اجباری منتشر کرد. 

خانم علیدوستی در این پست دست‌نوشته‌ای با متن «زن، زندگی، آزادی» که به کردی نوشته شده: «ژن، ژیان ئازادی» را در دست گرفته است. 

09.11.2022
16:03

گزارشگران بدون مرز: دو خبرنگار زن بازداشت شده در ایران با خطر مجازات اعدام روبرو هستند


سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای با اشاره به خبرنگارانی که به تازگی در ایران بازداشت شده‌اند گفت که تقریبا نیمی از خبرنگاران بازداشتی زن هستند. این نهاد گفت که دو تن از این زنان با مجازات اعدام روبرو هستند. 

 مسعود ستایشی، سخنگوی قوه‌قضاییه روز گذشته اتهام الهه محمدی و نیلوفر حامدی را «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرد و گفت: «در این فاصله و در روند تحقیقات اگر عناوین اتهامی دیگری مطرح شود مورد اعمال نظر و رسیدگی قرار خواهد گرفت».

الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق پس از پوشش خبری مرگ و تشییع جنازه مهسا امینی، بازداشت شدند.
سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط روزنامه‌نگاران بازداشتی در ایران شد و گفت: «بازداشت روزافزون روزنامه‌نگاران زن به‌طور نمادین نشان دهنده قصد رژیم ایران برای خاموش کردن سیستماتیک صدای زنان است.»

این نهاد افزود: «گزارشگران بدون مرز عمیقا نگران سرنوشت این روزنامه‌نگاران است که به‌خاطر شجاعت افشای حقیقتی که مقامات به دنبال خفته کردن آن هستند در خطر پرداخت هزینه‌های بسیار بالا از جمله مجازات اعدام  قرار دارند.»
این نهاد شمار خبرنگاران بازداشت شده از ۱۶ سپتامبر یعنی از زمان جان باختن مهسا امینی را ۴۲ نفر اعلام کرد که تاکنون هشت نفر از آنان آزاد شده‌اند و ۳۴ نفر دیگر همچنان در بازداشت به سر می‌برند که از میان آن‌ها ۱۵ نفر از زنان خبرنگار هستند. این نهاد تاکید کرد که تاکنون بازداشت این تعداد خبرنگار زن سابقه نداشته است. 


 

09.11.2022
15:39

تاکید وکلای خانواده مهسا امینی بر بررسی دوباره پرونده


وکلای خانواده مهسا امینی در بیانیه‌ای از مراجع قضایی ذیربط خواستند تا به لوایح متعدد آن‌ها، در اعتراض قانونی به رأی کمیسیون پزشکی قانونی و درخواست‌های مکرر مبنی بر در دسترس قرار گرفتن اصل پرونده برای مطالعه و تحقیق از مطلعین توجه کرده و آن را عملی کنند.

آن‌ها اعلام کردند که «نظریه کمیسیون پزشکی عمدتاً در جهت نفی ورود ضربه یا عوامل خارجی می باشد، ولی از آنجا که این‌گونه نظریات پزشکی و یا هر نظریه دیگر در مقام بیان نظر کارشناسی، قطعی و غیرقابل اعتراض نیست، وکلا انتظار دارند و امیدوارند که معاون دادستان محترم تهران و بازپرس ویژه قتل وعده های قانونی خود در مورد قبول اعتراض به نظریه ابرازی را عملی کرده و موضوع را به کمیسیونی دیگر جهت رسیدگی مجدد به علت فوت مهسا با حضور پزشکان صاحب نظر معرفی شده از طرف والدین وی ارجاع دهند.»

این وکلا همچنان بر درخواست های قبلی خود دایر بر مطالعه اصل پرونده و تحقیق از چهار نفر از پرسنل نیروی انتظامی خودرو ون حامل مهسا و نیز تحقیق از همه بانوانی که در همان ساعت دستگیر و با آن خودرو به محل پلیس امنیت اخلاقی منتقل شده بودند، پافشاری می‌کنند و تقاضا دارند با مواجهه حضوری آنان با برادر و دخترخاله مهسا که شاهد و ناظر بوده‌اند و نیز در دسترس قرار گرفتن فیلم‌های ضبط شده از زمان دستگیری تا زمان به زمین افتادن مهسا در جریان امر قرار گیرند.

وکلای پرونده اعلام کرده‌اند: «از آنجائی که نظریات کارشناسی در هر پرونده‌ای همیشه در معرض آزمون و خطا قرار دارد و در نظریه کمیسیون پزشکی نیز از ۱۹ نفر کارشناس امضاء کننده نظریه تنها ۵ نفرشان از پزشکان عضو سازمان پزشکی قانونی بوده‌اند، از این رو دعوت از پزشکان برجسته‌ای که خانواده مهسا معرفی کرده و از افتخارات جامعه پزشکی ایران در داخل و خارج می باشند نه خللی به روند صدور نظریه جدید پزشکی وارد می‌کند و نه غیرقانونی است؛ زیرا وکلا و خانواده مهسا با مسایل تخصصی پزشکی آشنایی ندارند و با توجه به این‌که پرونده مرگ مهسا اکنون به یک پرونده ملی تبدیل شده است، پذیرش خواسته‌های والدین داغدیده او می‌تواند استقلال دستگاه قضا و بیطرفی آن در بحث و جدال‌های سیاسی را نمایان و برجسته کند.»


 

09.11.2022
13:22

اجرای دانشجویی یک پرفورمنس به یاد خدانور لجه‌ای


شماری از دانشجویان دانشگاه هنر تبریز در یادبود خدانور لجه‌ای از کشته شده‌های «جمعه خونین زاهدان» اقدام به اجرای یک پرفورمنس کردند.
این پرفورمنس روبروی ساختمان بسیج این دانشگاه اجرا شد.

خدانور لجه‌ای یکی از شهروندان بلوچ بود که در محله شیرآباد زاهدان زندگی می‌کرد. 

وی دو ماه پیش از کشته شدن در بازداشت بود و تصویری از او در دوران بازداشتش منتشر شده بود که دست‌های او با دستبند دور یک میله بسته شده بود. خدانور لجه‌ای در «جمعه خونین زاهدان» در تاریخ هشت مهر یکی از کشته شده‌ها بود.

09.11.2022
13:04

نماینده چابهار به‌خاطر قطع میکروفنش درخواست «ویدئو چک» کرد

پس از آنکه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران قطع کردن میکروفن نماینده چابهار حین بیان تذکر در جلسه روز یکشنبه را رد کرد خواستار بازبینی ویدئوی این تذکر شد. 
قالیباف در جلسه امروز مجلس گفت که «تریبون آن نماینده قطع نشده بود، وقت تذکر «دو دقیقه‌ای» بود که این زمان تمام شد. پس بلندگویی قطع نشده است.»

با این حال معین‌الدین سعیدی از هیات رئیسه مجلس درخواست ویدئو چک کرد.

وی روز یکشنبه گذشته در دقایق پایانی جلسه نوبت عصر در تذکری درباره حوادث اخیر در سیستان و بلوچستان سخن گفت. وی با انتقاد از مسئولان گفت: «دشمن که کارش دشمنی است، پس هنر مسئولین کجاست؟ آبروی نظام را با چند مسئول نامسئول گره نزنید؛ آنانی که هم به مردم جفا کردند و هم به نظام؛ ندای مردم داغدار استان را بشنوید و از آن‌ها دلجویی کنید.»

وی در جلسه امروز گفت: «من خواهش می‌کنم دوستان ویدئو را بازبینی کنند و مدت صحبت‌های من را اندازه گیری کنند و ببینند آیا من واقعاً از ۲ دقیقه وقت قانونی که در اختیار داشتم، استفاده کردم یا اینکه میکروفنم را قطع کردند؟ در فیلم نیز قابل مشاهده است که گفته می‌شود میکروفن را قطع کنید.»
وی اضافه کرد: «این خیلی بد اخلاقی است که از یک طرف میکروفن نماینده حین بیان تذکر قطع شود و از طرفی دیگر گفته شود که نه، ما این کار را نکردیم، خواهشم از عزیزان هیئت رئیسه مجلس این است که فیلم تذکر بنده را مورد بازبینی قرار دهند.»

