بالا بردن نرخ واکسیناسیون از اولویتها و اهداف مشترک مقامات بهداشتی عراق، سازمان بهداشت جهانی، صندوق کودکان ملل متحد و دیگر طرفهای دخیل در امر بهداشت و سلامت عنوان شده است.
صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف در گزارشی اعلام کرد که حدود سه میلیون دوز دیگر واکسن کرونا به تازگی به مسئولان کشور عراق تحویل داده شده است.
بر اساس این گزارش بیش از ۲ میلیون و نهصد هزار دوز واکسن کوویدِ تولیدی شرکت فایزر طی ماه نوامبر از طریق ساز و کار مدیریت مشترک «ائتلاف برای نوآوری در حوزه آمادگی برای اپیدمی» موسوم به «کوواکس» وارد عراق شده است.
یونیسف در ادامه یادآور میشود که با احتساب واکسنهایی که اخیرا وارد عراق شده، میزان دوزهای واکسن تحویل داده شده به این کشور از طریق ساز و کار «کوواکس» به شش میلیون دوز افزایش مییابد.
بالا بردن نرخ واکسیناسیون از اولویتها و اهداف مشترک مقامات بهداشتی عراق، سازمان بهداشت جهانی، صندوق کودکان ملل متحد و دیگر طرفهای دخیل در امر بهداشت و سلامت عنوان شده است.
در گزارش یونیسف آمده است که کارزار واکسیناسیون در عراق از روز نخست ماه نوامبر به شکل قابل توجهی گسترش یافته و بیش از ۱۲۰ مرکز واکسیناسیون خارجی در سراسر این کشور برای ارائه خدمات به ۱۲ میلیون نفر از جمله کودکان ۱۲سال به بالا هم اکنون مشغول فعالیت هستند.
مقامات بهداشتی محلی، سازمان جهانی بهداشت، یونیسف و سایر فعالان در زمینه بهداشت و سلامت در تلاشند تا پوشش واکسیناسیون جمعیت این کشور را هر چه سریعتر تا پایان سال جاری میلادی گسترش دهند.
وزارت بهداشت عراق بر تداوم تلاشهای خود جهت ارائه واکسنهای تهیه شده از طریق ساز و کار کوواکس که عراق عضو آن است تاکید دارد و درپی افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون پس از تهیه واکسنهای بیشتر در کوتاهترین زمان ممکن است.
سرپرست وزارت بهداشت و محیط زیست عراق میگوید: «وزارت تمایل دارد از همه شرکای محلی و بین المللی برای تلاشهای صورت گرفته در جهت تامین واکسن مورد نیاز و در دسترس قرار دادن آن برای همه افراد واجد شرایط در عراق تشکر و قدردانی کند.»
در گزارش صندوق کودکان ملل متحد آمده است: یونیسف، سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت عراق علاوه بر این با تقویت ظرفیت و پتانسیل نظام توزیع در عراق و مشارکت دادن گروهها و جوامع مختلف در فرآیند ایمنسازی علیه کووید۱۹، فعالیت مراکز واکسیناسیون را در چند ماه گذشته تشدید کردهاند.
کار مشترکِ تهیه و تحویل به موقع واکسنهای کووید۱۹ از سوی طرفهای یاد شده همچنان ادامه دارد و انتظار میرود دوزهای بیشتری از واکسنهای تایید شده توسط سازمان جهانی بهداشت طی چند ماه آینده به عراق وارد شود.
نماینده سازمان جهانی بهداشت و رئیس هئیت مامور این سازمان در عراق با اشاره به این موضوع که «بدون واکسن نمیتوان به همهگیری پایان داد و در عین حال واکسنها به تنهایی جایگزین بهداشت عمومی و تدابیر مناسب اجتماعی برای عموم مردم نمیشوند» میگوید: «محمولههای اخیر واکسن که از ساز و کار کوواکس وارد عراق شده گامی درست در راستای تلاشهای مشترک برای افزایش ایمنی جمعیت در برابر بیماری کووید۱۹ در این کشور است.»
هدف از به اجرا گذاشتن ساز و کار کوواکس تسریع در امر توسعه و ساخت واکسنهای ضد کووید و تضمین دسترسی عادلانه برای هر کشور در جهان است.
این تنها ابتکار جهانی است که برای اطمینان از در دسترس بودن عادلانه واکسن کووید۱۹ در سرتاسر جهان همزمان با دولتها و تولیدکنندگان در ارتباط است.
نخستین محموله واکسن کرونا شامل ۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم اهدایی از سوی چین اوایل ماه مارس گذشته وارد عراق شده بود.