مقامهای بهداشتی ایران از افزایش شمار مبتلایان به بیماری وبا در استانهای غربی این کشور خبر دادند.
مقامهای بهداشتی ایران از افزایش شمار مبتلایان به بیماری وبا در استانهای غربی این کشور خبر دادند. سیمین خیاطزاده، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت از آنجا که بیماری وبا در کشورهای افغانستان و عراق شیوع پیدا کرده است، امکان انتقال آن به دلیل رفتوآمد شهروندان این کشورها وجود دارد.
بیماری وبا یک بیماری باکتریایی است که بیشتر از طریق غذا و آب آلوده به افراد منتقل میشود. متخصصان بیماریهای عفونی از اسهال و استفراغ به عنوان بارزترین نشانههای ابتلا به وبا نام میبرند. به گفته آنها نوع اسهال در وبا با اسهال معمولی متفاوت بوده و در آن فرد احساس دلدرد یا دلپیچه ندارد.
محمد جعفرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هم با بیان اینکه «وبا»، «آبله میمون»، «تب مالت» و «تب کریمه کنگو» میتواند سلامت شهروندان ایرانی را در ایام سفر حج و تراکم عزاداریها در ماه محرم و صفر تهدید کند، نسبت به نادیده گرفتن دستورالعملهای بهداشتی هشدار داد.
او با اشاره به فصل گرما و شیوع «تب کریمه کنگو» از ابتلای قطعی ۵۴ نفر به این بیماری در سراسر ایران و ۷ نفر در استان اردبیل خبر داد.
افزایش شمار مبتلایان به وبا در ایران در حالی است که خبرها از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این کشور حکایت دارند.
مهرداد حقازلی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شرایط فعلی، هشداری جدید برای آغاز پیک هفتم کرونا است، گفت: «اگر رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام نشود، احتمال اینکه ظرف چند هفته آینده وارد پیک دیگری از کرونا شویم، وجود دارد.»
او همچنین گفت که دستکم ۲۰ درصد از افراد جامعه هنوز واکسن نزدهاند و از طرفی شمار زیادی از افراد هم واکسن دوز سوم خود را دریافت نکردهاند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
به گفته آقای حقازلی بیشتر افراد مبتلا به زیرسویههای جدید اومیکرون به نامهای «BA-4» و «BA-5» علایم گوارشی اسهال، دل درد و تهوع دارند و علایم دارند و علایم دیگر شبیه سرماخوردگی است که به طور متوسط بین ۳ تا ۷ روز به طول میانجامد.
از همین رو او درباره علائم افتراقی وبا با کرونا، گفت: «اسهال در وبا شدیدتر است؛ در حالی که طول مدت اسهال در این سویه اومیکرون ۲۴ تا ۴۸ ساعت بوده و تعداد دفعات کمتری دارد اما در وبا اسهال بسیار شدیدتر و آبکیتر است.»