رئيس جمهوری اوکراین میگوید درگیریهای میان این کشور و روسیه هرچند خونین خواهد بود اما تنها از طریق دیپلماسی خاتمه خواهد یافت.
حمله نظامی روسیه به اوکراین در حالی هشتاد و هفتین روز خود را پشت سر میگذارد که مسکو مدعی است توانسته به صورت کامل کارخانه آزوفستال را تصرف کند.
با تصرف این کارخانه در بندر ماریوپل و تسلیم شدن جنگجویانی که در آن سنگر گرفته بودند، کنترل کامل این شهرِ از هر سو در محاصره بدست ارتش روس افتاد.
همزمان با ادامه درگیریهای نظامی ولودیمیر زلنسکی، رئيس جمهوری اوکراین میگوید هرچند جنگ خونین خواهد بود اما دیپلماسی تنها راه خروج از این درگیریها خواهد بود.
در جبهه سیاسی هم همزمان با استقبال کشورهای غربی از الحاق سوئد و فنلاند به ناتو، ترکیه تاکید دارد به دلیل حمایت هلسنیکی و استکهلم از پ.ک.ک مخالف عضویت این دو کشور در پیمان نظامی ناتو است.
کرواسی هم در مخالفت با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو به ترکیه پیوسته است. زاگرب میگوید مخالفتش با پیوستن این دو کشور به ناتو باعث توجه جامعه جهانی به مشکلات کرواتتبارهای بوسنی میشود.
آخرین خبرها و رویدادهای مرتبط با تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در روز شنبه ۲۱ ماه مه ۲۰۲۲ (۳۱ اردیبهشت) را در این گزارش دنبال کنید:
یک سوم اوکراینیها پناهنده یا آواره شدهاند
سازمان بینالمللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کردند که بیش از ۸ میلیون نفر از اوکراینیها در داخل این کشور مجبور به ترک محل سکونتشان شدهاند.
این در حالی است که شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از اتباع اوکراین نیز به خارج از این کشور گریختهاند. بیش از نیمی از این افراد در لهستان به سر میبرند.
آمار آوارگان و پناهجویان اوکراینی به این معنا است که یک سوم جمعیت این کشور پناهنده یا آواره شدهاند.

روسیه مبادله اسرای اوکراینی با یکی از نزدیکان پوتین را بررسی میکند
یکی از اعضای هیات مذاکرهکننده روسیه میگوید مسکو احتمال مبادله اسرای اوکراینی عضو گردان آزوف را با ویکتور مدودچوک، یکی از نزدیکان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بررسی میکند.
ویکتور مدودچوک یک تاجر اوکراینی است که رابطه نزدیکی با ولادیمیر پوتین دارد. او حدود یک ماه پیش در اوکراین بازداشت شد. این در حالی است که تا پیش از آن از سرنوشت او از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین اطلاعی در دست نبود.
ارتش روسیه روز جمعه اعلام کرد که آخرین گروه از مدافعان اوکراینی شهر ماریوپل که در مجتمع صنعتی «آزوفستال» مستقر بودند خود را تسلیم نظامیان روس کردند. مسکو از اعضای گردان آزوف به عنوان «نئونازیها» یاد میکند.

اردوغان: باید تحریمهای سوئد علیه ترکیه که سال ۲۰۱۹ اعمال شد لغو شود
خبرگزاری دولتی آناتولی گزارش داده که رجب طیب اردوغان، رئيس جمهوری ترکیه در گفتگو با ماگدالنا اندرسون اندرسون، نخست وزیر سوئد گفته که آنکارا انتظار دارد استکهلم اقدامات مشخصی در قبال سازمانهای تروریستی انجام دهد.
اردوغان همچنین در این تماس تلفنی تاکید کرده که باید تحریمهای تسلیحاتی که بعد از حمله ترکیه به سوریه در سال ۲۰۱۹ علیه آنکارا وضع شده، لغو شوند.
رجب طیب اردوغان طی روزهای اخیر تاکید کرده کشورش مخالف عضویت فنلاند و سوئد در ناتو است و نظرش هم در این رابطه تغییر نخواهد کرد. با این حال به نظر میرسد رئيس جمهوری ترکیه در قبال دریافت وعدههایی از این دو کشور حاضر خواهد شد از موضع ابتدایی خود کوتاه بیاید.
آنکارا مدعی است سوئد و فنلاند از افراد مرتبط با پ.ک.ک «حزب کارگران کردستان» و همچنین پیروان فتحالله گولن میزبانی میکنند.
رئیس جمهور فنلاند با اردوغان گفتگو کرد
سائولی نینیستو، رئيس جمهوری فنلاند میگوید گفتگوهای روشن و صریحی با رجب طیب اردوغان، همتای ترک خود داشته تا در خصوص درخواست هلسینکی برای پیوستن به ناتو با آنکارا تبادل نظر کند.
آقای نینیستو پس از این تماس تلفنی در توییتر خود نوشت: «من اعلام کردم که فنلاند و ترکیه به عنوان متحدان ناتو به امنیت یکدیگر متعهد خواهند بود و روابط ما قویتری از قبل خواهد شد.»
رئيس جمهوری فنلاند با بیان اینکه گفتگوهای نزدیک با ترکیه ادامه خواهد داشت تاکید کرده که کشورش تروریسم را در تمام اشکال آن محکوم میکند.
بریتانیا: ارتش روسیه تعداد زیادی پهپاد از دست دادهاست
وزارت دفاع بریتانیا میگوید نیروهای روسی در طی جنگ اوکراین تعداد زیادی از هواپیماهای بدون سرنشین خود را از دست دادهاند و به دلیل تحریمهای گسترده علیه این کشور، مسکو به سختی میتواند بار دیگر ناوگان هوایی خود را تکمیل کند.
این وزارتخانه در ارزیابی اطلاعاتی روزانه خود گفته که پهپادها نقش کلیدی برای هر دو طرف در درگیریها ایفا میکنند اما در برابر شلیک و پارازیت آسیبپذیر هستند. مقامهای بریتانیایی میگویند روسیه در تلاش است تا این پهپادهای از دست رفته را با مدل «پهپادهای شناسایی» که در سوریه مورد استفاده قرار میگرفت جایگزین کنند. این مدل پهپادها وظیفه شناسایی هدف را دارند و حمله در مرحله بعدی از سوی جتهای جنگی یا توپخانه صورت میگیرد.
با این حال به اعتقاد مقامهای بریتانیایی روسیه کار دشواری در این زمینه خواهد داشت چرا که تحریمها باعث شده محدودیتهای ظرفیت تولید داخلی به شدت افزایش یابد.
به این ترتیب و بر اساس ارزیابی نیروهای وزارت دفاع بریتانیا، هواپیماهای روسی با خدمه پروازی به دلیل تهدید سیستمهای دفاع موشکی هوایی از انجام پرواز بر فراز خاک اوکراین اجتناب خواهند کرد.

