ایران: آمریکا ابتکار ما را نپذیرفت، مسیر دیپلماسی را از طریق بورل دنبال میکنیم

سعید خطیبزداه، سخنگوی وزارت خارجه ایران با بیان این که ما همچنان در مسیر دیپلماسی حرکت میکنیم و قطار مذاکرات وین باوجود بدعهدی ایالات متحده از ریل خود خارج نشده است، ابراز امیدواری کرد که طرف آمریکایی هر چه زودتر به مسیری که نتیجه آن امضای توافق است، بازگردد.
آقای خطیبزاده روز دوشنبه در جریان کنفرانس خبری هفتگی خود گفت: «اگر واشنگتن به تعهدات خود عمل کند، همین امروز هم آماده بازگشت به وین برای دستیابی به یک توافق خوب هستیم.»
با این حال، او سیاست آمریکا را «یک بام و دو هوا» توصیف کرد و توضیح داد که مقامهای آمریکایی از یک طرف میگویند که قصد دارند اشتباهات دولت ترامپ را جبران کنند ولی در عمل شاهد ادامه همان سیاستهای شکست خورده دولت ترامپ هستیم.
آقای خطیبزاده سپس مدعی شد که ایران پیش از نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، طرح ابتکاری را ارایه کرده که مورد استقبال آقای بورل (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز قرار گرفته بود. او همچنین توضیح داد که برای نخستین بار از طریق دو وزیر خارجه دیگر این ابتکار و پیشنهاد ایران که دارای یک بازه زمانی و نقشه راه طراحی شده بود به طرف آمریکایی منتقل شد و ولی آمریکا دوباره تصمیم گرفت که توافق را عقب بیندازد و با صدور قطعنامه شورای حکام اهرم فشار بیشتری بر ایران اعمال کند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران با تاکید بر این که پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام قاطع و متناسب بود، خاطر نشان کرد که پس از سپری شدن دوره اشتباه محاسباتی آمریکا، هم اکنون مسیر همان مسیر دیپلماسی است و ایران نیز مسیر توافق را از طریق جوزپ بورل دنبال میکند.
پیش از این، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، نیز مدعی شده بود که کشورش در چارچوب مذاکرات هستهای وین، پیشنهادی جدیدی به آمریکا ارائه کرده است ولی یک مقام آگاه در وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با خبرگزاری رویترز با تکذیب این ادعا گفت که واشنگتن هیچ پیشنهاد جدی از سوی تهران دریافت نکرده است.
همچنین ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هفته گذشته اعلام کرد: «ما در انتظار پاسخی سازنده از سوی مقامات ایرانی هستیم. پاسخی که به موضوعات فراتر از برجام ارتباطی نداشته باشد.»
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
مطابق برخی اخبار غیررسمی منتشر شده طی روزهای اخیر، ایران به آمریکا پیشنهاد داده که به جای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی، تحریمهای اعمال شده علیه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، بازوی اقتصادی سپاه و چند نهاد دیگر برداشته شود. ولی سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این خبر بار دیگر یادآور شد: ««آنچه بین ما و آمریکا باقی مانده اساسا به یک موضوع ختم نمیشود. این برخی طرفها هستند که مایلند ابعاد دیگر اختلافات را بپوشانند و سعی میکنند یک موضوع را پررنگ کنند.»