پوتین در واکنش به اتهامات ماکرون: او درک درستی از مناقشه قره‌باغ ندارد

Access to the comments نظرها
نگارش از یورونیوز فارسی
ملاقات امانوئل ماکرون با ولادیمیر پوتین در کرملین
ملاقات امانوئل ماکرون با ولادیمیر پوتین در کرملین   -  Copyright  AP Photo

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به اتهامات اخیر رئیس جمهوری فرانسه در باره نقش مسکو در بحران قفقاز واکنش نشان داد و بر عدم درک امانوئل ماکرون از مناقشه قره‌باغ تاکید کرد.

آقای پوتین اظهارات همتای فرانسوی خود را مبنی بر اینکه مسکو به دنبال بی‌ثبات کردن قفقاز است «غیرقابل قبول» خواند و رد کرد.

وی همچنین تصریح کرد که این سخنان نشان می‌دهد رئیس جمهوری فرانسه درک درستی از مناقشه جاری میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ کوهستانی ندارد.

رئیس جمهوری روسیه که در نشست سران کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در قزاقستان سخن می‌گفت ضمن اشاره به صحبت‌های اخیر امانوئل ماکرون گفت: «من فکر می‌کنم در این اظهارات درک درستی از روند مناقشه وجود ندارد و واضح است که اطلاعات فرانسه درباره مواضع طرفین ناقص است.»

وی ضمن «نادرست» و «غیرقابل خواندن» اظهارات آقای ماکرون در خصوص بحران جاری در منطقه قفقاز تاکید کرد: «اگر فرصتی پیش بیاید" موضوع را دوباره با رئیس جمهور فرانسه در میان خواهد گذاشت.»

امانوئل ماکرون روز چهارشنبه گذشته در مصاحبه با شبکه دو تلویزیون کشورش گفته بود: «روسیه در این درگیری دخالت کرد، آشکارا با همدستی ترکیه تن به بازی آذربایجان داد و برای تضعیف ارمنستان به آنجا بازگشت.»

وی از اقدامات روسیه به عنوان «مانوری برای بی ثبات کردن قفقاز وایجاد بی نظمی» در این منطقه یاد کرد و گفت که مسکو با این راهبرد در پی «تضعیف همه ما و ایحاد تفرقه بین ما است.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه حکم داد که امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش، مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ کوهستانی را درک نمی‌کند، در پاسخ به اظهارات دومی که مسکو را به دنبال بی‌ثبات کردن قفقاز متهم کرد.

در پی این سخنان، دستگاه دیپلماسی آذربایجان در بیانیه‌ای اظهارات رئیس جمهوری فرانسه را «غیرقابل قبول و مغرضانه» خواند و محکوم کرد.

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در این بیانیه امانوئل ماکرون را به دلیل بیان این اظهارات به جانبداری از ارمنستان در مناقشه قره‌باغ متهم کرد.

ارمنستان که متحد روسیه است طی سه دهه گذشته دو بار به صورت جدی بر سر کنترل منطقه قره‌باغ کوهستانی با آذربایجانِ تحت حمایت ترکیه وارد جنگ شده است.

آخرین رویارویی نظامی میان دو طرف پاییر سال ۲۰۲۰ میلادی روی داد و طی شش هفته نبرد خونین بیش از ۶ هزار و پانصد کشته برجای گذاشت.

مناقشه نظامی بر سر کنترل قره‌باغ کوهستانی که اغلب ساکنان آنرا ارمنی‌تبارها تشکیل می‌دهند در نهایت با میانجی‌گری مسکو به توافق آتش بسی منجر شد که به موجب آن بخش‌های بزرگی از این منطقه تحت کنترل جمهوری آذربایجان درآمد و نیروهای حافظ صلح روسیه برای پاسبانی این توافق در منطقه مستقر شدند.

این در حالیست که اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا طی ماه‌های گذشته در حالی که روسیه درگیر مداخله نظامی در اوکراین است با بدست گرفتن ابتکار مذاکرات، رایزنی با طرفین مناقشه برای رسیدن به یک معاهده صلح در منطقه قره ‌باغ را آغاز کرده‌اند.

با وجود تلاش‌های میانجی‌گرانه غرب، وضعیت همچنان در این منطقه ناپایدار است؛ به نحوی که در ماه سپتامبر گذشته دست کم ۲۸۶ نفر در درگیری‌های تازه در مرز ارمنستان و آذربایجان کشته شدند.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید