NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پایان ریاست جمهوری میشل عون بدون انتخاب جانشین؛ نگرانی‌ها از افزایش خلاء قدرت در لبنان

میشل عون
میشل عون Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

میشل عون در حالی دوران ریاست جمهوری خود را به پایان رساند که هنوز جریان‌های سیاسی در لبنان بر سر انتخاب جانشین این ژنرال سابق ارتش به نتیجه نرسیده‌اند.

آگهی

میشل عون یک روز پیش از پایان دوره ماموریتش و بدون اینکه جانشین او مشخص شده باشد در میان تحسین هوادارانش کاخ ریاست جمهوری لبنان را ترک کرد. اتفاقی که خلاء قدرت بیشتری را در این کشور بحران زده رقم می‌زند. 

چند هزار نفر برای تقدیر از این رئيس پیشین ارتش که یک مسیحی مارونی است گردهم آمدند و از رهبر «جنبش میهنی آزاد» لبنان تقدیر کردند. 

حامیان آقای عون با در دست داشتن پرتره‌هایی از او که زیر آن عنوان «ژنرال» نوشته شده بود او را از کاخ ریاست جمهوری تا خانه شخصی‌اش همراهی کردند. 

جومانا ناهید یک معلم است که برای تشکر از عون در میان جمعیت حاضر شده بود. او به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما اینجا آمده‌ایم تا رئيس جمهوری را در پایان دوره ماموریتش همراهی کنیم و به او بگوییم که که همراه او هستیم و در کنار او همچنان به مبارزه ادامه خواهیم داد.» 

قانونگذاران لبنانی طی یک ماه اخیر چهار بار تلاش کردند بر سر انتخاب جانشین میشل عون که دوره شش ساله او به پایان رسیده است به توافق برسند اما تمام این تلاش‌ها بدون نتیجه به پایان رسید. این وضعیت نگرانی‌ها از افزایش خلاء قدرت در این کشور بحران زده را بیشتر کرده است. 

آقای عون که در اواخر دهه ۸۰ زندگی خود به سر می‌برد یکی از متحدان شیعیان لبنان و به ویژه جریان حزب‌الله به شمار می‌رفت. در دوره ریاست جمهوری او اعتراضات گسترده مردمی، بحران شدید اقتصادی، سقوط ارزش پول ملی و همچنین انفجار سوله نیترات اورانیوم در ماه اوت ۲۰۲۰ به وقوع پیوست که از جمله نقاط سیاه کارنامه او در مقام رئیس جمهوری به شمار می‌رود. 

با این حال در این کشور بحران زده که نخست وزیر مسئول تشکیل کابینه است آقای عون از جمله سیاستمدارانی به شمار می‌‌رود که نسبتا از مقبولیت مناسبی در میان مردم این کشور برخوردار بوده است. 

در لبنان همواره رئيس جمهوری از میان مسیحیان مارونی انتخاب می‌شود در حالی که نخست وزیر مسلمان سنی و رئیس مجلس هم سهم شیعیان است. در حال حاضر نه اردوگاه حزب‌الله لبنان و نه مخالفان آن از اکثریت قابل توجهی برای اینکه نامزد مورد نظر خود را برای تعیین جانشین میشل عون به طرف مقابل تحمیل کند، برخوردار نیستند. 

AP Photo
تحمع طرفداران میشل عونAP Photo

در حال حاضر لبنان توسط یک دولت موقت اداره می‌شود چرا که اختلافات سیاسی از تشکیل کابینه جدید جلوگیری کرده است. این در حالی است که بهار سال جاری این کشور شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی بود و از آن زمان تاکنون تمام تلاش‌ها برای تشکیل دولت جدید بی‌نتیجه مانده است. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که لبنان بیشتر اصلاحات لازم برای دسترسی به میلیاردها دلار وام موافقت شده از صندوق بین‌المللی پول را انجام نداده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

میشل عون: دلیل انفجار بیروت ممکن است سهل‌انگاری، موشک یا بمب باشد

میشل عون: کمک صندوق بین‌المللی پول برای نجات اقتصاد لبنان واجب است

پس از پیجرها، بی‌سیم‌های دستی نیروهای حزب‌الله لبنان منفجر و «صدها نفر» دیگر زخمی شدند