تمجید علی خامنهای از ابراهیم رئیسی و انتقاد تلویحی از شورای نگهبان

علی خامنهای، رهبر ایران امروز دوشنبه در دیدار با رئیس و مسئولان قوه قضائیه از عملکرد ابراهیم رئیسی در این قوه، تجلیل و آن را «جهادی، جدی، شبانهروزی، پرتلاش، پرانگیزه» دانست.
آقای خامنهای در این دیدار با اشاره به «تغییر و تحول طبیعی» در قوه قضائیه بعد از انتخاب ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیسجمهور، ابراز امیدواری کرد که این قوه در فصل جدید خود، همان مسیر دو سال گذشته را با قدرت ادامه دهد.
در پی انتخاب آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران، گمانهزنیهای بسیاری درباره جانشین او در قوه قضاییه مطرح شده است. برخی منابع خبری در ایران از غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه به عنوان گزینه احتمالی آقای خامنهای برای ریاست بر این قوه سخن گفتهاند.
آیا غلامحسین محسنی اژهای رئیس بعدی قوه قضائیه است؟
از همین رو این منابع خبری به جایگاه در نظر گرفته شده برای آقای اژه ای در دیدار امروز رهبر ایران با مسئولان قوه قضائیه اشاره میکنند که همتراز با آقای رئیسی بوده است.
البته برخی از «علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور»، «سید احمد مرتضوی مقدم، رئیس کنونی دیوان عالی کشور» و «محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور» به عنوان جانشینان آقای رئیسی نام میبرند.
در هر حال آقای خامنه ای بر ضرورت ملاک بودن سند «تحول در دستگاه قضا» برای مسئولان آینده این قوه تأکید کرد و گفت که مسیر گذشته باید با «شدت» و حتی «پرشتابتر» ادامه یابد.
تمجید رهبر ایران از رئیس کنونی قوه قضائیه در حالی انجام شده است که برخی نهادهای حقوق بشری، گزارشهایی از «نقض حقوق بشر» در زمان ریاست او بر قوه قضائیه منتشر کردهاند.
همچنین از آقای رئیسی به عنوان یکی از اعضای هیأت معروف به «هیأت مرگ» که حکم تعداد زیادی از مخالفان حکومت ایران را در سال ۱۳۶۷ صادر کرده است، یاد میشود.
آقای خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود که اولین حضور عمومی او پس از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود، این انتخابات را «حقاً و انصافاً حماسه» نامید.
او با بیهوده خواندن تلاشهایی که برای انکار «عظمت» انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است، از بحث احراز یا عدم احراز صلاحیت ها به عنوان موضوعی که به مخالفان امید داده بود تا میزان مشارکت در این انتخابات را کاهش دهد، سخن گفت.
با این حال آقای خامنه ای گفت: «البته بنده ممکن است با بعضی از نظرات شورای محترم نگهبان مثلاً در باره یکی دو مورد یا کمتر و بیشتر موافق نباشم اما اعضاء محترم این شورا را افراد متشرع، پرهیزگار و مقید به وظیفه دینی میدانم که بر طبق قانون و وظیفه دینی عمل میکنند.»
شورای نگهبان در جریان انتخابات ریاست جمهوری صلاحیت تعداد قابل توجهی از مسئولان فعلی و سابق نظام از جمله علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و محمود احمدی نژاد را رد کرد.
آرای باطله دلیل جدای این افراد از نظام نیست
او همچنین با اشاره به آرای باطله در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ که دومین رتبه را به خود اختصاص داد، این آرا را دلیل جدایی این افراد از نظام ندانست و گفت که به عکس این قضیه معتقد است.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
از همین رو آقای خامنه ای گفت: «کسی که پای صندوق رأی آمده و فرد مقبول خود را در لیست نامزدها ندیده ولی اسم شخص مورد نظرش را نوشته یا رأی سفید داده، در واقع علاقهمندی خود را به صندوق رأی و نظام نشان داده است.»
این سخن رهبر ایران در حالی بیان شده است که او پیشتر چنین رأی دادنی را جایز نمیدانست.