نزدیک به چهار ماه پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و همزمان با نشست سران اتحادیه برای رقم زدن سرنوشت اروپایی این کشور، درگیریها در منطقه دونباس با شدت تمام جریان دارد.
نزدیک به چهار ماه پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و همزمان با نشست سران اتحادیه برای رقم زدن سرنوشت اروپایی این کشور، درگیریها در منطقه دونباس با شدت تمام جریان دارد.
انتظار میرود که سران اتحادیه همانطور که پیشتر کمیسیون اروپا آنها را به پذیرش این نامزدی توصیه کرده درخواست اوکراین برای آغاز روند پیوستن به بزرگترین تشکل سیاسی- اقتصادی اروپا متشکل از قدرتهای بزرگ این قاره را مورد تایید قرار دهند.
همزمان، بر اساس آخرین خبرها نیروهای ارتش روسیه همچنان با تشدید حملات در دو شهر کلیدی «سورودونتسک» و «لیزیچانسک» واقع در استان لوهانسک در پی تنگتر کردن حلقه محاصره منطقه دونباس و تسلط کامل بر آن هستند.
آخرین تحولات، خبرها و دیدگاههای مرتبط با تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در روز پنجشنبه ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ را در این گزارش دنبال کنید.
نمایشگاه آثار خبرنگارانِ قربانی جنگ در کیف
نمایشگاهی از عکسها و گزارشهای محلی خبرنگارانِ قربانی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین با نام «جنگ هنوز تمام نشده» روز پنجشنبه در یکی از پارکهی مرکز پایتخت افتتاح شد.
این نمایشگاه توسط شهرداری کییف و سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بشر سازماندهی شده است. مسئولان برگزاری این نمایشگاه هدف از برپایی آن را «نشر روایتهای خبرنگاران کشته، زخمی، اسیر یا تحت آزار و اذیت متجاوزان» اعلام و تاکید کردهاند که این اقدام آگاهیبخشی نسبت به جنگ جاری در کشور را افزایش میدهد.
جدایی طلبان طرفدار روسیه: مقاومت در لیزیچانسک و سورودونتسک «بیهوده» است
نماینده ویژه جداییطلبان طرفدار روسیه مقاومت نیروهای اوکراینی برای دفاع از شهرهای دوقلوی لیزیچانسک و سورودونتسک را «بیهوده» میداند.
دو شهر یاد شده آخرین مناطق کلیدی استان لوهانسک هستند که هفتهها است برای فرار از سقوط در برابر تهاجم سنگین نیروهای ارتش روسیه مقاومت میکنند.
سرهنگ آندری ماروتچوف در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت: «مقاومت آنها بی معنی و بیهوده است. فکر می کنم با سرعتی که سربازان ما پیش می روند، به زودی کل قلمرو جمهوری خلق لوهانسک آزاد خواهد شد.»
به گفته وی، لیزیچانسک عملا محاصره شده است زیرا نیروهای روسی و جدایی طلبان اکنون عملا مسیر اصلی تدارکات و ارسال مهمات میان این شهر و باهموت را مسدود کردهاند.
بیشتر از نیمی از استان دونتسک تحت کنترل روسیه است
رئیس نیروهای مسلح منطقه دونتسک در شرق اوکراین روز پنجشنبه تایید کرد که بیش از نیمی از این منطقه هماکنون تحت کنترل نیروهای روسیه است.
به گفته پاولو کریلنکو تنها ۴۵ درصد از استان دونتسک تحت کنترل اوکراین است در حالی که نیروهای مسلح روسیه بر حدود ۵۵ درصد این مناطق مسلط شدهاند.
وی که با شبکه خبری سیانان مصاحبه میکرد در این خصوص یادآور شد: «بسیار دشوار است که بگوییم اراضی منطقه تحت کنترل دشمن است، زیرا این مناطق تنها به زمینها محدود نمیشود و شهرهایی در آن قرار دارد که توسط دشمن ویران می شوند.»
او با اشاره به نام شهرهایی چون «باهموت» و «لزیچانسک» تاکید کرد که نیروهای اوکراینی برای حفظ این شهرها درگیر نبردهای جدی و بسیار سختی شدهاند.
نایک برای همیشه بازار روسیه را ترک می کند
نایک، شرکت آمریکایی تولید کننده تجهیزات ورزشی اعلام کرد که به طور قطعی بازار روسیه را ترک خواهد کرد و قصد بازگشایی فروشگاههای خود را ندارد.
گفتنی است که فروشگاه محصولات نایک برای نخستین بار در پی تحریمهای وضع شده علیه مسکو به دلیل حمله نظامی روسیه به اوکراین به طور موقت بسته شدند.
این گروه در بیانیهای اعلام کرد: شرکت نایک تصمیم گرفته است از بازار روسیه خارج شود؛ در نتیجه وبسایت و اپلیکیشن موبایل نایک دیگر در این منطقه در دسترس نخواهند بود.
ولادیمیر پوتین از «بریکس» خواست تا علیه غرب با کرملین همکاری کند
رئیس جمهوری روسیه از کشورهای بریکس که گروه قدرتهای اقتصادی نوظهور را تشکیل میدهند خواست تا در برابر تحریمهای بیسابقه وضع شده از سوی غرب علیه مسکو پس از تهاجم نظامی به اوکراین و نیز برای مقابله با آنچه «اقدامات متکبرانه» خوانده شده با کرملین همکاری کنند.
علیه کرملین متشکل از (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) خواست تا در برابر "اقدامات خودخواهانه" کشورهای غربی، در شرایطی که تحریم های بی سابقه ای علیه مسکو به دلیل درگیری اوکراین وجود دارد، همکاری کنند.
آقای پوتین که اجلاس مجازی بریکس سخن میگفت با اشاره به تحریم های روسیه و اثرات آن بر اقتصاد جهانی تصریح کرد: «تنها بر اساس همکاری صادقانه و سودمند برای دو طرف است که می توان راه حل هایی به منظور مقابله با وضعیت بحرانی ناشی از اقدامات متکبرانه و نابخردانه برخی کشورها و زیانهایی که این اقدامات به اقتصاد جهانی وارد کرده، جستجو کرد.»
کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گروه قدرتهای نوظهور اقتصادی، بریکس را تشکیل میدهند.
زلنسکی از اسرائیل بخاطر عدم همراهی در تحریم روسیه انتقاد کرد
رئیسجمهوری اوکراین روز پنجشنبه اسرائیل را به دلیل عدم اعمال تحریم علیه روسیه و مشارکت نکردن در این روند مورد انتقاد قرار داد.
ولودیمیر زلنسکی که به صورت ویدئوکنفرانس در جمع دانشجویان دانشگاه عبری اورشلیم سخن میگفت دراین خصوص تصریح کرد: «تحمیل تحریم ها علیه روسیه یک مسئله ارزشی است. بسیاری از کشورهای اروپایی در برابر تجاوز روسیه کنار ما هستند، اما متأسفانه ما شاهد پیوستن اسرائیل به تحریم ها نیستیم.»
رئیس جمهور اوکراین که از دفتر کار خود به این نشست وصل شده بود در ادامه ضمن اعلام اینکه «قدردان» حمایت مردم اسرائیل است، تاکید کرد: «ما دوست داشتیم از حمایت دولت شما هم برخوردار میشدیم.»
کییف: راکتاندازهای آمریکایی هیمارس را دریافت کردیم
وزیر دفاع اوکراین روز پنجشنبه از ورود راکتاندازهای آمریکایی هیمارس به کشورش خبر داد؛ سامانهای پیشرفته که به تقویت قوای نظامی و توان توپخانهای ارتش اوکراین کمک خواهد کرد.
الکسی رزنیکوف در توییتی ضمن تشکر از لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، عکسی از این سامانه متحرک پرتابگر را که روی خودورهای زرهی قابل نصب است، منتشر کرد.
ارتش روسیه به سمت «لیزیچانسک» پیشروی میکند
وزارت دفاع بریتانیا رو پنجشنبه اعلام کرد که ارتش روسیه طی پنج روز گذشته تا حومه شهر استراتژیک لیزیچانسک در مجاورت سورودونتسک پیشروی کرده است.
در پیام توییتری وزارت دفاع بریتانیا آمده است: نیروهای روسیه به احتمال زیاد بیش از پنج کیلومتر به سمت مسیرهای جنوبی شهر لیزیچانسک پیش رفتهاند.
وزارت دفاع بریتانیا در ادامه یادآور شده است: برخی واحدهای اوکراینی احتمالاً برای اجتناب از محاصره شدن عقب نشینی کردهاند. عملکرد بهبود یافته روسیه در این بخش از منطقه نبرد احتمالاً نتیجه تقویت اخیر واحدها و تمرکز شدید آتش روی نقاط مورد هدف است. [...] با این حال، تلاش ها برای محاصره عمیق تر غرب استان دونتسک همچنان بی نتیجه مانده است.»
نامزدی اوکراین و مولداوی؛ «لحظه ای تاریخی» برای اتحادیه اروپا
شارل میشل، رئیس شورای اروپا روز پنجشنبه با اشاره به برپایی نشست رهبران اروپایی در بروکسل، تصمیمگیری برای اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین و مولداوی به منظور پیوستن به اتحادیه اروپا را مهم و «تاریخی» قلمداد کرد.
وی در بدو ورود به بروکسل جهت شرکت در نشست دو روزه سران بیست و هفت کشور عضو تصریح کرد: «برپایی این شورای اروپا یک لحظه تاریخی در سطح ژئوپلیتیک است. امروز باید انتخابی صورت گیرد که متضمن و در برگیرنده آینده اتحادیه اروپا، ثبات، امنیت و رفاه ما باشد.»