NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

صدراعظم آلمان خواستار گسترش اتحادیه اروپا به حوزه بالکان و پایان دادن به حق وتوی اعضا شد

سخنرانی صدراعظم آلمان در پراگ
سخنرانی صدراعظم آلمان در پراگ Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز دوشنبه در جریان سخنرانی خود در پراگ ضمن دفاع از گسترش اتحادیه اروپا به کشورهای حوزه بالکان، خواستار پایان دادن به حق وتوی اعضای این اتحادیه شد.

آگهی

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز دوشنبه در جریان سخنانا خود درباره آینده اروپا در پراگ ضمن دفاع از گسترش اتحادیه اروپا به کشورهای حوزه بالکان، خواستار پایان دادن به حق وتوی اعضای این اتحادیه شد.

صدراعظم آلمان گفت: «ادامه گسترش اتحادیه اروپا به سمت شرق برای همه کشورهای عضو یک مزیت است.» آقای شولتس سپس تصریح کرد که با عضویت کشورهایی همچون اوکراین، مولداوی و گرجستان در اتحادیه اروپا این اتحادیه را باید متشکل از ۳۰ یا ۳۶ عضو تصور کرد.

او با تاکید بر این که مرکز اروپا در حال انتقال به شرق است، اتحادیه اروپای آینده را «متفاوت» از وضعیت کنونی آن توصیف کرد. 

صدراعظم آلمان سپس با اذعان به این که قوانین اجرایی در پیکربندی آینده اتحادیه اروپا باید تغییر کند، گفت: «در جایی که اکنون (در اتحادیه اروپا) به اتفاق آرا نیاز داریم، خطر این که یک کشور با حق وتوی خود مانع از حرکت همه کشورهای دیگر شود، با افزوده شدن هر عضو جدید افزایش می‌یابد.» بر همین اساس او برای توفیق در تحقق اهداف مشترک کشورهای عضو در حوزه سیاست خارجی و مالی خواستار لغو حق وتوی اعضای اتحادیه اروپا شد.

آقای شولتس توضیح داد: «به همین دلیل پیشنهاد کردم که به تدریج به سمت تصمیم‌گیری بر پایه رای اکثریت در زمینه سیاست خارجی مشترک و برخی حوزه‌های دیگر همچون سیاست مالی حرکت کنیم.»

به گفته او، پایبندی به اصل اتفاق آرا تنها تا زمانی کارآیی بالایی داشت که پشتیبانی لازم برای اقدام اجرایی پایین باشد ولی با توجه به تغییراتی که تهاجم نظامی روسیه به اوکراین رقم زده، این برداشت دیگر صدق نمی‌کند.

آقای شولتس همچنین حمایت خود را از پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای تشکیل «جامعه سیاسی اروپایی» اعلام و خاطرنشان کرد که در این مجمع جدید، «ما سالی یک یا دو بار درباره موضوعات اساسی همچون امنیت، انرژی و تغییرات آب و هوایی که به طور کلی به قاره ما مربوط می‌شود، بحث خواهیم کرد.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید 

رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به این که عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا سال‌ها طول خواهد کشید، پیشنهاد کرده بود، کشورهایی همانند اوکراین که پیگیر تحقق ارزش‌های مشابهی با اتحادیه اروپا هستند، در نهادی جدید به نام «جامعه سیاسی اروپایی» به اعضای اتحادیه اروپا ملحق شوند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نشست اتحادیه اروپا با ۶ کشور منطقه بالکان؛‌ آلمان: اختلافات را حل و فصل کنید

حقیقت‌سنجیِ یک شایعه: ارتش آلمان در خیابان‌های این کشور گشت‌زنی نخواهد کرد

صدراعظم «خونسرد» آلمان در برابر انتقادهای مخالفان دولت از کوره در رفت