وزارت دفاع ایران از تجهیز ۵۱ شهر کشور به سامانههای دفاعی لازم برای رهگیری «حملات بیولوژیکی، رادیولوژیکی و شیمیایی» خبر داد.
وزارت دفاع ایران از تجهیز ۵۱ شهر کشور به سامانههای دفاعی لازم برای رهگیری «حملات بیولوژیکی، رادیولوژیکی و شیمیایی» خبر داد.
مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع ایران با اعلام این خبر در جریان همایش روز شنبه مدیران کل پدافند غیرعامل سراسر کشور گفت: «جنگهای سنتی به جنگهای ترکیبی وپیچیده تغییر شکل دادهاند، به طوری که امروزه متناسب با قدرت کشورها، شکل نبردها نیز پیچیدهتر شده و در واقع جنگهای ترکیبی (فیزیکی، پرتویی، زیستی، میکروبی، سایبری، شناختی) جایگزین جنگهای کلاسیک و سنتی شدهاند.»
او افزود: «وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران با راهاندازی زیر ساختهای مقابله با انواع تهدیدات زیستی، پرتویی و شیمیایی، قادر است تهدیدات در این خصوص را شناسایی کند.»
آقای فرحی خاطرنشان کرد که تشکیل «قرارگاه پدافند غیرعامل» با هدف شناسایی و رصد تهدیدات، فراهمآوری و هماهنگی زیرساختهای سختافزاری و پشتیبانی شبانهروزی نرمافزاری متناسب با نوع تهدیدات و بروز مخاطرات بوده است.
امیر حاتمی، وزیر دفاع پیشین ایران نیز ماه مارس سال گذشته در سی و چهارمین سالگرد حمله شیمیایی عراق به ایران تاکید کرده بود که کشورش باید آماده دفاع از خود در برابر حملات احتمالی هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی باشد.
البته قرارگاه پدافند غیرعامل طی سالهای اخیر بیشتر بر مقابله با حملات سایبری متمرکز بوده است.
تاسیسات هستهای ایران در سال ۲۰۰۷ و کمی پس از آغاز نصب سانتریفوژها در نطنز به ویروس استاکسنت آلوده شد. از آن پس، ایران وارد جنگ سایبری غیررسمی با ایالات متحده و اسرائیل شده ولی خرابکاری در تاسیسات هستهای و ترور دانشمندان هستهای ایران همچنان ادامه داشته است.
اما در پی عدم احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ و ادامه توسعه برنامه هستهای ایران، یائیر لاپید، نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته اعلام کرد که ارتش کشورش «دستورالعمل آماده شدن برای همه سناریوها» را دریافت کرده است، سناریوهایی که او هدف از طراحی و اجرای آنها را ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی عنوان کرد.