در پی وقوع دو انفجار در کییف بلافاصله پس از دیدار آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین، یک سخنگوی سازمان ملل گفت آقای گوترش «در امنیت» به سر میبرد اما از این اتفاق «شوکه» شده است.
شصت و چهارمین روز حملۀ روسیه به اوکراین در حالی آغاز شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هشدار داد مسکو در صورت تلاش غرب برای مداخله در اوکراین، پاسخ محکم و برقآسا خواهد داد. این درحالی است که روسیه عصر پنجشنبه همزمان با حضور دبیرکل سازمان ملل در شهر کییف به این شهر حمله موشکی کرد.
آمریکا و کشورهای اروپایی بدنبال یورش ارتش روسیه به اوکراین، با کمکهای مالی و ارسال تسلحیات از این کشور حمایت میکنند.
آقای پوتین روز چهارشنبه در جریان سخنرانی برای قانونگذاران کشورش در سن پترزبورگ گفت که هر کشوری که قصد مداخله در اوکراین را داشته باشد با واکنش سریع روسیه مواجه خواهد شد و افزود: «غرب میخواهد روسیه را به قطعات مختلف تقسیم کند و به همین دلیل اوکراین را ترغیب به درگیری با روسیه میکند.»
اواخر روز چهارشنبه نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل پس از سفر به روسیه و دیدار با پوتین با هدف پایان دادن به این جنگ، وارد شهر کییف، پایتخت اوکراین شد.
آخرین تحولات جنگ اوکراین در تاریخ پنجشنبه ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) را در این صفحه دنبال کنید:
ارتش کانادا نیروهای اوکراینی را آموزش میدهد
آنیتا آناند، وزیر دفاع کانادا، روز پنجشنبه گفت ارتش این کشور در حال آموزش نیروهای اوکراینی در مورد نحوه استفاده از توپخانههای دوربرد موسوم به «هویتزر» هستند.
وی که در پنتاگون و در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لوید آستین وزیر دفاع آمریکا حضور یافته بود گفت: «ما با تحویل هویتزرهای ام۷۷۷ به نیروهای اوکراینی حمایت خود را از آنان افزایش دادیم و میتوانم تأیید کنم که سربازان کانادایی اکنون در حال آموزش استفاده از این تسلیحات به همتایان اوکراینی خود هستند.»
دستکم یک کشته و سه زخمی در حملات موشکی به کییف
مقامات اوکراینی میگویند در جریان حمله موشکی به کییف همزمان با سفر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، دستکم یک تن کشته و چندین نفر دیگر زخمیشدهاند. این در حالی است که تعدادی نیز در زیر آوار ماندهاند.
به گفته ویتالی کلیچکو، شهردار کییف، منطقه شوچنکیفسکی در شمال غربی شهر در جریان این حمله دو بار مورد اصابت قرار گرفت و دو ساختمان طعمه حریق شدند.
زلنسکی: حمله موشکی روسیه به کییف با هدف «تحقیر سازمان ملل» صورت گرفت
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت که «بمباران روسیه در کییف همزمان با سفر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با هدف «تحقیر سازمان ملل» بوده است.
زلنسکی در ویدئویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، گفت: «این [حمله] چیزهای زیادی درباره نگرش واقعی روسیه نسبت به نهادهای بینالمللی، درباره تلاشهای رهبران روس برای تحقیر سازمان ملل و هر چیزی که این سازمان از آن دفاع میکند، میگوید.»
حملات موشکی به کییف همزمان با دیدار دبیر کل سازمان ملل؛ گوترش «در امنیت»، اما «شوکه» است
در پی وقوع دو انفجار در کییف بلافاصله پس از دیدار آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین، یک سخنگوی سازمان ملل گفت آقای گوترش «در امنیت» به سر میبرد اما از این اتفاق «شوکه» شده است.
ساویانو ابرو، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، گفت: «ما در امنیت به سر میبریم. این یک منطقه جنگی است، اما شوکهکننده است که چنین رخدادی در نزدیکی جایی که ما حضور داشتیم اتفاق افتاده است.»
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، به شدت از حمله موشکی به کییف انتقاد کرده و آن را «عملی شنیع و وحشیانه» خوانده است.
مقامات اوکراینی میگویند منبع انفجارهای مهیب رخ داده در زمان حضور آقای گوترش، دو موشک بالستیک کروز بودهاند که به ناحیهای مسکونی در غرب کییف برخورد کردهاند.
وقوع دو انفجار در کییف پس از دیدار گوترش و زلنسکی
عصر پنجشنبه و بلافاصله پس از دیدار ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد صدای دستکم دو انفجار شدید در کییف شنیده شد.
این انفجارها باعث بروز آتشسوزی در دو ساختمان مرتفع در پایتخت اوکراین شد.
مقامات اوکراینی گفتهاند آقای گوترش و تیم همراهش در امنیت به سر میبرند.
گوترش: سازمان ملل برای تخلیه غیرنظامیان از آزوفستال ماریوپل «هر کار ممکن» را انجام میدهد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در کییف گفت این سازمان خود را متعهد به انجام «هر کار ممکن» برای تخلیه غیرنظامیان از کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل میداند.
وی با بیان اینکه گرفتار شدن غیرنظامیان در این کارخانه «بحران در دل بحران» است، گفت با رئیسجمهور اوکراین مذاکراتی داشته تا تخلیه ماریوپل را به واقعیت تبدیل کند.
آقای گوترش همچنین گفت شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلوگیری و پایان دادن به جنگ در اوکراین «شکست خورده است.»
وی که در کنار ولودیمیر زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده بود این شکست را «مایه ناامیدی، استیصال و خشمی بزرگ» خواند و گفت: «شورای امنیت نتوانسته هر کاری که میتواند برای جلوگیری و پایان دادن به این جنگ انجام دهد».
کشته و ناپدید شدن دو تبعه بریتانیا در اوکراین
دولت بریتانیا اعلام کرد یک تبعه این کشور در اوکراین کشته و یک تبعه دیگر ناپدید شده است.
گمان میرود این افراد از جمله بریتانیاییهایی باشند که به صورت مستقل به اوکراین رفته و همراه با نیروهای این کشور علیه روسیه میجنگیدهاند.
وزارت خارجه بریتانیا گفته است به دنبال اطلاعات بیشتر از محل احتمالی فرد مفقود شده است.
دولت بریتانیا شهروندان این کشور را از سفر به اوکراین بر حذر داشته، با این حال تا کنون گزارشهای متعددی از سفر افراد بریتانیایی به اوکراین برای جنگ با روسیه منتشر شده است.
اوکراین: بیش از ۸ هزار مورد «جنایت جنگی» روسیه را به ثبت رساندهایم
ایرینا وندیکتوا، دادستان کل اوکراین، روز پنجشنبه گفت بازرسان این کشور از زمان آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه «بیش از ۸ هزار مورد جنایات جنگی» را شناسایی کرده و به ثبت رساندهاند.
بایدن لایحه درخواست کمک ۳۳ میلیارد دلاری برای اوکراین را به کنگره میبرد
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، طی یک سخنرانی در کاخ سفید اعلام کرد که از کنگره درخواست خواهد کرد ۳۳ میلیارد دلار کمک اضافی نظامی، اقتصادی و بشردوستانه برای حمایت از اوکراین «برای پنج ماه آینده» تصویب کند.
رئیسجمهور آمریکا گفت: «این رقم مبلغ کمی نیست، ولی اگر در برابر تجاوز تسلیم شویم بعدا باید هزینه بیشتری از این بابت پرداخت کنیم.»
آقای بایدن گفت ایالات متحده در حال حمله به روسیه نیست بلکه تنها به اوکراین کمک میکند تا از خود در برابر تجاوز روسیه دفاع کند.
وی در این خصوص گفت: «همانطور که پوتین تصمیم گرفت تا این تهاجم وحشیانه را آغاز کند، میتواند تصمیم بگیرد که به آن پایان دهد. روسیه متجاوز است و جهان باید روسیه را مسئول بداند و مسئول هم خواهد دانست.»
هشدار مسکو نسبت به «تهدید امنیتی اروپا» پس از اظهارات وزیر خارجه بریتانیا
در پی اظهارات لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا مبنی بر اینکه روسیه باید «از همه اوکراین خارج شود»، مسکو نسبت به تهدید امنیتی اروپا هشدار داد.
کرملین گفته است که امنیت اروپا به دلیل «ارسال تسلیحات غربی» به اوکراین به خطر افتاده و «تمایل به پمپاژ سلاح» به اوکراین با تهدید امنیت این قاره، محرک وجود بیثباتی است.
پیشتر لیز تراس گفته بود غرب باید ارسال سلاح به اوکراین را «دو چندان کند» و همچنین برای «حمایتی درازمدت» از کییف آماده شود.