NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فقر و خشکسالی در افغانستان: گلدسته به فکر فروش پسرش افتاده است

گلدسته به فکر فروش پسرش افتاده است
گلدسته به فکر فروش پسرش افتاده است Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی AP
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

روایت تلخ گلدسته در سایه فقر و خشکسالی در افغانستان: به شوهرم گفتم پسرم را به بازار ببرد و بفروشد

آگهی

گلدسته جا و مکانی برای زندگی ندارد. سهم‌اش از سقف بالای سر همین پناهگاه آوارگان است. پولی برای سیر کردن شکم بچه‌ها ندارد. دوربین اسوشیتدپرس وارد چادر محل زندگی او و گروهی دیگر از آوارگان افغان می‌شود.

گلدسته هم دست یکی از بچه‌هایش را می‌گیرد و توی دوربین نگاه می‌کند و می‌گوید: «به شوهرم گفتم این پسر را با خود ببر و در بازار بفروش چرا که پول نان نداریم، برای بچه‌های دیگر هم چیزی نداریم، آنها نان می‌خواهند، اما هیچی ندارم. درمانده هستم و چاره دیگری برایمان نمانده است. بلکه او را بفروشند و به یک نفر دیگر بدهند.»

نگاه مغموم صلاح‌الدین چهار ساله به پایین می‌افتد و دوربین دوباره روی صورت گلدسته کلوزآپ می‌گیرد. خانواده صلاح‌الدین در یکی از مراکز هلال‌احمر در روستای هچکا در خارج از قلعه‌نو زندگی می‌کنند.

AP Photo
داستان گلدستهAP Photo

برای بسیاری از خانواده‌های منطقه سنگ‌آتش واقع در ولایت بادغیس - ولسوالی قلعه نو افغانستان نیز کمک‌های صلیب سرخ-هلال احمر تنها راه سپری کردن زمستان سخت پیشِ رو است.

عبدالحکیم از کشاورزان روستای «هچکا» می‌گوید: «باران نمی‌بارد، خشکسالی است، پنج ششم مردم این روستا به ایران رفته‌اند.»

AP Photo
عبدالحکیم می‌گوید پنج ششم مردم این روستا به ایران رفته‌اندAP Photo

خشکسالی زمین‌ها را بی‌حاصل کرده است

افغان‌ها در چهار دهه گذشته درگیر و دار جنگ و ناامنی داخلی بودند، آنها پس از مسدود شدن کمک‌های مالی بین‌المللی با به قدرت رسیدن طالبان در این کشور با تبعات فاجعه بار اقتصادی فروپاشیده دست و پنجه نرم می‌کنند.

برای نمونه این دره در ولسوالی قلعه‌نو از باران و ذوب برف‌ کوه‌ها تغذیه می‌کرد و در میان قله‌های ناهموار شمال غربی افغانستان، زمانی یک منطقه حاصلخیز بود.

«حتی نمی‌شود یک کاسه آب از لوله‌های زهکشی شده برداشت»

اما حالا مردم محلی می گویند که در چند دهه اخیر با تغییرات آب و هوایی، زمین بی‌حاصل شده است.

عبدالغنی ۵۳ ساله، از ریش‌سفیدان روستای سنگ آتش می‌گوید: «دوران کودکی را یادم هست، از دو سالگی تا سال‌های اخیر. همیشه زمستان‌ها برف زیادی می‌باریدِ، در بهار هم بارش خوبی داشتیم، اما چند سالی است که خشکسالی است، برف نیست، بارندگی بسیار کمتر از پیش شده است، حتی نمی‌توان یک کاسه آب از لوله‌های زهکشی شده برداشت و از آن استفاده کرد.»

AP Photo
عبدالغنی از ریش‌سفیدان روستای سنگ آتشAP Photo

خشکسالی گسترده

بسیاری از مردم ساکن این دره به دهات دیگر گریخته و یا خودشان را به ایران رسانده‌اند یا در کمپ‌های آوارگان در داخل افغانستان در فقر شدید به سر می‌برند. خشکسالی‌های مکرر زمین را از رونق و زندگی انداخته و مراتع را خشک کرده است.

خشکسالی گسترده در افغانستان وارد دومین سال خود شده و وضعیت ناامیدکننده در این کشور را از پیش ناگوارتر کرده است.

میلیون‌ها نفرنمی‌توانند از پس تغذیه خود برآیند و نهادهای بین‌المللی بارها درباره افزایش سوء تغذیه و وقوع یک فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داده‌اند.

AP Photo
مردم در صف آردAP Photo

ذوب ۱۴ درصد از یخچال‌های طبیعی افغانستان طی دو دهه اخیر

طی دو دهه گذشته، ۱۴ درصد از یخچال‌های طبیعی افغانستان ذوب شده و میزان خشکسالی در مقایسه با دهه‌های پایانی قرن بیستم دو برابر شده است.

مولوی محب‌الله اسد، معاون جدید والی بادغیس می‌گوید: «هیچ بودجه‌ای برای مقابله با این وضعیت وجود ندارد، چرا که دولت قبلی چیزی برای ما باقی نگذاشته است.»

AP Photo
مولوی محب‌الله اسدAP Photoمعاون جدید والی بادغیس

فقر برخی خانواده‌های افغان را تا مرز فروش کودکان پیش برده است. با به قدرت بازگشتن طالبان و آغاز موج تازه‌ای از بحران اقتصادی برخی نهادهای بین‌المللی در گزارش‌هایی به پدیده «فروش کودکان» در افغانستان برای رهایی از فقر اشاره می‌کنند. همانطور که خانواده گلدسته به فکر فروش یکی از پسران خود است تا بتواند از پس تامین مالی بقیه برآید.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نمایش تصاویر کشته‌شدگان ۴ دهه جنگ در افغانستان؛ طالبان دستور جمع‌آوری صادر کرد

واکنش‌ها به اظهارات اشرف‌غنی؛خلیل‌زاد استدلال «فرار» را زیر سوال برد، صالح مصاحبه را نوستالژیک خواند

آخرین میخ طالبان بر تابوت زنان در «زندانی به نام افغانستان»؛ هیچ کس کاری نمی‌کند، همه سکوت کرده‌اند