NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مذاکرات احیای برجام در وین برای اتخاذ تصمیم سیاسی متوقف شد

هتل کوبرگ، محل برگزاری مذاکرات ایران و طرف‌های برجام در وین اتریش
هتل کوبرگ، محل برگزاری مذاکرات ایران و طرف‌های برجام در وین اتریش Copyright ap
Copyright ap
نگارش از یورونیوز
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد مذاکرات ایران و طرف‌های برجام برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در وین، برای اتخاذ تصمیم‌های سیاسی متوقف شده است. ایالات متحده به درخواست ایران، به‌شکل غیرمستقیم در مذاکرات حضور دارد.

آگهی

انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد مذاکرات ایران و طرف‌های برجام برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در وین، برای اتخاذ تصمیم‌های سیاسی متوقف شده است. ایالات متحده به درخواست ایران، به‌شکل غیرمستقیم در مذاکرات حضور دارد.

آقای مورا که این خبر را در یک پیام توییتری منتشر کرد نوشت: «شرکت‌کنندگان به برای مشورت و بازگشت به میز مذاکرات در هفته آینده، به پایتخت‌هایشان باز گشتند. هم‌اکنون وقت اتخاذ تصمیمات سیاسی است.»

فرانسه، بریتانیا و آلمان سه عضو اروپایی برجام هم با صدور بیانیه‌ای مشترک این خبر را تاکید کردند. در این بیانیه مذاکرات ماه ژانویه طولانی‌ترین دور گفت‌وگوهای وین توصیف شده است.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین هم با انتشار یک پیام توییتری مشابه اعلام کرد «گفت‌وگوها به حدی پیشرفت کرده که زمان اتخاذ تصمیم‌های سیاسی رسیده است.»

در هفته‌های اخیر هم ایران و هم طرف‌های غربی برجام نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات ابراز امیدواری کردند. ایران روز دوشنبه برای نخستین بار احتمال گفت‌وگوی مستقیم با نمایندگان ایالات متحده آمریکا، در صورت لزوم را مطرح کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم روز جمعه گفت نشانه‌هایی وجود دارد که نشانگر آن است که مذاکرات می‌تواند به نتیجه برسد.

خبرگزاری دولتی ایرنا هم به نقل از یکی از مقام‌های دیپلماتیک ایران که نخواست نامش فاش شود گزارش کرد: « روند گفت‌وگوها در مجموع سازنده و رو به جلو بوده است و اگر طرف‌های مقابل پس از بازگشت از پایتخت‌ها تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند، امکان حرکت سریعتر به سمت توافق وجود دارد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا در ماه مه سال ۲۰۱۸ به‌صورت یکجانبه از برجام خارج شد. ایران یک سال بعد و با انتقاد از انفعال کشورهای اروپایی تعهدات برجامی خود را در چند مرحله کاهش و میزان ذخایر، درصد غنای اورانیوم و فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش داد. جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از زمان به قدرت رسیدن در ژانویه ۲۰۲۱ برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران ابراز آمادگی کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

خطیب‌زاده: مذاکرات هسته‌ای پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است

ترامپ: اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد اسرائيل از بین خواهد رفت

عراقچی: ایران به دنبال مدیریت تنش با آمریکا است؛ برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست