شبکه خبری «سیانان» به نقل از یک مقام آگاه ادعا کرد که آمریکا در اواسط ماه مارس، یک موشک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرده اما برای جلوگیری از تشدید تنشها با روسیه، آن را به مدت دو هفته مسکوت گذاشته است.
شبکه خبری «سیانان» به نقل از یک مقام آگاه ادعا کرد که آمریکا در اواسط ماه مارس، یک موشک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرده اما برای جلوگیری از تشدید تنشها با روسیه، آن را به مدت دو هفته مسکوت گذاشته است.
به گزارش «سیانان»، آزمایش این موشک مافوق صوت در آستانه سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به اروپا انجام شده است.
«سیانان» همچنین به نقل از منبع خود، گزارش داد که موشک مافوق صوت آمریکا با نام «هاوک» (HAWC) در نخستین آزمایش موفقیتآمیزش از یک بمبافکن «بی۵۲» (B-52) در سواحل غربی این کشور پرتاب شده است.
این موشک یک نسخه از تسلیحات ساخته شده توسط شرکت صنایع هوافضایی «لاکهید مارتین» آمریکا است.
بر اساس گزارش «سیانان»، یک موتور تقویت کننده، سرعت موشک را بالا برده و در این مرحله موتور اسکرمجت مکنده هوای این موشک را به سرعت مافوق صوت ۵ ماخ و بالاتر برد.
منبع آگاه «سیانان» در ادامه بدون اشاره به جزئیات آزمایش موشک مافوق صوت آمریکا، گفته است که این موشک در ارتفاع بالای ۶۵ هزار پا و مسافت بیش از ۳۰۰ مایل پرواز کرده است.
با این حال تخمین زده میشود که حتی در کمترین برد موشکهای مافوق صوت که معادل سرعتی در حدود ۳ هزار و ۸۰۰ مایل برساعت است، یک پرواز ۳۰۰ مایلی کمتر از ۵ دقیقه طول میکشد.
این آزمایش چند روز پس از آن انجام شد که روسیه اعلام کرد با استفاده از موشک مافوق صوت خود، یک انبار مهمات در غرب اوکراین را مورد هدف قرار داده است.
البته مقامهای آمریکایی خبر استفاده روسیه از موشک مافوق صوتش با عنوان «کینژال» را کم اهمیت دانستند. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا پس از اعلام پرتاب این موشک توسط روسها، گفت که این موضوع را «نوعی تغییر دهنده بازی» نمیداند.چند روز بعد هم جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت که فهمیدن توجیه پرتاب موشک و هدف قرار دادن یک انبار غیرمتحرک چه بوده، سخت است.
برخی متخصصان صنایع نظامی بر این نظرند که موشک کینژال به سادگی یک نسخه از موشک بالستیک با برد کوتاه اسکندر روسی است. به عبارت دیگر، «این یک نسخه جدید از یک فناوری تثبیت شده است و نه یک انقلاب در تسلیحات مافوق صوت.»
اما آمریکا در آزمایش خود از یک موشک پیچیدهتر استفاده کرده است. موشک «هاوک» (HAWC) هم کلاهک جنگی ندارد و در عوض بر انرژی جنبشی خود برای از بین بردن هدف تکیه میکند.
این آزمایش، دومین آزمایش موفقیتآمیز موشک مافوق صوت «هاوک» (HAWC) و نخستین آزمایش نسخه شرکت لاکهید مارتین این موشک است که توسط این کشور انجام شده است.
نیروی هوایی آمریکا سپتامبر سال گذشته یک نسخه از این موشک که توسط شرکت ریتیون ساخته شده بود را آزمایش کرد. در این موشک از یک موتور اسکرمجت ساخت شرکت نورتروپ گرومن استفاده شده بود.
در هر حال بر اساس بیانیه آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا)، این آزمایش تمام اهداف اولیه خود را از جمله ادغام و رهاسازی موشک، جداسازی ایمن از هواپیمای پرتابکننده، شلیک تقویتکننده و کروز برآورده کرده است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
آمریکا پس از آزمایشهای موفقیتآمیز موشکهای مافوق صوت روسیه و چین در ماههای گذشته، بار دیگر بر سلاحهای مافوق صوت خود تأکید کرده است.
دولت جو بایدن در بودجه دفاعی سال مالی ۲۰۲۳ میلادی، ۷.۲ میلیارد دلار برای موشکهای دوربرد از جمله موشکهای مافوق صوت تقاضا کرده است.
با وجود این، آمریکا مراقب است اقداماتی انجام ندهد یا اظهاراتی نکند که تنشها میان واشنگتن و مسکو را تشدید کند. از همین رو آمریکا روز جمعه، آزمایش یک موشک بالستیک قارهپیمای Minuteman III را لغو کرد تا از هرگونه تفسیر نادرست روسیه جلوگیری شود.