برنامه بایدن برای گفتوگو با همتای چینی؛ ارتش آمریکا: سفر پلوسی به تایوان ایده خوبی نیست

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا عصر چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان گفت: «ارتش فکر میکند که این ایده خوبی نیست.»
با این حال گروهی از مقامات آمریکایی اخیرا از تایوان که چین آن را بخشی از خاک خود میداند بازدید کردند.
اما نانسی پلوسی، بالاترین مقام آمریکایی خواهد بود که میخواهد به این جزیره سفر کند. او در واقع پس از کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا طبق قانون اساسی آمریکا فردی است که جانشین رئیس جمهور میشود.
گرچه این سفر احتمالی تاکنون بهطور رسمی تایید نشده اما افشای خبر آن خشم پکن را برانگیخته است.
چین تاکید کرد اگر خانم پلوسی از تایوان بازدید کند، پیام اشتباهی به نیروهای جدایی طلب در این جزیره داده میشود.
سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد: «اگر ایالات متحده آمریکا روی این ایده پافشاری کند، چین اقدامات قاطعی را برای حراست از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود اتخاذ میکند.»
وی تاکید کرد که این موضوع برای جو بایدن که قرار است طی ۱۰ روز آینده با شی جین پینگ همتای چینی خود صحبت کند خوشایند نیست.
تایوان بهعنوان یک عامل کلیدی در تیرگی روابط بین چین و ایالات متحده ظاهر شده است. چین بهطور مرتب این جزیره را حساسترین موضوع در روابط خود با ایالات متحده توصیف میکند.
رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر با حمله روسیه به اوکراین با کوهی از مشکلات داخلی دست و پنجه نرم میکند و مایل نیست با چالش تازهای روبرو شود در حالی که تنشها در موضوع تایوان بسیار افزایش یافته است.
جو بایدن پیش از این در پایان ماه مه با گفتن این موضوع که ایالات متحده آمریکا برای حمایت از تایوان در صورت تهاجم چین مداخله نظامی میکند، پکن را خشمگین کرده بود.
رئیس سیا: سوال این است که چین چه زمانی به تایوان حمله میکند
بیل برنز، رئیس سیآیای اخیرا گفته است که دیگر این سوال مطرح نیست که آیا چین به جزیره حمله خواهد کرد یا خیر بلکه سوال این است که این حمله چه زمانی رخ میدهد و چگونه؟
وی روز چهارشنبه گفته بود که تجربه روسیه در اوکراین بر محاسبات چین درباره چگونگی و زمان تصمیم گیری برای حمله به تایوان تاثیر میگذارد.
وی اضافه کرده بود: «من گمان میکنم درسی که رهبر و ارتش چین میگیرند این است که اگر میخواهند در آینده به حمله فکر کنند باید نیروی زیادی را جمع آوری کنند. همچنین آنها احتمالا آموختهاند که باید فضای اطلاعاتی را کنترل کنند و هر کاری که میتواند برای تقویت اقتصاد مقابل پتانسیل تحریمها صورت گیرد انجام دهند.»
جمهوری خلق چین، موجودیت تایوان را به رسمیت نمیشناسد؛ کشوری که پس از پیروزی انقلاب کمونیستی چین در سال ۱۹۴۹ و توسط حاکمان ملیگرای سابق تاسیس شد.