اعتراضات ایران؛ معترضان در سیستان و بلوچستان پس از نماز جمعه تظاهرات کردند

اعتراضات در زاهدان
اعتراضات در زاهدان Copyright شبکه های اجتماعی
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در حالی هفته هشتم اعتراضات در ایران به پایان رسیده است که مولوی عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت زاهدان در نماز جمعه این هفته این شهر خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «زندانیان سیاسی را آزاد کنید، حرف آن‌ها را بشنوید و به آن‌ها حکم سنگین ندهید.»

آگهی

در حالی هفته هشتم اعتراضات در ایران به پایان رسیده است که مولوی عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت زاهدان در نماز جمعه این هفته این شهر خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «زندانیان سیاسی را آزاد کنید، حرف آن‌ها را بشنوید و به آن‌ها حکم سنگین ندهید.»

وی در سخنان خود از نماینده چابهار در مجلس تشکر کرد اما از سایر نمایندگان مجلس که خواستار برخورد شدید با معترضان شده بودند انتقاد کرد.

وی همچنین با اشاره به «جمعه خونین زاهدان» خواستار مجازات آمران و عاملان این حادثه شد. طبق گزارش‌های محلی پس از نماز جمعه هشت مهر زاهدان، شماری از نمازگزاران، مردم و معترضان از سوی نیروهای امنیتی با گلوله‌های جنگی کشته شدند. با این حال حکومت ایران می‌گوید برخی عوامل جیش العدل در این حادثه نقش داشتند موضوعی که امام جماعت اهل سنت زاهدان آن را رد می‌کند.

تازه‌ترین اخبار و گزارش‌ها را از اعتراض‌ها در ایران طی روز جمعه (۱۱ نوامبر/۲۰ آبان) می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

11.11.2022
21:27

آلمان و ایسلند خواستار برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران شدند
 

آلمان و ایسلند روز جمعه خواستار برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی تحولات ایران شدند. 

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که گروهی از کارشناسان سازمان ملل روز جمعه در بیانیه‌ای از حکومت ایران خواستند که به طرح اتهام‌هایی که می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام علیه بازداشت‌شدگان اخیر شود پایان دهد. 

امکان برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل با موافقت یک سوم از ۴۷ عضو کنونی این شورا وجود خواهد داشت. این در حالی است که آلمان و ایسلند از همراهی ۴۴ کشور عضو سازمان ملل از درخواست برگزاری چنین نشستی خبر داده‌اند.

11.11.2022
17:34

دولت بریتانیا می‌گوید ایران مسئول تهدید به مرگ چند روزنامه‌نگار مستقر در لندن است

دولت بریتانیا روز جمعه حکومت ایران را متهم کرد که چند روزنامه‌نگار مستقل در لندن را تهدید به مرگ کرده است. 

جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا در صفحه توئیتر خود نوشت که کاردار ایران به این وزارتخانه احضار شده است تا اعتراض لندن بابت «تهدید به مرگ» روزنامه‌نگاران مستقر در لندن به وی ابلاغ شود. 

وزیر خارجه بریتانیا تاکید کرده است که کشورش «تهدید و ارعاب» کشورهای خارجی علیه افرادی را که در بریتانیا زندگی می‌کنند تحمل نخواهد کرد. 

وزیر اطلاعات ایران چند روز پیش گفته بود که تهران شبکه ایران اینترنشنال مستقر در لندن را «سازمانی تروریستی» می‌داند. یحیی رحیم صفوی، فرمانده کل پیشین سپاه پاسداران نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس را تهدید کرده است که باید بین «رسانه‌ها و امنیت» خود یکی را انتخاب کنند. 

11.11.2022
16:03

برگزاری مراسم چهلم «امیرمهدی فرخی‌پور» در بهشت زهرای تهران

مراسم چهلم امیرمهدی فرخی‌پور، از کشته شده‌های اعتراضات ایران در بهشت زهرای تهران با سردادن شعارهای ضدحکومتی برگزار شد. 

در این مراسم ترانه «ای ایران» همخوانی شد و شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سر داده شد. 

طبق برخی از گزارش‌ها امیرمهدی فرخی‌پور، ۱۷ ساله در تاریخ پنجم مهر در پارک لاله تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفت. 

یورونیوز به دلیل نداشتن خبرنگار در ایران به طور مستقل نمی‌تواند صحت این خبر را تایید کند. 


 

11.11.2022
15:51

دبیر ستاد حقوق بشر ایران عازم نیویورک شد

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست‌های کمیته سوم مجمع عمومی به نیویورک سفر کرد.

زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی آقای غریب آبادی را در این سفر همراهی می‌کند. 
این سفر در حالی انجام می‌شود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در اعتراض به احتمال تشکیل نشست شورای حقوق بشر گفته بود: «نشست شورای حقوق بشر برای دولت‌هایی که مروج خشونت و ترور هستند، باید تشکیل شود و ‌نه در مورد جمهوری اسلامی ایران که مدافع واقعی حقوق بشر است و در اغتشاشات اخیر نیز عمیقا خویشتنداری بخرج داده است.»

طبق گزارش سازمان حقوق بشر ایران مستقر در اسلو، دست کم ۳۰۴ نفر در اعتراضات اخیر ایران کشته شده‌اند. 

11.11.2022
15:47

فراخوانی برای فریاد زدن نام «مهسا امینی» در جریان مسابقات ایران در جام جهانی

شماری از فعالان حقوق بشر از هواداران فوتبال خواسته‌اند تا در بازی‌های ایران در جام جهانی نام مهسا امینی را فریاد بزنند.

نگین شیرآقایی، خبرنگار و فعال حقوق زنان روز پنجشنبه در توییتر از تماشاگران خواست با توجه به سن مهسا امینی در دقیقه ۲۲ هر مسابقه‌ای که تیم ایران در آن حضور دارد نام او را فریاد بزنند تا «به جهانیان یادآوری کنند که در ایران چه می‌گذرد.»

طبق گزارش سازمان حقوق بشر ایران مستقر در اسلو، دست کم ۳۰۴ نفر در اعتراضات اخیر ایران کشته شده‌اند. 


 

11.11.2022
14:38

تظاهرات در سیستان و بلوچستان پس از نماز جمعه همراه با شعار علیه سپاه، بسیج و رهبری
 

11.11.2022
14:02

قطعنامه‌ای در حمایت از معترضان ایرانی در پارلمان بلژیک تصویب شد


دریا صفایی، نماینده ایرانی تبار پارلمان بلژیک از تصویب قطعنامه‌ای در حمایت از معترضان ایرانی در این نهاد خبر داد.

وی در توییتی نوشت که این قطعنامه در حمایت از «انقلاب ایران و زنان ایرانی» است. 
وی افزود: «ایرانی‌ها شایسته آینده بهتری هستند. آن‌ها جان خود را به خطر می‌اندازند. این بر عهده ما قرار دارد که از آن‌ها تا جایی که می‌توانیم حمایت کنیم.»

11.11.2022
11:26

تظاهرات در شماری از شهرهای سیستان و بلوچستان پس از نماز جمعه


شماری از معترضان و نمازگزاران پس از نماز جمعه زاهدان به خیابان‌ها آمدند و شعار دادند.
آن‌ها شعارهایی مانند «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر بسیجی»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «از خاش تا زاهدان، جانم فدای ایران» سر دادند.

طبق برخی گزارش‌ها علاوه بر زاهدان، مردم چند شهر دیگر استان سیستان و بلوچستان از جمله چابهار، ایرانشهر و خاش نیز به بعد از نماز جمعه به خیابان‌ها آمدند.

طبق ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، نیروهای امنیتی به سمت معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند و گزارش‌هایی از شلیک گلوله‌ به سمت معترضان نیز منتشر شده است. 

11.11.2022
10:58

مولوی عبدالحمید: ما دشمن نیستیم، خیرخواه هستیم


مولوی عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت زاهدان در نماز جمعه این هفته گفت: «ما دشمن نیستیم. ما خیرخواه همه هستیم. متاسفانه به حرف‌ها توجه نشده است که این مشکلات وجود دارد.»
وی خطاب به نیروهای امنیتی و نظامی گفت: «شما فرزندان همین مردم هستید. شما با زنان مهربانانه برخورد کنید، شما با دانشجویان و دانشگاهیان که امید ملت ما هستند با خوبی برخورد کنید. حرف دانشجویان و اساتید دانشگاه را بشنوید. حرف آحاد ملت را بشنوید. به سمت مردم گلوله شلیک نکنید.»

وی با این حال گفت که اعتراض باید سالم باشد و خطاب به معترضان گفت: «مغازه‌ای را تخریب نکنید. بانکی را تخریب نکنید. نیروهای مسلح را با سنگ نزنید و با نیروهای مسلح درگیر نشوید و آن‌ها هم نباید با شما درگیر شوند.»

