موسسه «سیتیزنلب» روز دوشنبه اعلام کرد که به مقامهای بریتانیایی در مورد آلوده شدن دستگاههای الکترونیکی دولتی این کشور به نرمافزار جاسوسی ساخت اسرائیل هشدار داده است.
موسسه «سیتیزنلب» روز دوشنبه اعلام کرد که به مقامهای بریتانیایی در مورد آلوده شدن دستگاههای الکترونیکی دولتی این کشور به نرمافزار جاسوسی ساخت اسرائیل هشدار داده است.
بنا به گزارش سیتیزنلب، طراح و تولید کننده این بدافزار جاسوسی شرکت اسرائیلی «اناساو» بوده است که به نام پگاسوس شناخته میشود. بدافزار پگاسوس قابلیت نصب روی گوشیهای تلفن همراه را دارد.
سیتیزنلب در گزارش خود نوشته است که این مرکز در سالهای۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ موارد مشکوک متعددی را از آلودگیهای جاسوسافزار پگاسوس در سامانههای رایانهای دولتی بریتانیا مشاهده کرده که به دولت این کشور اطلاع داده است.
سیتیزنلب همچنین اعلام کرد که دفتر نخستوزیر برتانیا توسط مشتریان «اناساو» در امارات عربی متحده هدف حمله قرار گرفته در حالی که هک وزارت خارجه بریتانیا از کشورهای دیگر از جمله قبرس، اردن و هند انجام شده است.
از سیتیزنلب به عنوان یک مرکز تحقیقاتی پیشرو در زمینه نرمافزارهای جاسوسی نام برده میشود.
با وجود این یکی از سخنگویان گروه «اناساو» گفت که این اتهامات «نادرست» است و به دلایل فنی و قراردادی نمیتواند به محصولات این گروه مربوط باشد.
ماریو پلکانوس، سخنگوی دولت قبرس هم به خبرگزاری رویترز گفت که مقامهای این کشور «قاطعانه» هرگونه دخالت در این موضوع را رد میکنند. امارات عربی متحده، اردن و هند تاکنون در مورد این موضوع اظهار نظر نکردهاند.
بدافزار پگاسوس یکی از توانمندترین ابزارهای دسترسی از راه دور است که پس از نفود به داخل تلفن همراه و نصب در آن، امکان دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر را فراهم میکند. همچنین بدافزار پگاسوس این قابلیت را دارد که بواسطه آن بتوان صدا و تصویر هدف را از راه دور ضبط یا موقعیت مکانی او را را ردیابی کرد.
بر اساس گزارش رسانههای بینالمللی، تلفنهای بسیاری از مقامهای دولتی کشورهای مختلف، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر با هدف جاسوسی از آنها به کمک بدافزار «پگاسوس» هک شدهاند.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
در هر حال ران دیبرت، یکی از مدیران سیتیزنلب در گزارش این مرکز نوشته است که آنها فقط توانستهاند وجود آلودگیها به بدافزار پگاسوس را از طریق روشهای اسکن شناسایی کنند اما هیچ اطلاعاتی در مورد قربانیان بریتانیایی ندارند.
بنا به گزارش نیویورکر، موضوع هک دفتر نخستوزیر بریتانیا توسط مرکز ملی امنیت سایبری این کشور بررسی شده است و شماری از تکنسینها چند تلفن همراه دولتی را برای یافتن بدافزار جاسوسی پگاسوس آزمایش کردهاند اما یافتههای آنها هنوز اثبات نشده است.