مقامات پزشکی ایران میگویند در روزهای گذشته لارو پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی، در محلهها و خیابانهای بندرعباس در جنوب کشور مشاهده شده است. این بیماری چیست و چه خطراتی دارد؟
مقامات پزشکی ایران میگویند در روزهای گذشته لارو پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی، در محلهها و خیابانهای بندرعباس در جنوب کشور مشاهده شده است.
فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، روز جمعه ۱۷ تیر (۸ ژوئیه) گفت کارشناسان بهداشت محیط این دانشگاه در هفته گذشته لاروهای این پشه آئدس را در چندین نقطه شهر رویت کردهاند. به گفته وی «مناطق نزدیک سواحل، اسکلهها و بندرگاهها در شهرستانهای بندری و جزایر، از مناطق پر خطر استان هستند.»
بیماری تب دنگی از طریق این پشه به انسان منتقل میشود. این بیماری عفونی که در اثر ویروس دنگی ایجاد میشود، اصطلاحا به «تب استخوانشکن» نیز معروف است چرا که بیمار از درد عضلانی شدید حاصل از این بیماری تصور میکند استخوانهایش در حال شکسته شدن هستند.
تب، سردرد، کمردرد، خارش و همچنین درد ماهیچهها از دیگر علائم این بیماری هستند. در واقع این بیماری در مجموع علائمی مانند آنفولانزا دارد و در صورت ابتلای شدید به آن، حتی ممکن است بیمار دچار خونریزی داخلی نیز بشود.
سرعت گسترش تب دنگی بیش از هر بیماری دیگری در جهان است، با این حال این بیماری هیچ درمان مشخصی ندارد و واکنسی نیز برای آن در دسترس نیست. کارشناسان بهداشت برای مقابله با آن، سمپاشی محل یافته شدن لارو پشه و همچنین رعایت بهداشت در محل زندگی و کار را توصیه میکنند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
زیستگاه اصلی پشه آئدس، که به نام ببر آسیایی نیز شهرت دارد، در مناطق استوایی جهان و بهویژه آسیای جنوب شرقی است. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزوده است احتمال میرود این پشه از طریق واردات کالاها و اجناسی نظیر لاستیکهای مستعمل و نیهای بامبو از کشورهای آلوده وارد کشور شده باشد.