NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

واکنش بلاروس به تحریم‌های جدید کشورهای غربی: تحت فشاریم اما تلافی می‌کنیم

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بلاروس که پیش‌تر نیز به دلیل سرکوب اپوزیسیون تحت تحریم‌ کشورهای غربی قرار گرفته بود از سوی غرب به «نقض مکرر و مداوم حقوق بشر» و سازماندهی حرکت پناهجویان به سوی مرزهای اتحادیه اروپا متهم شده است.

آگهی

بلاروس یک روز پس از اعلام وضع تحریم‌های تازه از سوی کشورهای غربی اعلام کرد که به این اقدامات پاسخ مناسب خواهد داد.

مقامات بلاروس در عین حال اعتراف کردند که به دنبال تشدید تحریم های خارجی، اقتصاد این کشور زیر فشار بی سابقه‌ای قرار گرفته است.

مینسک در حالی سخن از تلافی به میان آورده که ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و کانادا روز پنجشنبه از وضع تحریم‌های تازه اقتصادی علیه ‌ده‌ها فرد و نهاد نزدیک به قدرت در بلاروس خبر دادند.

هدف از وضع تحریم‌های جدید تحت فشار قرار دادن الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و دولتش است که از سوی غرب و اپوزیسیون به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و سرکوب معترضان به نتیجه این انتخابات متهم شده است.

بلاروس که پیش‌تر نیز به دلیل سرکوب اپوزیسیون تحت تحریم‌ کشورهای غربی قرار گرفته بود از سوی غرب به «نقض مکرر و مداوم حقوق بشر» و سازماندهی حرکت پناهجویان به سوی مرزهای اتحادیه اروپا متهم شده است؛ اتهام‌هایی که مینسک همواره آنها را رد می‌کند.

وزارت خارجه بلاروس پس از وضع تحریم‌های جدید غربی علیه این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما بارها گفته‌ایم که تمام اقدامات غیردوستانه و بر خلاف منافع بلاروس را با قاطعیت پاسخ خواهیم داد؛ دور تازه تحریم‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند.»

در بیانیه وزارت امور خارجه بلاروس همچنین در کنار تهدید به پاسخ‌گویی از آمادگی این کشور برای گفتگو با غرب هم سخن به میان آمده است.

از سوی دیگر خبرگزاری دولتی بلاروس به نقل از الکساندر لوکاشنکو آورده است: «اقتصاد ما در وسعت و عمق بی‌سابقه‌ای تحت فشار خارجی قرار دارد و همزمان لفاظی‌های خصمانه و تهاجمی همچنان ادامه دارد.»

رئیس جمهوری بلاروس مدعی است که کشورش توانسته روند رشد اقتصادی خود را حفظ کند. اقتصاد بلاروس سال گذشته میلادی با ۰.۹ درصد کاهش رشد همراه بود وبانک جهانی انتظار دارد که بر اساس پیش‌بینی‌های به عمل آمده در ماه اکتبر، رشد اقتصاد این کشور در پایان سال ۲۰۲۱ به ۱.۲ درصد برسد.

وی همچنین یاد‌آور شده که مقامات کشورش باید اطمینان حاصل کنند که نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ به شش درصد کاهش یابد؛ حال آنکه این نرخ در اول نوامبر گذشته ۱۰.۵ درصد گزارش شده بود.

آقای لوکاشنکو بر این اساس مدعی شده که تورم در کشورش با تدابیر اتخاذ شده برای سال ۲۰۲۲ به نرخ تک رقمی ۶ درصدی کاهش خواهد یافت.

گفتنی است که ارزش سهام تولید کنندگان جهانی پتاس روز پنجشنبه پس از قرار گرفتن شرکت پتاس بلاروس در فهرست تحریم‌های جدید غرب افزایش یافت.

پتاس، اصلی ترین منبع درآمد ارزی مینسک به حساب می‌آید و شرکت پتاس بلاروس که تحت تحریم قرار گرفته بازوی صادراتی تولید کننده دولتی پتاس در این کشور قلمداد می‌شود.

شرکت پتاس بلاروس یک روز پس از قرار گرفتن در فهرست تازه تحریم‌های غرب بدون توضیحات بیشتر اعلام کرد که در چارچوب‌های قانونی موجود به کار خود ادامه خواهد داد.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویزای بلاروس؛ شهروندان ۳۵ کشور تا حداکثر ۹۰ روز، دیگر نیازی به اخذ روادید ندارند

نگرانی کرملین از فعالیت‌های جدید اوکراین در مرز بلاروس؛ کی‌یف: توطئه اطلاعاتی است

افشای آمادگی بلاروس در تامین زیرساخت ریلی ماشین جنگی روسیه و نگرانی از بازشدن جبهه جدید علیه اوکراین