شیوع تب کریمه کنگو در عراق جان دستکم ۷ نفر را گرفته است

مقامات بهداشتی عراق روز دوشنبه اعلام کردند که از ابتدای سال گذشته میلادی هفت نفر پس از تماس با دام، بر اثر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، معروف به تب کنگو، در جنوب عراق جان خود را از دست داده اند.
حسین ریاض، مدیر بهداشت عمومی استان ذیقار عراق به خبرگزاری فرانسه گفت:«طی سال میلادی گذشته و ماههای نخست سال جاری، ٧ مورد مرگ در استان ذیقار بر اثر تب کریمه کنگو ثبت شدە و هشتمین نفر نیز به شدت بیمار و بستری است.»
او در ادامه گفت که قربانیان همگی در بخش دامداری کار می کردند و آخرین مرگ ثبت شده به اوایل سال جاری میلادی برمی گردد.
استان ذیقار در جنوب عراق قرار دارد و مرکز آن شهر ناصریه است. در این استان که جمعیتی روستانشین را بیشترشامل میشود، مردم به کار پرورش گاو، گوسفند، بزو گاومیش مشغولند. این احشام معروف به ناقلان احتمالی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، انتقال این بیماری ویروسی به انسان از طریق نیش کنه یا پس از تماس با خون حیوانات آلوده، در حین یا بلافاصله پس از ذبح دام صورت می گیرد.
این بیماری همچنین میتواند از طریق خون، ترشحات، اندامها یا سایر مایعات بدن افراد آلوده بین انسانها منتقل شود.
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در انسان بیماری شدیدی ایجاد میکند و در اثر ابتلا به این ویروس کشنده بین ۱۰ تا ۴۰ درصد مبتلایان جان خود را از دست میدهند.
حسین ریاض، مدیر بهداشت عمومی این منطقه در ادامه گفت که تعداد دامهای آلوده نامشخص است و دامها احتمالا بدون انجام معاینات دامپزشکی از منطقهای به منطقه دیگر منتقل شدهاند.
ثامر حبیب حمزه، رئیس بخش دامپزشکی وزارت کشاورزی عراق ضمن تایید مرگ ۷ نفر در اثر ابتلا به تبه کریمه کنگو گفت:« به محض تشخیص بیماری ، برای از بین بردن کنه ها روی حیوانات و روی زمین، حشره کش ها را اسپری کردیم.»
سیف البدر، سخنگوی وزارت بهداشت عراق نیز ضمن تائید این خبر اظهار داشت، این موضوع توسط مقامات بهداشتی این کشور در حال پیگیری است.
همزمانی اعلام این خبر با ماه رمضان و احتمال افزایش آمد و شد و مراودات بین عراق و ایران، به نگرانیهایی دامن زده است. این درحالیست که دو کشور هنوز از چالش کووید ۱۹ رهایی نیافته اند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در آفریقا، آسیا و خاورمیانه، اروپای شرقی و بالکان وجود دارد.