لندن در واکنش به خودداری پاریس از دعوت از پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا برای حضور در نشست روز یکشنبه اعلام کرده است که به طور «اضطراری» رایزنیها و گفتگوهایی را در این زمینه انجام خواهد داد.
وزرای چند کشور اروپایی روز یکشنبه در حالی در بندر کاله در شمال فرانسه راههای مقابله با قاچاق پناهجویان را بررسی خواهند کرد که وزیر کشور بریتانیا در این نشست حضور نخواهد داشت.
ژرار دارمنن، وزیر کشور فرانسه پس از انتشار نامه بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا به امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه تصمیم گرفت تا دعوتش از پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا برای شرکت در نشست روز یکشنبه را پس بگیرد. نخستوزیر بریتانیا در نامهاش به امانوئل ماکرون از پاریس خواسته بود تا آن دسته از پناهجویانی که خود را به خاک بریتانیا رساندهاند تحویل بگیرد.
انتشار این نامه در صفحه توئیتر بوریس جانسون خشم پاریس را برانگیخت. نشست وزرای مسئول در امر مهاجرت از کشورهای آلمان، هلند، بلژیک و فرانسه از ساعت ۱۵ به وقت محلی در کاله آغاز شده است. این نشست تنها چهار روز پس از غرق شدن ۲۷ پناهجو در کانال مانش برگزار میشود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
قرار است ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا نیز در این نشست شرکت کند. مارگاریتیس اسکیناس، معاون کمیسیون اروپا روز شنبه گفته بود که بریتانیا خودش باید مشکلات مرتبط با موج ورود به پناهجویان به خاک این کشور را حل کند. وی افزوده بود که بریتانیا پس از برکسیت حالا باید برای ساماندهی مدیریت مرزهایش تصمیم بگیرد.
لندن در واکنش به خودداری پاریس از دعوت از پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا برای حضور در نشست روز یکشنبه اعلام کرده است که به طور «اضطراری» رایزنیها و گفتگوهایی را در این زمینه انجام خواهد داد. پریتی پتل گفته است که هفته آینده با همتایان اروپاییاش درباره نحوه مقابله با شبکه قاچاق پناهجویان در کانال مانش گفتگو خواهد کرد.
بسیاری از سازمانهای غیردولتی از فرانسه و بریتانیا خواستهاند تا سختگیریها در زمینه پذیرش پناهجویان را کاهش دهند و زمینه شکلگیری مسیرهای «امن» برای عبور پناهجویان را فراهم کنند.
تنش در روابط فرانسه و بریتانیا طی هفتههای گذشته محدود به نحوه مقابله با قاچاق پناهجویان از شمال فرانسه به جنوب بریتانیا نبود. روابط دو کشور بر سر اجرای توافق برکسیت برای ماهیگیری صیادان فرانسوی در آبهای سرزمینی بریتانیا و «بحران زیردریاییها» (توافق همکاری بریتانیا با آمریکا و استرالیا در منطقه اقیانوس هند-آرام) نیز روزهای پرتنشی را پشت سر گذاشت.