«عدم رعایت اصل ساده زیستی»، «مداخله» یکی از فرزندان علی لاریجانی در قراردادهای ساخت و ساز مجلس و «تلقی سهیم بودن» او در «وضع نامطلوب» دوران ریاست جمهوری حسن روحانی از جمله دلایل مطرح شده در نامه منتسب به شورای نگهبان برای ردصلاحیت وی است.
علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس ایران که از سوی شورای نگهبان اجازه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اخیر را پیدا نکرد به دلایل این نهاد برای عدم احراز صلاحیتش واکنش نشان داد.
نامه منتسب به شورای نگهبان در توضیح دلایل عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی روز شنبه در شبکههای اجتماعی منتشر شد. در این نامه هفت دلیل برای عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری عنوان شده است.
«مواضع سیاسی و اظهارات» درباره رویدادهای سال ۱۳۸۸، حمایت از افراد ردصلاحیتشده، سفر اعضای خانواده علی لاریجانی به کشورهای غربی از جمله مواردی است که در این نامه برای توجیه عدم احراز صلاحیت رئیس پیشین مجلس به آنها اشاره شده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
«عدم رعایت اصل ساده زیستی»، «مداخله» یکی از فرزندان علی لاریجانی در قراردادهای ساخت و ساز مجلس و «تلقی سهیم بودن» او در «وضع نامطلوب» دوران ریاست جمهوری حسن روحانی از دیگر دلایل مطرح شده در این نامه «محرمانه» است.
علی لاریجانی پس از انتشار فهرست نامزدهای انتخابات خرداد ماه بارها با نامه نگاری به شورای نگهبان خواستار انتشار علنی دلایل رد صلاحیتش شده بود.
رسانههای ایران روز شنبه نامهای طولانی از رئیس پیشین مجلس در پاسخ به دلایل مطرح شده در این نامه منتشر کردند. علی لاریجانی در بخشی از نامه خود خطاب به شورای نگهبان نوشته است: «یک کلام بگویید بنا داشتیم شما را حذف کنیم در این صورت، حداقل جمله ای معنادار ایراد کرده بودید.»
در بخش دیگری از این نامه درباره «وضع نامطلوب» و «نابسامانی» در دوره حسن روحانی، رئیسجمهوری پیشین آمده است: «مگر شورای نگهبان دو بار همین رئیس دولت را، که به زعم شما نامطلوب بوده، تایید صلاحیت نکرده است؟»
فهرست هفت نفره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران که نام علی لاریجانی در میان آنها دیده نمیشد خردادماه گذشته واکنشهای زیادی را برانگیخت.
یکی از پیامدهای انتشار این فهرست انتقاد صادق لاریجانی، برادر علی لاریجانی از همکارانش در شورای نگهبان بود. رئیس پیشین قوه قضائیه و رئیس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از آن از عضویت در شورای نگهبان کنارهگیری کرد و استعفایش مورد موافقت علی خامنهای، رهبر ایران قرار گرفت.
این در حالی است که عدم امضای اعتبارنامه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران از سوی صادق لاریجانی که عضو شورای نگهبان بود تابستان امسال خبرساز شد.
علی لاریجانی علاوه بر ریاست مجلس سابقه فعالیت به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس صدا و سیما و دبیر شورای شورای عالی امنیت ملی را در کارنامه خود دارد.