09.11.2022
12:25

ادامه تحصن دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران


شماری از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بار دیگر تحصن کردند. 

این دانشجویان شعارهایی را در دست داشتند که به اعتراضات اخیر در ایران اشاره داشت. آن‌ها همچنین خواهان آزادی دانشجویان زندانی شدند. 

09.11.2022
11:47

خودداری نماینده سقز از امضای بیانیه نمایندگان؛ «این بیانیه‌ها مردم را آرام نمی‌کند»


بهزاد رحیمی، نماینده سقز که از امضای بیانیه خطاب به قوه قضاییه برای برخورد با معترضان خودداری کرده بود، گفت: «شایسته است نمایندگان بیشتربه موضوعات اقتصادی و اصلاح سایر امور بپردازند. من این بیانیه را مصداق دخالت و همچنین راه بردن به جایی که در حیطه اختیارات ما نیست میدانم.»

وی افزود: «ما با همین پشتوانه ۲۲۷ امضایی می‌توانیم بسیاری از کار‌های دیگری که به نفع مردم است که بر زمین مانده را با اتحاد و همکاری درست کنیم.»

وی تصریح کرد: «طرح‌های زیادی در مقابله با تورم، افزایش قیمت‌ها و رشد نرخ ارز در مجلس به دلیل کمبود ۵۰ امضا معطل هستند تا به جریان بیفتند و نمایندگان از این مسائل غافل شده‌اند، ولی دنبال حواشی مانند بیانیه خطاب به قوه قضاییه می‌روند که نه مصلحت جمع در آن است و نه تنها مردم را آرام نمی‌کند بلکه مردم با چنین بیانیه‌هایی بیشتر جریحه‌دار می‌شوند.»

09.11.2022
11:42

تجمع اعتراضی در دانشگاه علم و فرهنگ 


دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ تهران امروز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

آن‌ها در این تجمع شعارهایی مانند «کشته شده خدانور، به دست چندتا مزدور»، «نه نون داریم نه خونه، حجاب شده بهونه» و «هم‌وطنت تیر بخوره، به غیرتت بر بخوره» سر دادند. 

09.11.2022
08:28

حمیدرضا آصفی: هم پیمانی آمریکا با آلبانی قابل توجه است


حمیدرضا آصفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: «همپیمانی آمریکا با آلبانی موضوع قابل توجهی است، شرایط ایالات متحده به‌شکلی شده که کشوری مانند آلبانی، بانی موضوعی در شورای امنیت شود.»

جلسه هفته گذشته شورای امنیت درباره ایران به پیشنهاد آمریکا و آلبانی برگزار شد. 

آصفی گفت: «آلبانی با پناه دادن به چندهزار منافقین که بر اساس اعتراف‌ آنها، دستشان به خون حداقل ۱۷ هزار ایرانی آلوده است که البته آمار ما بیشتر از این تعداد را نشان می‌دهد، نشست برگزار میکند، لذا آلبانی‌نشین‌ها حق طرح ادعای حقوق‌بشری ندارند.»

وی تاکید کرد: «کشوری که مآمن و خانه امن یکسری تروریست است نمی‌تواند درباره حقوق بشر صحبت کند، ضمن اینکه همپیمانی آمریکا و همراهی آلبانی آن هم با آن حد و اندازه، موضوع قابل تعامل و توجه است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراضات ایران؛ معترضان در سیستان و بلوچستان پس از نماز جمعه تظاهرات کردند

پنجاه و پنجمین روز اعتراض‌ها در ایران؛ ادامه انتشار تصاویر بی‌حجاب بازیگران زن

اعتراضات ایران؛ کمپین فعالین بلوچ: ده‌ها نفر در سیستان و بلوچستان کشته، زخمی و بازداشت شدند