وی همچنین به دستگاه قضایی توصیه کرد که معترضان را محارب ننامند: «حرف مردم را بشنوید. زندانیان سیاسی را آزاد کنید. حکم سنگین به آن‌ها ندهید.»
مولوی عبدالحمید گفت: «بخش بزرگی از مردم ایران اعتراض دارند. این اعتراض در بخش بزرگی از مردم مشترک است. اعتقاد داریم که مسئولان حرف این‌ها را گوش کنند.»

وی همچنین به بیانیه نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: «نمایندگان مجلس یک بیانیه تندی را نسبت به معترضان امضا کردند و این باعث تعجب من شد. چرا که مجلس خانه ملت است. نمایندگان نماینده مردم هستند. باید حرف مردم را بشنوید. باید از مردم دفاع کنید که به سمت آن‌ها گلوله جنگی شلیک نشود.»
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: «شما سفارش زندانیان را بکنید و از حق و حقوق مردم و همزمان دولت حاکم دفاع کنید. اما شما نامه می‌نویسید که سخت‌ترین مجازات را می‌خواهید آیا نمایندگان پارلمان‌های دنیا چنین کاری می‌کنند که شما می‌کنید. »

امام جماعت اهل سنت زاهدان با اشاره به سخنان نائب رئیس مجلس گفت: «تاسف خوردم که نایب رئیس مجلس، مردم مظلوم سیستان و بلوچستان را جدایی طلب نامید و آن‌ها را اغتشاشگر خواند.»

وی افزود: «ما دشمن نیستیم. ما خیرخواه همه هستیم. متاسفانه به حرف‌ها توجه نشده است که این مشکلات وجود دارد.»
وی با اشاره به چهلم کشته شده‌های «جمعه خونین زاهدان» گفت: «از سنندج تا تهران، مشهد، اصفهان و شهرهای دیگر به خاطر چهلم شهدا همه همدردی کردند. این بهترین نمونه‌ای از وحدت بود که به نمایش گذاشته شد.»

وی تاکید کرد که «همه سعی کردند که امنیت استان به هم نخورد. ما گفتیم امنیت رعایت شود و پیگیری شود که چه کسانی این حادثه را پیش آوردند. مردم به ناحق کشته شدند.»

وی به سه نکته در این ماجراها اشاره کرد و گفت: «مهمترین نکته برای ما این است که جنایت محکوم شود. دومین نکته این است که عاملان و آمران محاکمه شوند و سومین نکته این است که تهمت تجزیه طلبی و گروهکی که به این مردم زده شده و نایب رئیس مجلس تکرار کرد از مردم رفع شود.»
مولوی عبدالحمید گفت که «بعضی قدم هایی که حاکمیت و دولت را برداشته است که قدم های مثبت بوده است. برخی از مقامات نظامی تغییر کردند. فرماندهی تغییر کردند. این ها قدم‌ها مثبت است.»

11.11.2022
09:46

سازمان حقوق بشر ایران: احتمال صدور و اجرای شتاب‌زده احکام اعدام برای معترضان وجود دارد


سازمان حقوق بشر ایران مستقر در اسلو، نروژ به جامعه جهانی نسبت به صدور و اجرای شتابزده احکام اعدام برای معترضان هشدار داد. 
این نهاد روز گذشته اعلام کرد که «طی روزهای گذشته، در چندین مورد، اتهام‌هایی نظیر محاربه و افساد فی الارض به معترضان بازداشتی وارد شده که می‌توانند حکم اعدام در پی داشته باشند.»

این نهاد با اشاره به سابقه جمهوری اسلامی در استفاده از مجازات اعدام برای «ارعاب جامعه» در مورد احتمال انجام «اعدام‌های شتابزده» هشدار داد و گفت: « این سازمان از جامعه جهانی می‌خواهد تا با واکنش به موقع، مانع از بروز چنین جنایاتی شود.»

این نهاد برخی از دستگیرشدگان را که در خطر اعدام هستند نام برد و گفت: «ماهان صدرات مدنی، سامان یاسین، محمد قبادلو، محسن رضازاده قراقلو، سعید شیرازی، محمد بروغنی، ابوالفضل مهری-حسین‌حاجی‌لو، منوچهر مهمان‌نواز و سهند نورمحمدزاده در خطر مجازات اعدام قرار دارند.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کارشناسان سازمان ملل از ایران خواستند طرح اتهام مستوجب حکم اعدام علیه معترضان را متوقف کند

اعتراض‌های ایران؛ گزارش‌هایی از برگزاری تجمع‌های اعتراضی در چند شهر از جمله تهران

بازداشت ده‌ها نفر دیگر در چندین شهر ایران؛ معترضان و حکومت مدعی وقوع تیراندازی شدند