ارتش روسیه افراد بالای ۴۰ سال را هم جذب میکند
پارلمان روسیه در حال بررسی قانون جدیدی است که بر اساس آن تبعههای بالای ۴۰ سال روس و همچنین افراد خارجی بالای ۳۰ سال اجازه پیدا میکنند که به عنوان سرباز قراردادی به ارتش این کشور بپیوندند.
این پیشنهادات روز جمعه توسط دو عضو حزب «روسیه متحد» در دومای این کشور مطرح شد و حالا نمایندگان باید در خصوص جزئيات آن بحث و گفتگو کنند.
روسیه ورود بایدن و بلینکن را به این کشور ممنوع کرد
پس از امضای بسته حمایتی ۴۰ میلیارد دلاری آمریکا، روسیه ۹۶۳ مقام آمریکایی از جمله جو بایدن و آنتونی بلینکن، رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا را به این کشور ممنوع اعلام کرد.
در فهرست اعلام شده از سوی مقامهای روس همچنین نام ویلیام برنز، رئيس سازمان سیا و معاون پیشین وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز دیده میشود.
ماه گذشته وزارت خارجه روسیه ورود بوریس جانسون، لیز تراس، بن والاس و ۱۰ تن دیگر از اعضای دولت بریتانیا را نیز به این کشور ممنوع کرده بود.
زلنسکی: اوکراین قدردان جو بایدن است
ولودیمیر زلنسکی، رئيس جمهوری اوکراین میگوید کشورش به خاطر امضای بسته حمایتی ۴۰ میلیاردی از جو بایدن، سپاسگزار است.
آقای زلنسکی همچنین در ادامه افزود: «رهبریِ آمریکا، رئيس جمهور بایدن و مردم آمریکا در حمایت از مبارزه اوکراین علیه تجاوز روسیه بسیار مهم است. ما منتظر کمکهای دفاعی جدید و قدرتمند هستید. اوکراین امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد.»
نخست وزیر پرتغال وارد کییف شد
آنتونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال، صبح امروز برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی وارد کییف، پایتخت اوکراین شد.
آقای کاستا که از سال ۲۰۱۵ به عنوان نخست وزیر پرتغال در قدرت است در بدو ورود به اوکراین گفت: «من با احترام و به نشانه همبستگی با مردم اوکراین در برابر تجاوز وحشیانه روسیه به اینجا آمدهام.»
سفیر اوکراین: لهستان برای میزبانی از پناهجویان به پول نیاز دارد
آندری دشچیتسیا، سفیر اوکراین در لهستان میگوید امیدوار است اتحادیه اروپا به زودی میلیاردها یورو به لهستان کمک مالی کند تا این کشور بتواند به پناهجویان اوکراینی کمک کند.
آقای دشچیتسیا، میگوید نمیخواهد کمک به پناهجویان اوکراینی به قیمت اعمال محدودیت برای مردم لهستان باشد. او همچنین با اشاره به اینکه در چند ماه اخیر تنشهای اجتماعی در قبال پناهندگان اوکراینی وجود داشته اما در عین حال تاکید کرد که کشورش از ورشو متشکر است. او همچنین ابراز نگرانی کرد که این تنشها در آینده به شکل جدیتری ظاهر شود.
آقای دشچیتسیا، در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین گفت: «من نگرانم زیر نمیدانم محدودیتهای این مهماننوازی مردم لهستان کجاست. در نتیجه امیدوارم اتحادیه اروپا به زودی کمکهای مالی بیشتری در اختیار ورشو قرار دهد.»