NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی: جهان با نخستین بحران انرژی واقعی روبرو است

عکس تزئینی است
عکس تزئینی است Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که محدود شدن عرضه بازارهای گاز طبیعی مایع و کاهش عرضه توسط تولیدکنندگان بزرگ نفت، جهان را در میانه‌ نخستین «بحران انرژی واقعی» قرار داده است.

آگهی

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که محدود شدن عرضه بازارهای گاز طبیعی مایع و کاهش عرضه توسط تولیدکنندگان بزرگ نفت، جهان را در میانه‌ نخستین «بحران انرژی واقعی» قرار داده است.

فاتح بیرول، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی گفت: رشد واردات گاز طبیعی مایع، «ال‌ان‌جی» به اروپا در بحبوحه بحران اوکراین و احتمال بهبود تقاضای چینی‌ها برای این سوخت، بازار را دچار محدودیت عرضه خواهد کرد، زیرا فقط ۲۰ میلیارد متر مکعب ظرفیت جدید گاز طبیعی مایع در سال آینده وارد بازار خواهد شد.

او روز سه‌شنبه ۲۵ اکتبر در کنفرانسی در سنگاپور که به مناسبت هفته انرژی بین‌المللی برگزار شد، گفت: «تصمیم اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس» برای کاهش تولید به میزان ۲ میلیون بشکه در روز، تصمیمی «مخاطره‌آمیز» است، زیرا آژانس بین‌المللی انرژی انتظار داشت که تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری میلادی نزدیک به ۲ میلیون بشکه در روز رشد کند.

آقای بیرول در ادامه گفت که این تصمیم به‌خصوص از این جهت خطرناک است که چندین اقتصاد در سراسر جهان در آستانه رکود قرار دارند. افزایش قیمت‌های منابع انرژی از جمله نفت، گاز طبیعی و زغال‌سنگ، مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

آقای بیرول گفت که اگر هوا معتدل بماند، اروپا ممکن است زمستان امسال را پشت سر بگذارد، «هرچند تا حدودی آسیب دیده است.»

به گفته مدیر آژانس بین‌المللی انرژی، پیش‌بینی می‌شود که مصرف نفت در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز رشد کند، بنابراین جهان همچنان نیاز دارد که نفت روسیه وارد بازار شود.

آقای بیرول با بیان اینکه «جهان با وجود سقف قیمت، همچنان به نفت روسیه نیاز دارد»، گفت که جریان ۸۰ تا ۹۰ درصدی، سطح خوب و دلگرم‌کننده‌ای برای پاسخگویی به تقاضا خواهد بود. سقف قیمت برای محدود کردن درآمد نفتی روسیه به دلیل حمله نظامی این کشور به اوکراین، طراحی شده است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای بیرول بحران انرژی فعلی در جهان را یک نقطه عطف در تاریخ انرژی دانست که می‌تواند تسریع‌کننده گسترش منابع انرژی پاک و ایجاد یک سیستم انرژی ایمن و پایدار باشد.

او گفت: «امنیت انرژی، اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار در گذار انرژی است، زیرا کشورها فناوری‌های انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر را به عنوان یک راه‌کار می‌بینند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۰۰ گیگاوات افزایش پیدا کند که نسبت به سال گذشته میلادی ۲۰ درصد رشد دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جنگ اوکراین و بحران انرژی؛ ۴۴ رهبر اروپا در مجمعی نوین گرد هم آمدند

اتحادیه اروپا قصد دارد درآمد تولیدکنندگان انرژی و قیمت گاز روسیه را محدود کند

وتوی لحظه آخری آلمان مانع تصویب نخستین تحریم‌های گازی اتحادیه اروپا علیه روسیه شد