صادق آملی لاریجانی هرچند هفته گذشته در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری در محل اقامت رهبر ایران حضور داشت اما در مراسم تحلیف هشتمین رئیس جمهوری ایران که روز پنجشنبه در مجلس برگزار شد غایب بود.
دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی در حالی روز سه شنبه گذشته با برگزاری مراسم تنفیذ در محل اقامت علی خامنه ای، رهبر ایران آغاز شد که اختلاف ها بین مقامات ارشد کشور بر سر روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ادامه دارد.
یکی از آخرین نمودهای این اختلاف ها انتشار گزارش هایی است که براساس آن صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان اعتبارنامه ابراهیم رئیسی را امضاء نکرده است. طحان نظیف، سخنگوی جدید شورای نگهبان روز شنبه ضمن تائید عدم امضای اعتبارنامه ابراهیم رئیسی از سوی صادق آملی لاریجانی گفت: «بر اساس قانون خدشه ای در اعتبارنامه پیش نخواهد آمد. اعتبارنامه در آخرین جلسه شورای نگهبان پیش از مراسم تنفیذ امضا شد و طبیعتا اعضای حاضر آن را امضا کردند.»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران پس از عدم تائید صلاحیت علی لاریجانی، برادرش برای شرکت در رقابت انتخاباتی ۱۴۰۰ گفته بود که «هیچ گاه» تصمیمات شورای نگهبان در زمینه بررسی صلاحیت نامزدها را تا این حد «غیرقابل دفاع» ندیده بود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سخنگوی شورای نگهبان درباره دلیل عدم امضای اعتبارنامه ابراهیم رئیسی از سوی صادق آملی لاریجانی گفته است: «در جلسهای که در شورای نگهبان قبل از مراسم تنفیذ برگزار شده بود، اعضایی که حضور داشتند، اعتبارنامه را امضا کردند و کسانی که حضور نداشتند، آن را امضا نکردند. [...] طبیعتاً زمانی بیش از این نبود که ما بتوانیم اعتبارنامه را نگه داریم و باید آن را خدمت مقام معظم رهبری ارسال میکردیم.»
صادق آملی لاریجانی هرچند در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری در محل اقامت رهبر ایران حضور داشت اما در مراسم تحلیف هشتمین رئیس جمهوری ایران که روز پنجشنبه در مجلس برگزار شد غایب بود. پیش از این اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در سال ۱۳۸۸ از شرکت در مراسم تحلیف و تنفیذ محمود احمدی نژاد خودداری کرده بود.
علی لاریجانی: مرحمت فرمایید مهر محرمانه نامه دلیل عدم احراز صلاحیتم را بردارید
سخنگوی شورای نگهبان همچنین روز شنبه گفت که دلیل «عدم احراز صلاحیت» علی لاریجانی به وی اعلام شده است. این سخنان با واکنش رئیس سه دوره مجلس ایران روبرو شد که در نامه ای از شورای نگهبان خواست «مرحمت» کند و «مهر محرمانه» را از این نامه بردارد.
طحان نظیف در سخنانش گفته است: «آنچه در بررسی صلاحیت افراد وجود داشته است، در اختیار آنان قرار میدهیم. اینکه مبنای عدم احراز چه بوده است، به دلیل مخفی بودن آرا معلوم نیست.»
علی لاریجانی در نامه خود به شورای نگهبان نوشت: «متاسفانه نامهای که اخیراً برای اینجانب ارسال فرمودید با مهر محرمانه است که از طریق اینجانب به دلیل محرمانگی قانوناً قابل انتشار نیست؛ مرحمت فرمایید مهر محرمانه نامه را حذف نمایید تا بتوانم نامهی شورا را برای اطلاع عموم علنی نمایم.»
رئیس پیشین مجلس از زمان جلوگیری شورای نگهبان از حضورش در عرصه رقابت انتخاباتی تاکنون چند نامه اعتراض آمیز به این شورا ارسال کرده است. او بر اعلام علنی دلیل تصمیم شورای نگهبان اصرار می ورزد. علی لاریجانی همچنین این نامه ها را با عنوان «بندهی خدا؛ علی لاریجانی» امضاء می کند.